Πρώτο trailer του Stardust, του biopic για τον David Bowie

Η εικόνα μας γυρίζει πίσω στα 70s. Λείπει όμως κάτι πολύ σημαντικό.

Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Όχι, δεν είναι απλά ένας ψυχεδελικός τίτλος για μία space rock μπάντα με πρωταγωνιστή το alter ego του David Bowie. Ήταν μία στιγμή που ο κόσμος της pop/rock μουσικής άλλαξε μία για πάντα. Η ιδιοφυΐα του Βρετανού καλλιτέχνη βρισκόταν πάντα έτη φωτός μπροστά από οποιονδήποτε άλλο. Ο ίδιος δημιουργούσε ακροβατώντας συνεχώς ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, ανάμεσα στις καταχρήσεις που λάβαιναν χώρα στα καμαρίνια και τη σκηνή, ανάμεσα στο μεγαλείο και την τρέλα. Πώς όμως γεννήθηκε ο Ziggy Stardust;

Σε αυτήν την ερώτηση έρχεται να απαντήσει το Stardust, το νέο  biopic για τη ζωή -ή μάλλον μία συγκεκριμένη περίοδο της ζωής- του David Bowie. Αν κρίνουμε από το πρώτο trailer, ο Gabriel Range φαίνεται να έχει βουτήξει βαθιά στα 70s ενώ ο πρωταγωνιστής του Johnny Flynn έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να ερμηνεύσει τον David Jones που έγινε David Bowie με όχι τρομερή επιτυχία αρχικά, για να μεταμορφωθεί στη συνέχεια σε Ziggy Stardust και να κατακτήσει όλη την υφήλιο με τα διαστημικά του οράματα.

Το trailer

Φυσικά, αυτό δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη, ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι ο Bowie είχε μία μάλλον "κακή αρχή" με τους πρώτους δίσκους που κυκλοφόρησε να μην κάνουν το "μπαμ". Χρειάστηκε να ταξιδέψει στις Η.Π.Α το 1971, με ελάχιστες πιθανότητες να καταφέρει κάτι μεγάλο αφού ούτε η ίδια του η δισκογραφική δεν τον πίστευε, να συναντήσει τον μοναδικό παραγωγό της Mercury που έβλεπε κάτι στο ταλέντο του και να γεννήσει τον Ziggy Stardust για να απογειωθεί. Μετά δεν υπήρχε ταβάνι στην επιτυχία.

Αυτό το κομμάτι της ζωής του Bowie παρακολουθούμε στο νέο biopic. Ενώ όμως η εικόνα και η ατμόσφαιρα δείχνει απόλυτα σωστή, θυμίζοντας περισσότερο ντοκιμαντέρ και λιγότερο σκηνοθετική ερμηνεία στα έργα και τις ημέρες ενός superstar, κάπου εδώ έρχεται ένα μεγάλο "αλλά": Η παραγωγή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την αυθεντική μουσική του David Bowie. Έτσι ακούμε background μουσική και κάποιες προσπάθειες για τραγούδια-μιμήσεις των συνθέσεων του Bowie. Θα θέλαμε να μη γίνουμε τόσο αυστηροί αλλά αυτό είναι η απόλυτη ξενέρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.