5 ταινίες του Christopher Nolan ως υποκατάστατο για το Tenet

Αποχαιρετάμε το Tenet που δεν θα δούμε, τουλάχιστον σύντομα, με τις καλύτερες στιγμές της φιλμογραφίας του Βρετανού σκηνοθέτη.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Christopher Nolan στην πραγματικότητα δεν έχει γυρίσει καμία κακή ταινία στην 33χρονη καριέρα του στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, σχεδόν όλες οι ταινίες του έχουν βαθμολογηθεί με πάνω από 7 στα 10 στον διάσημο ιστότοπο του IMDB. Ωστόσο, κάποιες από αυτές ξεχωρίζουν, αποτελώντας τις καλύτερες στιγμές της φιλμογραφίας του.

Με αφορμή λοιπόν την επ' αόριστον αναβολή της πρεμιέρας του πολυαναμενόμενου Tenet, συγκεντρώσαμε τα πέντε κορυφαία φιλμ του Βρετανού σκηνοθέτη που θα γεμίσουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο το κενό.

Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή (The Dark Knight Rises) - 2012

To νο.3 της Batman saga του Nolan. Παρότι ο Άγγλος σκηνοθέτης ήταν αρχικά διστακτικός στο να επιστρέψει και να ολοκληρώσει τον κύκλο, παρέδωσε μία εξαιρετική ταινία που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχτιζαν για πάνω από 8 χρόνια.

IMBD: 9/10

Inception - 2010

Το Inception αφορά μία ομάδα κλεφτών που δρουν εισερχόμενοι στο υποσυνείδητο των άλλων. Η ιδέα πάνω στην οποία στηρίζεται η ταινία δημιούργησε ένα νέο ορίζοντα στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, γι' αυτό άλλωστε και κέρδισε 4 Oscars, έχοντας 4 ακόμη υποψηφιότητες. 

IMBD: 8,8/10

Interstellar - 2014

Το Interstellar περιγράφεται από τον Lou Lumenick της New York Post σαν "μία από τις ομορφότερες κινηματογραφικές εμπειρίες του αιώνα". Η ιστορία ακολουθεί μία ομάδα αστροναυτών, οι οποίοι ταξιδεύουν μέσα από μία σκουληκότρυπα, σε μία προσπάθεια να βρουν ένα νέο σπίτι για την ανθρωπότητα.

IMBD: 8,6/10

The Prestige - 2006

Ο Christian Bale και ο Michael Caine συνεργάζονται και πάλι με τον Nolan, μαζί με τον Hugh Jackman, στο ατμοσφαιρικό θρίλερ που τοποθετείται χρονικά στην βικτοριανή εποχή και αφορά την μοιραία αντιπαλότητα δύο ταχυδακτυλουργών.

IMBD: 8,5/10

Memento - 2000

Το plot-twisting Memento ήταν από τα πρώτα φιλμ του Christopher Nolan. Ο κεντρικός ήρωας Leonard (Guy Pearce) υποφέρει από προσωρινή απώλεια μνήμης μετά τον φόνο της συζύγου του. Χρησιμοποιεί τα τατουάζ του, σημειώσεις και φωτογραφίες Polaroid ώστε να οικοδομεί το παρελθόν και ταυτόχρονα ψάχνει το δολοφόνο της γυναίκας του. 

IMBD: 8,4/10


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.