Cruella, ο Joker της Disney;

Οι σατανικές ομοιότητες που φέρνουν πιο κοντά Emma Stone και Joaquin Phoenix.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 28 Φεβρουαρίου 2021

Στην εποχή που τα prequels, sequels, και remakes των live-action ταινιών και σειρών οργιάζουν, είναι αναμενόμενο ότι το επερχόμενο υλικό σε κινηματογράφο και τηλεόραση μοιάζει πιο οικείο από ποτέ. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις όπως της Cruella της Disney, το live-action prequel των 101 σκυλιών της Δαλματίας που πραγματικά δεν περιμέναμε να εμφανιστούν και δη με πρωταγωνίστρια την Emma Stone. Στο μεταξύ, παρατηρώντας το επίσημο trailer της ταινίας, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό του Joker με τον Joaquin Phoenix. 

Στο μεταξύ, δεν είναι ιδέα μας. Οι χρήστες του διαδικτύου διαπίστωσαν ακριβώς το ίδιο, οπότε στα trends του Twitter μαζί με την Cruella φιγουράρει και ο Joker. Οι κοινές συνιστώσες είναι προφανείς: H ιστορία του Joker καταπιάνεται με το πώς ένας ψυχικά ασθενής άντρας, καταλήγει στο περιθώριο εξαιτίας της σκληρότητας και της κακίας της κοινωνίας ως μία επικίνδυνα ανισόρροπη περσόνα. Η Cruella de Vil σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί τα χνάρια του. O χαρακτήρας της δημιουργήθηκε το 1956 μέσω του μυθιστορήματος της Dodie Smith, The Hundred and One Dalmations και εμφανίστηκε στην οθόνη σε διάφορες εκδοχές με την πρώτη να χρονολογείται στο 1961 στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, για να γίνει πιο γνωστός στην αντίστοιχη του 1996 από την Glenn Close.

Η τωρινή Cruella της Stone μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Craig Gillespie επιχειρεί να καταδείξει μεταξύ άλλων πώς οι γυναίκες συχνά περιθωριοποιούνται στο πλαίσιο της πατριαρχικής κοινωνίας. Ο Gillespie αρέσκεται να ασχολείται με τέτοιους απροσάρμοστους τύπους, όπως ο Ryan Gosling στο Lars and the Real Girl ή η Margot Robbie στο οσκαρικό I, Tonya. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της ταινίας έχει ξεκινήσει από το 2016, οπότε δεν υπάρχει τεκμηριωμένη σύνδεση με τον Joker και την αισθητική του, αφού είναι μεταγενέστερος. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.