Τι γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Tom Hardy

Ο Βρετανός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα πολεμικό δράμα για το Βιετνάμ- και γιατί όχι, με οσκαρικές φιλοδοξίες.

Πέντε χρόνια μετά το "Mad Max: Ο δρόμος της οργής" George Miller και την "Επιστροφή" του Alejandro González Iñárritu και τρία μετά την "Δουνκέρκη" του Christopher Nolan, ο Tom Hardy δείχνει σαν να έχει χάσει τον δρόμο του από το καλό σινεμά. Αν και οι επιλογές του τα τελευταία χρόνια μοιάζουν αρχικά ελπιδοφόρες και επιτυχημένες, τελικά αποδεικνύονται εκκωφαντικά αποτυχημένες: τόσο το Venom (2018), όσο και το πιο πρόσφατο Capone (2020) δεν έτυχαν της αναμενόμενης απήχησης από κοινό και κριτικούς. 

Ο "ντεφορμέ" Βρετανός αναζητά τον επόμενο μεγάλο του ρόλο που θα τον επιστρέψει δυναμικά στη δράση· ρόλο που όπως όλα δείχνουν βρήκε όχι στο franchise του James Bond σύμφωνα με τη φημολογία που κυκλοφορεί ξανά εδώ και μερικούς μήνες, αλλά στο νέο σκηνοθετικό εγχείρημα του Rupert Sanders ("Η Χιονάτη και ο Κυνηγός", "Το Φάντασμα στο Κέλυφος"). Ο 49χρονος συμπατριώτης του ηθοποιού θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Tim O'Brien, The Things They Carried (1990) και οι οσκαρικές φιλοδοξίες είναι πολλές: από τη μία η πρώτη ύλη του O'Brien, από την άλλη το λαμπρό καστ και φυσικά το είδος των war movies που ανέκαθεν κέντριζε το ενδιαφέρον της Ακαδημίας. 

Το cast

Εκτός από τον Hardy, γνωρίζουμε -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- ότι θα δούμε επίσης τους Pete Davidson, Bill Skarsgård, Tye Sheridan και Stephan James, καθώς και τους Ashton Sanders, Martin Sensmeier, Moises Arias και Angus Cloud.

Το βιβλίο

Τι γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Tom HardyΠρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων, που είναι βασισμένη στα όσα έζησε ο ίδιος ο Αμερικανός συγγραφέας υπηρετώντας στον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Βιετνάμ.

"Το βιβλίο υπερβαίνει την κατάσταση του πολέμου  και στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε μιλά για την αγάπη, τον φόβο και τον θάνατο με έναν τρόπο τόσο επίκαιρο αν και είναι γραμμένο πριν από τρεις δεκαετίες", ανέφερε ο Sanders σχετικά με το εγχείρημα.

 

Το story

Η υπόθεση της ταινίας -του βιβλίου επίσης- θα ακολουθεί μία ομάδα νεαρών αντρών που έχουν στρατολογηθεί σε διμοιρία του αμερικανικού στρατού στο Βιετνάμ. Καθώς μάχονται για την πατρίδα τους, έρχονται αντιμέτωποι με το χάος ενώ προσπαθούν να μην χάσουν το μυαλό τους, τη λογική αλλά και την ευαισθησία τους. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης