Πρώτο trailer για το Dune του Denis Villeneuve

Αν όσα υπόσχεται το trailer γίνουν πραγματικότητα, ο Καναδός σκηνοθέτης θα γράψει κινηματογραφική ιστορία.

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, το πιο αναμενόμενο και πολυδιαφημισμένο project του Χόλιγουντ έδωσε το πρώτο του trailer. H κινηματογραφική μεταφορά του Dune δια χειρός Denis Villeneuve, του sci-fi έπους του Frank Herbert  δηλαδή που έχει πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα από τα 60s μέχρι σήμερα, έκανε πριν μερικές ώρες αποκαλυπτήρια και η παγκόσμια κοινότητα του ίντερνετ πανηγυρίζει. Αν τώρα τα όσα υπόσχεται το trailer γίνουν πραγματικότητα στη μεγάλη οθόνη, ο Καναδός σκηνοθέτης θα γράψει κινηματογραφική ιστορία.

Θα πετύχει, με άλλα λόγια, εκεί που όλοι οι υπόλοιποι -και όταν λέμε "υπόλοιποι" αναφερόμαστε σε μεγαθήρια όπως ο David Lynch και ο Alejandro Jodorowsky- απέτυχαν. Η επικίνδυνη έρημος του πλανήτη Αράκις καταπίνει εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες το ένα χολιγουντιανό project μετά το άλλο κάνοντας τα όνειρα των σκηνοθετών σμπαράλια. O Villeneuve, όμως, δείχνει ικανός να τα καταφέρει, αφού ήδη έχει αναμετρήθει με άλλο ένα sci-fi αριστούργημα (Blade Runner) και παρέμεινε καλλιτεχνικά ζωντανός.

Τι ακριβώς βλέπουμε στα πρώτα 180 δευτερόλεπτα που κυκλοφόρησαν χθες; Για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, τα πράγματα όσο εντυπωσιακά και αν δείχνουν, τόσο εύκολα μπορούν να γίνουν δυσνόητα. Έτσι, υπάρχει αυτός ο πολύ απλός, συνοπτικός και κατατοπιστικός οδηγός για να μη χαθείς στις διαστημικές ερήμους του Dune.

Η κεντρική ιδέα του διαστημικού μύθου

Πρώτο trailer για το Dune του Denis Villeneuve

Τα μπλε μάτια των ηρώων και κυρίως της γοητευτικής Zendaya (Chani) είναι εκείνα που τραβούν πρώτα πρώτα το ενδιαφέρον, οι σκηνές από τα εντυπωσιακά τοπία του μακρινού διαστήματος κόβουν την ανάσα ενώ η ευγενική φιγούρα του πρωταγωνιστή Timothée Chalamet (Paul Atreides) έρχεται σε απόλυτη αντιδιαστολή με την κτηνώδη παρουσία τόσο του "καλού" Jason Momoa (Duncan Idaho) όσο και το "κακού" Dave Bautista (Glossu 'Beast' Rabban). 

Όσο για την κεντρική ιδέα στο ίσως πιο πολύπλοκο και περίπλοκο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκε ποτέ, εκεί όπου τα διαστημόπλοια δεν μπορούν να πετάξουν χωρίς τη μαγική ουσία  που ακούει στο όνομα "μελάνζ" και τεράστια σκουλήκια γεννούν την πιο πολύτιμο υλικό του σύμπαντος; H φράση "Fear is the mindkiller" κρύβει όλη την αλήθεια. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης