8 ταινίες με πρωταγωνιστή το τοπίο

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Σικελία, ταινίες που σε κάνουν να θέλεις να φτιάξεις βαλίτσες.

Σε κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες όλων των εποχών το ρόλο του πρωταγωνιστή, εκτός ασφαλώς από τους ηθοποιούς, αναλαμβάνει το φυσικό τοπίο, που αβίαστα πολλές φορές κλέβει την παράσταση. Είτε μιλάμε για κάποια σκονισμένη πεδιάδα στο Μεξικό, είτε για κάποιο trademark σημείο της Νέας Υόρκης, είτε για μία χρυσαφένια αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά στον Ινδικό ωκεανό.

"Η Παραλία" (2000) - Ταϊλάνδη

O Richard (χαρακτήρας που υποδύεται ο Leonardo DiCaprio) αναζητά τον παράδεισο και θα τον βρει στην παραλία Μάγια του νησιού Κο Φι Φι Λε στην Ταϊλάνδη, που συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν μοναδικούς τους τροπικούς προορισμούς. Η ταινία του Danny Boyle περιγράφει το ταξίδι στην Ταϊλάνδη προτού αυτό γίνει mainstream. Κάτι που οδήγησε περίπου 5.000 τουρίστες να επισκέπτονται ημερησίως το συγκεκριμένο μέρος από το 2000, με αποτέλεσμα ο κοραλλιογενής ύφαλος να υποστεί σχεδόν ανεπανόρθωτη ζημιά και η παραλία να μένει από τον Ιούνιο του 2018 κλειστή επ' αόριστον.

"Ο Νονός" (1972) - Σικελία

Πολλά μπορεί να πει και να γράψει κάποιος για το αριστούργημα του Francis Ford Coppola. Η παραμονή του Michael Corleone στη Σικελία χαρίζει μερικές από τις ομορφότερες εικόνες στην ιστορία του κινηματογράφου. Δεν επισκιάζει την αισθητική ούτε καν το γεγονός του βίαιου υπόβαθρου μέσα στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία, καθώς παρουσιάζεται μία εξαιρετικά όμορφη και ρομαντική εκδοχή της Ιταλίας που ενδεχομένως δεν υπάρχει πια.

"Ταξίδι στο Darjeeling" (2007) - Ινδία

Για πολλούς ένα ταξίδι στην Ινδία αποτελεί όνειρο ζωής. Μετά το Ταξίδι στο Darjeeling όμως θα γίνει σχεδόν αυτοσκοπός, καθώς ο Wes Anderson και η μοναδική οπτική του αποθεώνουν με ξεχωριστό τρόπο την μυστηριακή ασιατική χώρα. Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης μάλιστα το κατορθώνει υπό το πρίσμα ενός ταξιδιού με τρένο.

"Χαμένοι στη Μετάφραση" (2003) - Τόκιο

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πώς είναι να βρίσκεσαι εντελώς μόνος σε μία φανταχτερή πόλη όπως το Τόκιο, η ταινία της Sofia Coppola σου έχει όλες τις απαντήσεις. Εκτός αυτού όμως, το Χαμένοι στη Μετάφραση συνδυάζει όλες εκείνες τις εικόνες που πρέπει από την ιαπωνική μητρόπολη. Η συνάντηση του Bill Murray με την Scarlett Johansson κάνει ακόμη καλύτερα τα πράγματα.

"Mανχάταν" (1979) - Νέα Υόρκη

Υπάρχουν πάρα πολλές ταινίες που έχουν γυριστεί στη Νέα Υόρκη. Η ρομαντική κομεντί του 1979 όμως είναι στην πραγματικότητα μία ερωτική επιστολή του ίδιου του Woody Allen για την πόλη του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ταινία περιέχει όλα όσα έχει στο μυαλό του για το Μεγάλο Μήλο, κάποιος που δεν έχει βρεθεί ποτέ εκεί ενώ παράλληλα λειτουργεί και σαν ένας πλήρης οδηγός για κάποιον που πρόκειται να την επισκεφθεί.

"Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ" (1999) - Ιταλία

Οι Jude Law και Gwyneth Paltrow δείχνουν απόλυτα ταιριαστοί και fabulous με τις παραλίες της ιταλικής Ριβιέρα. Εκτός από αυτά όμως, στο ψυχολογικό θρίλερ του Anthony Minghella, πρωταγωνιστούν και κάποια από τα ομορφότερα χωριά της γειτονικής χώρας.

"Θέλω και τη Μαμά σου" (2001) - Μεξικό 

Στην ταινία του Alfonso Cuarón, τα εντυπωσιακά πλάνα τόσο από την ενδοχώρα όσο και την ακτογραμμή του Μεξικού κλέβουν την παράσταση από το story δύο εφήβων που φλερτάρουν με μία μεγαλύτερη γυναίκα κατά τη διάρκεια ενός roadtrip.

"Πλαγίως" (2004) - Καλιφόρνια

Εκπληκτικές εικόνες από τους αμπελώνες της Καλιφόρνια και ένα ταξίδι κρασοκατάνυξης για τους Paul Giamatti και Thomas Haden Church, αναδεικνύουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της δημοφιλέστερης περιοχής της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Στην ίδια κατηγορία 

  • "Ημερολόγια Μοτοσικλέτας" (2004)
  • "Επτά Χρόνια στο Θιβέτ" (1997)
  • Into the Wild (2007)
  • "Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι" (2013)
  • "Πέρα από την Αφρική" (1985)
  • Eat Pray Love (2010)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος