Ο φόρος τιμής του Daniel Craig στον Sean Connery

"Όρισε το στυλ, όρισε μία ολόκληρη" εποχή δήλωσε ο τωρινός 007 για τον αρχετυπικό James Bond.

"Μία βαθιά θλίψη με γέμισε όταν έμαθα τα νέα του θανάτου ενός από τους κορυφαίους του παγκόσμιου σινεμά" δήλωσε ο Daniel Craig το Σάββατο, για να συνεχίσει: Sir Sean Connery θα μείνει στην καρδιά μας όχι απλά ως ο James Bond αλλά ως πολύ περισσότερα πράγματα από αυτόν. Όρισε το στυλ, όρισε μία ολόκληρη εποχή. Η γοητεία που ασκούσε στον φακό θα μπορούσε να μετρηθεί σε mega watts. Επί της ουσίας βοήθησε στο να δημιουργηθεί το είδος των block busters. Θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να επηρεάζει ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του ανθρώπους. Όπου και αν βρίσκεται τώρα, ελπίζω ότι εκεί θα υπάρχει και ένα γήπεδο γκολφ".

Ο Sir Sean Connery έφυγε πλήρης ημερών στα 90 του χρόνια το Σάββατο που μας πέρασε και αυτά ήταν τα λόγια -συγκινητικά, ουσιαστικά, γεμάτα βρετανικό φλέγμα- με τα οποία ο τελευταίος διάδοχός του στο κοστούμι του 007 φρόντισε να τον αποχαιρετήσει. Ο σπουδαίος Σκοτσέζος ηθοποιός θα είναι για πάντα ο αυθεντικός, ο θεμελιώδης, ο αρχετυπικός James Bond όσο δεκαετίες και αν περάσουν, όσοι ηθοποιοί και αν ερμηνεύσουν τον ρόλο.

Οι δηλώσεις των παραγωγών

Κάτι που επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις του και οι παραγωγοί του franchise, Michael G. Wilson και Barbara Broccoli, στις δηλώσεις τους για τον χαμό του Connery: "Ήταν και θα είναι για πάντα ο αυθεντικός James Bond, ο ηθοποιός που εισήγαγε τον χαρακτήρα στην ιστορία του σινεμά όταν ξεστόμισε εκείνες τις αξέχαστες λέξεις: "Το ονομά μου είναι Bond... James Bond"". Τα εγκώμια των παραγωγών όμως δε σταμάτησαν εκεί, αφού επαίνεσαν τον αποθανόντα λέγοντας πως η δικιά του ερμηνεία στον γοητευτικό και χαρισματικό μυστικό πράκτορα ήταν εκείνη που χάρισε την επιτυχία στη σειρά ταινιών. 

Υπήρξε, τελικά, κάποιος που δε "χώνεψε" την παρουσία του Sean Connery ως James Bond; Σήμερα μπορεί να ακούγεται τρελό, ο Ian Fleming όμως δεν είχε πειστεί καθόλου με την επιλογή ενός "Σκωτσέζου της εργατικής τάξης" για το κοστούμι του 007. Όταν, βέβαια, είδε τον Connery να παραδίδει μαθήματα στυλ και ερμηνείας μπροστά στον φακό έκανε στροφή 180 μοιρών: Έφτασε στο σημείο να δώσει σκωτσέζικη καταγωγή στον James Bond για να τιμήσει τον απίθανο αυτόν τύπο που έφυγε πριν λίγες ώρες από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Όσο για τους υπόλοιπους James Bond; Αξέχαστη θα μείνει η αφήγηση του Pierce Brosnan που είχε μείνει άναυδος όταν είδε ξαφνικά στα γυρίσματα τον πανύψηλο Σκοτσέζο να τον παρακολουθεί. Μάλιστα, η έκπληξη ήταν διπλή, μιας και ο Connery αφού πρώτα του έδωσε κουράγιο λέγοντας ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά ως 007, στη συνέχεια τον ρώτησε με τη χαρακτηριστική του προφορά: "Σε πληρώνουν αρκετά για τον ρόλο;".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.