"Ένας υπέροχος γείτονας" και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου στις αίθουσες.

Τρεις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις κλασικών φιλμ κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου στα θερινά σινεμά. Η ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι η νέα κινηματογραφική δουλειά του Tom Hanks, που μάλιστα αντλεί έμπνευση από το άρθρο του δημοσιογράφου Tom Junod με τίτλο Can You Say… Hero? που δημοσιεύτηκε στο Esquire  τον Νοέμβριο του 1998.

Ένας υπέροχος γείτονας

Ο Hanks λοιπόν πρωταγωνιστεί στη συγκινητική βιογραφία του Mister Rogers, του χαρισματικού και θρυλικού τηλεοπτικού παρουσιαστή του μακροβιότερου παιδικού προγράμματος της Αμερικής, που έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων για πάνω από τριάντα χρόνια.

Ταξίδι στην Ελλάδα

Από την αρχαία Τροία κατευθύνονται προς την Ελλάδα, βαδίζοντας στα βήματα του Οδυσσέα. Εξερευνούν με δέος τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, σε εκπληκτικές τοποθεσίες όπως οι Δελφοί, Αθήνα, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπήλαιο Διρού, Πύλο, Στάγιρα, Χαλκιδική κ.ά.). Δοκιμάζουν μερικά από τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συναντιούνται με την ελληνική μουσική και αισθάνονται ελεύθεροι να σχολιάσουν ό,τι όμορφο ή ό,τι ιδιαίτερο βλέπουν. Όλα αυτά οι ηθοποιοί Rob Brydon και Steve Coogan στο 4ο sequel του δημοφιλούς κωμικού franchise The Trip

Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει

Ο νέος σταρ του ισπανικού σινεμά Alex Garcia και η Belén Cuesta από το Casa De Papel σε μια καλοκαιρινή αισθηματική κωμωδία που περιστρέφεται γύρω από την 30χρονη Μαρίνα που αν και ασχολείται με τη διοργάνωση γάμων, προτιμά τη ζωή χωρίς δεσμούς ή δεσμεύσεις. Μέχρι που μια νύχτα συναντά τον Κάρλος.

Chinatown

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια φαινομενικά απλή υπόθεση μοιχείας για να βρεθεί μπλεγμένος σε έναν επικίνδυνο ιστό εξαπάτησης και διαφθοράς. Οι Jack Nicholson και Faye Dunaway και συμπρωταγωνιστούν σε αυτό το μοναδικό νεο-νουάρ από τη δεκαετία του '70, που ξεχώρισε χάρη στην εκπληκτική σκηνοθεσία του Roman Polanski και στο αριστοτεχνικά γραμμένο σενάριο του Robert Towne.

Περσόνα

Η ρετροσπεκτίβα της Weird Wave στο έργο του Ingmar Bergman συνεχίζεται με το μινιμαλιστικό υπαρξιακό δράμα του 1966, μία σε βάθος σπουδή της γυναικείας φύσης και του υπαρξιακού αδιεξόδου. Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της. Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Άλμα. Τις επόμενες εβδομάδες, η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της με σκοπό να την θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθιση της. Σύντομα μεταξύ των δυο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία.


Να σημειωθεί ότι από χθες, 1η Ιουλίου είναι ανοιχτές ξανά και οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, τηρώντας όλους τους κανονισμούς προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.