O Νονός III επιστρέφει στα σινεμά με εναλλακτικό τέλος

Πολύ ευχάριστα νέα για όσους αγάπησαν με πάθος την τριλογία του Francis Ford Coppola.

Ο Νονός (1972) έπεσε σαν μετεωρίτης στον πλανήτη του αμερικανικού σινεμά προκαλώντας κατακλυσμιαίες αλλαγές στο τι θεωρείται αριστούργημα και τι όχι. Δύο χρόνια αργότερα, θα ακολουθούσε ένα εξίσου, αν όχι πιο δυνατό sequel με τίτλο Ο Νονός ΙΙ. Ο Francis Ford Coppola θα ολοκλήρωνε το magnum opus της καριέρα τους το 1990 με την τρίτη συνέχεια της μαφιόζικης saga. Σίγουρα, όμως, το Ο Νονός III υστερούσε σε σχέση με τους προκατόχους του - αφήνοντας μέχρι σήμερα μία κάπως πικρή γεύση στους fans σχετικά με το τέλος του.

Ήταν μία μέτρια ταινία; Σε καμία περίπτωση, άλλωστε το επιβεβαιώνει και η βαθμολογία της στο IMDB (7.6). Υπάρχουν δεκάδες σκηνοθέτες εκεί έξω που θα σκότωναν για να γυρίσουν ακόμα και μία σκηνή από το συγκεκριμένο φιλμ. Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή αλήθεια, ότι το 1990 η καριέρα του Coppola δεν βρισκόταν στα καλύτερά της. Μετά από κάποια flops στα 80s ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθεί τη σιγουριά που του έδινε η μαφιόζικη saga.

Τι συνέβαινε στο τρίτο μέρος της τριλογίας; Ο Michael Corleone, ώριμος και με γκριζαρισμένα μαλλιά, αφού αναρριχήθηκε στην κορυφή του οργανωμένου εγκλήματος έβαζε στόχο να αλλάξει το προφίλ του. Να γίνει, δηλαδή, ένας καθόλα νόμιμος επιχειρηματίας, Η ταινία έφτασε να προταθεί για επτά βραβεία Όσκαρ, ο Coppola όμως ποτέ δεν έδειξε να είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Το εναλλακτικό τέλος

"Με αυτές τις αλλαγές, σε συνδυασμό με τις επεμβάσεις στον ήχο και το πρωτότυπο υλικό, αυτό θα είναι ένα πολύ πιο ταιριαστό τέλος στα Ο Νονός και Ο Νονός ΙΙ" δήλωσε πρόσφατα ο 81χρονος σκηνοθέτης στο Variety. Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, η ταινία υπολογίζεται ότι θα παιχτεί στα σινεμά όλου του κόσμου τον Δεκέμβριο και με διαφορετικό τίτλο: Mario Puzo's The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone. 

Κάτι, που όπως αποκάλυψε ο Coppola, αποτελούσε το αρχικό όραμα τόσο το δικό του όσο και του συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η κινηματογραφική τριλογία. Το κερασάκι στην τούρτα, όμως, για το κοινό είναι άλλο: Ο Νονός III θα παιχτεί με εναλλακτικό τέλος και κανείς δε γνωρίζει ακόμα ποιο θα είναι αυτό ακριβώς. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.