Νέο trailer του ντοκιμαντέρ για τον Frank Zappa

Το Zappa είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που γυρίζεται με την έγκριση και τη συνεργασία του ιδρύματος που διαχειρίζεται την κληρονομιά του σπουδαίου κιθαρίστα.

Γράφει: Esquire Editors 03 Νοεμβρίου 2020

Εν αναμονή της κυκλοφορίας στις 27 Νοεμβρίου του "Zappa" – ενός ντοκιμαντέρ για τον μη κατηγοριοποιήσιμο ροκά, συνθέτη και θεό της κιθάρας Φρανκ Ζάπα – το Rolling Stone έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο τρέιλερ της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Άλεξ Ουίντερ.

Το ντοκιμαντέρ – το πρώτο που έγινε με την έγκριση και τη συνεργασία του ιδρύματος που διαχειρίζεται την κληρονομιά του Ζάπα – περιλαμβάνει τόνους βίντεο τραβηγμένα στο σπίτι που για πρώτη φορά έρχονται στο φως, συνεντεύξεις και πλάνα από ζωντανές ερμηνείες τις οποίες ανέσκαψαν στο τεράστιο "θησαυροφυλάκιο" του θρυλικού μουσικού. "We were loud, we were coarse, and we were strange" λέει, off camera, ο Ζάπα για την πρώτη αντίδραση στη μουσική του.

Το "Zappa", σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιχνηλατεί την καριέρα του Φρανκ Ζάπα από τότε που ήταν ένας έφηβος αυτοδίδακτος μουσικός με μια κλίση προς την αβάν γκαρντ έως την πρωτοπόρα μπάντα Mothers of Invention και τη μάχη που έδωσε για θέματα λογοκρισίας με το Parents Music Resource Center καθώς και τα παραγωγικά χρόνια πριν τον θάνατό του. "Ο Φρανκ ενσάρκωνε τα πάντα" λέει, στο τρέιλερ, η Ρουθ Άντεργουντ (πλήκτρα) των Mothers of Invention . "Δεν μπορούσες να πεις "Α, ναι, αυτό είναι ροκ εντ ρολ”. Δεν ήταν. "Είναι τζαζ”. Όχι. "Είναι ποπ”. Όχι. "Τι στο διάολο είναι;” Είναι Ζάπα" προσθέτει.

Πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο SXSW Film Festival, το οποίο ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, ο Άχμετ Ζάπα, ο γιος του Φρανκ, είχε μιλήσει στο Rolling Stone. "Αυτή η ταινία είναι μακράν η πιο εσωτερική και αναλυτική ματιά στην καινοτόμα ζωή του Φρανκ Ζάπα, με την αφήγηση να την κάνει ο Φρανκ ο ίδιος. Είναι απολύτως απίστευτο αυτό που πέτυχε ο Άλεξ. Αυτό είναι το οριστικό ντοκιμαντέρ για τον Φρανκ Ζάπα" είχε τονίσει. "Δεν είναι το στάνταρ ντοκιμαντέρ που πηγαίνει από άλμπουμ σε άλμπουμ" είχε προσθέσει ο Ουίντερ. "Η ταινία είναι γεμάτη εκπλήξεις για τους φανατικούς θαυμαστές του, αλλά πιστεύω ότι περισσότερο θα εντυπωσιαστούν από την οικειότητα και την πραγματική αίσθηση του ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Ζάπα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος