Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος Darth Vader

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Dave Prowse.

Γράφει: Esquire Editors 29 Νοεμβρίου 2020

O Bρετανός ηθοποιός Ντέιβ Πράουζ, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του Νταρθ Βέιντερ στην πρώτη τριλογία του "Πολέμου των Άστρων" (Star Wars), πέθανε χθες, Σάββατο, το πρωί σε ηλικία 85 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο πράκτοράς του, ο Τόμας Μπάουινγκτον. "Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε πως ο πελάτης μας Ντέιβ Πράουζ πέθανε χθες (Σάββατο) το πρωί σε ηλικία 85 ετών", έγραψε ο Μπάουινγκτον στο Facebook.

Star Wars: Οι ταινίες με τους φανατικούς θεατές εδώ και 43 χρόνια

To Star Wars (γνωστό στην Ελλάδα και ως Ο Πόλεμος των Άστρων) είναι αμερικανικό franchise επικής διαστημικής όπερας, που επικεντρώνεται σε μια σειρά ταινιών που δημιουργήθηκε από τον Τζορτζ Λούκας. Η πρώτη ταινία με τον ομώνυμο τίτλο προβλήθηκε στις 25 Μαΐου του 1977 και έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας, το οποίο γέννησε και άλλες ταινίες και μια εκτενή λίστα από βιβλία, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια, φιγούρες και άλλα προϊόντα, που αποτελούν το σύμπαν του Star Wars.

Ο κόσμος του Star Wars επίσημα έχει τεράστιο χρονολογικό εύρος και οι πρώτες ιστορίες που περιγράφονται είτε σε νουβέλες είτε σε κόμικς ξεκινάνε από το 5000 ΠΜΓ (Πριν τη Μάχη του Γιάβιν) και φτάνουν μέχρι και το 100ΜΜΓ (Μετά τη Μάχη του Γιάβιν) ενώ γίνονται αναφορές σε χρονολογίες δημιουργίας του σύμπαντος κοντά στο 7.500.000 ΠΜΓ.

 Σύμφωνα με τη wikipedia, oι ταινίες εξελίσσονται σε ένα πολύ μικρό μέρος αυτού, συγκεκριμένα από το 32 ΠΜΓ μέχρι το 35 ΜΜΓ, όπου εξιστορείται πρωτίστως η ζωή του Άνακιν Σκαϊγουώκερ και το πώς από Τζεντάι μετατρέπεται σε Νταρθ Βέιντερ, αλλά τελικά βρίσκει την εξιλέωση σώζοντας το γιο του, Λουκ Σκαϊγουώκερ, από τον Νταρθ Σίντιους.

30 χρόνια μετά τον θάνατο του Νταρθ Βέιντερ μια νεαρή ρακοσυλλέκτρια, η Ρέι, ανακαλύπτει ότι είναι ευαίσθητη στην Δύναμη και αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον εγγονό του Άνακιν, Μπεν Σόλο, ο όποιος ακολουθώντας λανθασμένα τα χνάρια του παππού του έχει παρασυρθεί στην σκοτεινή πλευρά και έχει πάρει το όνομα Κάιλο Ρεν.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.