Ο Αντώνης Τακτικός και η σημασία των 'Μικρών Σημαντικών' στη ζωή του

Πώς μία ερωτική απογοήτευση έκανε τον ηθοποιό Αντώνη Τακτικό να στραφεί στην ποίηση. Ο λογαριασμός στο TikTok με 14.000 ακολούθους και η Δραματική Σχολή στα 23.

Γράφει: Esquire Editors 19 Απριλίου 2023

Ο Αντώνης Τακτικός εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Μικρά Σημαντικά”, μετά από έναν επώδυνο χωρισμό. Ο ηθοποιός λέει, μιλώντας στο TheTOC, πως ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη στη ζωή του, και έτσι, μετά από μία ερωτική απογοήτευση αποφάσισε να στραφεί στην ποίηση, η οποία και λειτούργησε ως πανάκεια στη συγκεκριμένη φάση της ζωής του.

"Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα έγραφα. Πάντα όλοι μου έλεγαν να γράψω κάτι, ποτέ όμως δεν είχα καθίσει να το σκεφτώ σοβαρά. Πάντα διάβαζα, πάρα πολύ, από πολύ μικρός και ιδιαίτερα από όταν μπήκα στη Δραματική Σχολή και μετά. Το θέμα της ποίησης ήρθε από την καραντίνα και μετά γιατί ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πέρασα μία βαριά και επώδυνη περίοδο συναισθηματικά. Μου πήρε πάρα πολύ καιρό να βγω από αυτή τη φάση, και αυτό που με επανέφερε ήταν η ποίηση.

Τότε ήταν που ξεκίνησα και ψυχοθεραπεία, αφού διαγνώσθηκα με κατάθλιψη. Από την ψυχοθεραπεία και μετά λοιπόν, η ποίηση ξεκίνησε να λειτουργεί ιαματικά για εμένα. Ξεκίνησα να γράφω τις σκέψεις μου, στην αρχή όλα ήταν πολύ ανάκατα και διάσπαρτα, μετά όμως άρχισαν να παίρνουν μορφή ποιήματος. Ολη η συλλογή είναι αποτέλεσμα ερωτικής απογοήτευσης".

"Θέλω το ποίημα που γράφω να 'πειράζει' τον αναγνώστη, να τον 'ενοχλεί'. Όλοι μας συνδέουμε τη ζωή μας με κάποιο τραγούδι, με εποχές ή με καταστάσεις. Κάτι τέτοιο νομίζω ότι είναι και η ποίηση. Δεν μπορεί να χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν μπορούν να κάνουν τον άλλον να νιώσει οικειότητα, να δει τον εαυτό του μέσα στα ποιήματα, να μην θυμάται δικές του εικόνες. Εγώ αυτό ήθελα. Ολοι, ανεξαρτήτως φύλου και πεποίθησης, να θυμηθούν δικές τους εικόνες, να νιώσουν ότι έχουν περάσει αυτά που διαβάζουν. Νομίζω ότι παραδόξως έγινε, δεν ξέρω να σου πω το πώς, αλλά έγινε…”.

"Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη - Το Α και το Ω"

Ο έρωτας παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή του Αντώνη, καθώς, όπως λέει, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο.

"Είναι το Α και το Ω. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς έρωτα. Είναι κινητήριος δύναμη, ο έρωτας κινεί τον κόσμο όλο. Και μέσα από την απογοήτευση και μέσα από τις χαρές. Αλλά και στην απογοήτευση, ο χρόνος είναι πανδαμάτωρ. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον άνθρωπο που ήμουν πριν από τρία χρόνια, ακόμα και με τον άνθρωπο που ήμουν πέρυσι. Ο χρόνος λειτουργεί πολύ θεραπευτικά, βλέπεις τα πάντα από άλλη απόσταση.

Κάποια πράγματα μπορεί και να τα άλλαζα, να μην τα έγραφα τώρα όπως τα είχα γράψει τότε. Αλλά ήθελα να κρατήσω αυτή την αυθεντικότητα της στιγμής, οπότε δεν ντρέπομαι για τον συναίσθημά μου, είναι αυτό. Ο έρωτας είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο και δεν πρέπει να κρατάμε μέσα μας τα συναισθήματά μας και να τα ζυγίζουμε πολύ. Κάτι που άκουσα τελευταία και μου άρεσε πάρα πολύ και το κρατάω είναι ότι 'ο έρωτας θέλει ταχύτητα'”.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος