Πολυαναμενόμενα blockbusters, νέες ημερομηνίες πρεμιέρας

Θα κάνουμε από λίγη έως πολύ υπομονή ακόμα για κάποιες από τις ταινίες που αναμένεται να γεμίσουν ξανά την σκοτεινή αίθουσα.

Υπό κανονικές συνθήκες, το συγκεκριμένο κείμενο δεν θα γραφόταν, οι ημερομηνίες κυκλοφορίας δεν θα άλλαζαν, οι ταινίες θα ήταν συνεπείς στο ραντεβού με το κοινό τους. Με την πανδημική κρίση του κορονοϊού όμως να έχει ανατρέψει τα πάντα, φυσικό και επόμενο η παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία να έχει επηρεαστεί και το ένα μετά το άλλο τα στούντιο να αναβάλουν τις προγραμματισμένες πρεμιέρες των φιλμ τους, όπως τα πέντε ακόλουθα που συγκαταλέγονται μάλιστα στην κατηγορία των blockbusters που περιμένουμε πώς και πώς.

Tenet

Ήδη από τον χειμώνα, η Warner Bros. πόνταρε στο Tenet (στα ελληνικά σημαίνει "Δόγμα"), τη νέα ταινία του Christopher Nolan, την πρώτη του μετά την "Δουνκέρκη" του 2017, ότι θα είναι από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του φετινού καλοκαιριού, αλλά και από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες. Πρόκειται για "ένα action movie, μία επική περιπέτεια στον κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας", στο οποίοπρωταγωνιστεί η παλιά με τη νέα γενιά ηθοποιών: από τον Michael Caine στον Kenneth Branagh και από εκεί στον Robert Pattinson, αλλά και στους Aaron Taylor-Johnson (Avengers), John David Washington ("Η παρείσφρηση"), Clémence Poésy ("Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς"), Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia.

Πρεμιέρα: Αντί για τις 17 Ιουλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Tenet θα κάνει πρεμιέρα τελικά στις 30 Ιουλίου στις ΗΠΑ και σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 20 Αυγούστου στη χώρα μας. Να σημειωθεί εδώ ότι το κενό της κυκλοφορίας του νέου φιλμ του Nolan θα καλύψει παγκοσμίως στην αρχική ημερομηνία ένα παλαιότερό του: το "Inception" που κλείνει φέτος 10 χρόνια από την πρεμιέρα του.

Wonder Woman 

Τρία χρόνια μετά το Wonder Woman, την πρώτη σόλο ταινία της σούπερ ηρωίδας που υποδύθηκε η Gal Gadot, η Ισραηλινή ηθοποιός επιστρέφει στον ρόλο με το sequel, Wonder Woman 1984. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ξανά η Patty Jenkins, που όπως έχει επισημάνει η ιστορία του νέας ταινίας θα εξελίσσεται στη δεκαετία του 1980. Τη Barbara Minerva aka Cheetah, τη νέμεσις της Wonder Woman, θα υποδυθεί η Kristen Wiig.  

Πρεμιέρα: Αρχικά, το Wonder Woman 1984 ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, ημερομηνία που άλλαξε λόγω της πανδημίας στις 14 Αυγούστου για τις ΗΠΑ και τελικά, μετατέθηκε για τις 2 Οκτωβρίου - στην Ελλάδα την 1η Οκτωβρίου.

No Time to Die

Η νέα κινηματογραφική, 25η κατά σειρά, περιπέτεια του James Bond δια χειρός Cary Fukunaga θα σηματοδοτήσει και την πέμπτη και τελευταία φορά που θα δούμε τον Daniel Craig να ενδύεται τον πιο διάσημο μυστικό πράκτορα όλων των εποχών. Η υπόθεση της καινούργιας προσθήκης στο franchise έχει ως εξής: Ο 007 έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση και βρίσκεται στη Τζαμάικα για διακοπές διαρκείας μέχρι που μπλέκει ξανά στον πόλεμο των μυστικών υπηρεσιών για να βοηθήσει τον φίλο του και πράκτορα της CIA, Felix Leiter στην αναζήτηση ενός επιστήμονα. Μαζί θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν θανάσιμο κίνδυνο που όμοιό του δεν έχει συναντήσει ξανά ο κόσμος.

Πρεμιέρα: Το No Time to Die ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 2 Απριλίου. Τελικά, θα το δούμε στις 12 Νοεμβρίου. 

Top Gun: Maverick

Επιστροφή στα 80s για τον Tom Cruise και σε μία από τις πιο διάσημες ταινίες του. Στο sequel του Top Gun (1986) δια χειρός του Tony Scott, ο ηθοποιός θα αναβιώσει τον ρόλο του Pete "Maverick" Mitchell, παρομοίως και ο Val Kilmer εκείνον του Tom "Iceman" Kazansky. Το στόρι του νέου φιλμ θα περιστρέφεται γύρω από τον Maverick, που έχει γίνει πλέον εκπαιδευτής νεαρών πιλότων, μεταξύ των οποίων είναι και ο Bradley Bradshaw (Miller Teller), ο γιος του Goose, του επιστήθιου φίλου του που πέθαινε.

Πρεμιέρα: Υπό κανονικές συνθήκες το Top Gun: Maverick θα το βλέπαμε μέσα στον τρέχοντα μήνα, τον Ιούνιο. Ωστόσο, η πανδημία μετέθεσε την έξοδό του από την καλοκαιρινή στην χριστουγεννιάτικη περίοδο και στα τέλη Δεκεμβρίου.

Matrix 4 

Πολυαναμενόμενα blockbusters, νέες ημερομηνίες πρεμιέρας

"Η Lana Wachowski έγραψε ένα όμορφο, ιδιαίτερο σενάριο με την νέα ιστορία να έχει ορισμένα ουσιαστικά πράγματα να πει από τα οποία μπορούμε να αποκομίσουμε κάτι", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Empire ο Keanu Reeves σχετικά με την επιστροφή του σε έναν από τους πιο εμβληματικούς του ρόλους. Θα υποδυθεί ξανά τον Neo από την τριλογία του Matrix στην 4η ταινία του franchise, για την υπόθεση της οποίας προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο.

Πρεμιέρα: Το Matrix 4 θα έβγαινε στις αίθουσες στις 21 Μαΐου του 2021, δεκαοχτώ χρόνια δηλαδή μετά το φινάλε της τριλογίας. Όπως ανακοινώθηκε, η πρεμιέρα του θα μεταφερθεί σχεδόν έναν χρόνο μετά, την 1η Απριλίου του 2022. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.