Cruella, ο Joker της Disney;

Οι σατανικές ομοιότητες που φέρνουν πιο κοντά Emma Stone και Joaquin Phoenix.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 28 Φεβρουαρίου 2021

Στην εποχή που τα prequels, sequels, και remakes των live-action ταινιών και σειρών οργιάζουν, είναι αναμενόμενο ότι το επερχόμενο υλικό σε κινηματογράφο και τηλεόραση μοιάζει πιο οικείο από ποτέ. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις όπως της Cruella της Disney, το live-action prequel των 101 σκυλιών της Δαλματίας που πραγματικά δεν περιμέναμε να εμφανιστούν και δη με πρωταγωνίστρια την Emma Stone. Στο μεταξύ, παρατηρώντας το επίσημο trailer της ταινίας, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό του Joker με τον Joaquin Phoenix. 

Στο μεταξύ, δεν είναι ιδέα μας. Οι χρήστες του διαδικτύου διαπίστωσαν ακριβώς το ίδιο, οπότε στα trends του Twitter μαζί με την Cruella φιγουράρει και ο Joker. Οι κοινές συνιστώσες είναι προφανείς: H ιστορία του Joker καταπιάνεται με το πώς ένας ψυχικά ασθενής άντρας, καταλήγει στο περιθώριο εξαιτίας της σκληρότητας και της κακίας της κοινωνίας ως μία επικίνδυνα ανισόρροπη περσόνα. Η Cruella de Vil σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί τα χνάρια του. O χαρακτήρας της δημιουργήθηκε το 1956 μέσω του μυθιστορήματος της Dodie Smith, The Hundred and One Dalmations και εμφανίστηκε στην οθόνη σε διάφορες εκδοχές με την πρώτη να χρονολογείται στο 1961 στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, για να γίνει πιο γνωστός στην αντίστοιχη του 1996 από την Glenn Close.

Η τωρινή Cruella της Stone μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Craig Gillespie επιχειρεί να καταδείξει μεταξύ άλλων πώς οι γυναίκες συχνά περιθωριοποιούνται στο πλαίσιο της πατριαρχικής κοινωνίας. Ο Gillespie αρέσκεται να ασχολείται με τέτοιους απροσάρμοστους τύπους, όπως ο Ryan Gosling στο Lars and the Real Girl ή η Margot Robbie στο οσκαρικό I, Tonya. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της ταινίας έχει ξεκινήσει από το 2016, οπότε δεν υπάρχει τεκμηριωμένη σύνδεση με τον Joker και την αισθητική του, αφού είναι μεταγενέστερος. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η κανονικότητα πλησιάζει, το Netflix χάνει νέους χρήστες

Ήταν το στήριγμά μας στο lockdown, όμως όλα κάποτε τελειώνουν.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese και Leonardo DiCaprio σε νέες κινηματογραφικές περιπέτειες.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Οι 13 "σκοτεινοί" πρωταγωνιστές της νέας σειράς 42°C

Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα στις 14 Μαΐου στην Cosmote TV.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Ενδιαφέρεται πια κανείς για τα Όσκαρ;

Ήρεμα ρωτάμε - και κυρίως επιχειρηματολογούμε για αυτό.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Ένας προφήτης που τον έλεγαν Iggy

Μία διαδρομή γεμάτη με τραγούδια ύμνους και συναυλίες δυναμίτες για τον θεμελιωτή της punk που σήμερα κλείνει τα 74 του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο άνθρωπος που 'έφτιαξε' τον Clint Eastwood

Ο μάστορας της σκηνοθεσίας Don Siegel έφευγε από τον μάταιο τούτο κόσμο μία ημέρα σαν σήμερα, το 1991.

Γραφει Γιαννης Σπανος