Ινδία, η επόμενη Μέκκα του Netflix

Περισσότερες από 40 ταινίες και σειρές από την Ινδία ανακοίνωσε η δημοφιλής πλατφόρμα streaming.

Με μια ψύχραιμη και πιο αντικειμενική ματιά, πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημά μας στo Netflix, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα του επιτεύγματα είναι ότι διεύρυνε τους κινηματογραφικούς μας ορίζοντες. Μέχρι πρότινος, αρκετοί από εμάς είτε δε φανταζόμασταν ότι θα παρακολουθούσαμε σειρές από το Λουξεμβούργο είτε δε γνωρίζαμε καν την ύπαρξή τους. Παράλληλα, υπήρχε -και ίσως δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη- ένα είδος δυσπιστίας ως προς τις μη χολιγουντιανές παραγωγές και δη τις μη αγγλόφωνες. Το δέλεαρ όπως και να έχει, στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί ως επιλογή και κυρίως βοηθάει στην εξάλειψη των προαναφερθέντων στερεοτύπων. Εξάλλου, πιο εύκολα θα δοκιμάσεις να παρακολουθήσεις, ακόμη και μόνο από περιέργεια, μία ταινία από την Ινδία όταν βρίσκεται σερβιρισμένη στο πιάτο σου από την πλατφόρμα streaming.

To οσκαρικό Slumdog Millionaire σαφέστατα βοήθησε την κατάσταση, όμως δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, αφού το 2008 τίποτα από όλα αυτά δεν περνούσε καν από το μυαλό μας και το Bollywood στη συνείδηση της πλειοψηφίας έτεινε περισσότερο προς το φολκλόρ και το κιτς. 

Η πρεμιέρα

H αρχή για την Ινδία στο Netflix δέκα χρόνια αργότερα, με τη σειρά Sacred Games που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των New York Times με τις 30 καλύτερες διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές. Ως γεγονός σήμαινε μία τεράστια επενδυτική κίνηση και προοπτική για την τηλεοπτική βιομηχανία, όπως επίσης αποτέλεσε επαρκές εχέγγυο ότι το ινδικό περιεχόμενο θα μπορέσει να καρποφορήσει διεθνώς.

Ξεκινώντας λοιπόν από το GCC (Συμβούλιο Συνεργασίας για τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου - Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), την ογκώδη αγορά που προσφέρει και την προϋπάρχουσα αγαστή σχέση μεταξύ τους, τα blockbusters του Bollywood πλέον μπορούσαν ευκολότερα να απευθυνθούν στις πλατφόρμες streaming. Το ατού - επιχείρημά τους ήταν και είναι η πολυπολιτισμική πραγματικότητα της χώρας που μεταφράζεται σε ποικιλία σειρών και ταινιών. 

Το πρόγραμμα

"Το επικείμενο πρόγραμμά μας περιέχει περισσότερη ποικιλία και διαφορετικότητα από ποτέ: Από σημαντικές ταινίες και σειρές μέχρι καθηλωτικά ντοκιμαντέρ και realities, και δυνατές κωμωδίες", υπογραμμίζει σε σχετική δήλωσή του το Netflix. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται 13 ταινίες, 15 σειρές, 6 εκ των οποίων βρίσκονται στη 2η σεζόν, 4 ντοκιμαντέρ, 3 reality shows και μερικά comedy specials. Ήδη "ακούγονται" έντονα τα Bombay Begums (σειρά), Ajeeb Daastaans, Pagglait, Meenakshi Sundareshwar και Penthouse (ταινίες). 

Πάντως, βάσει της πληθώρας περιεχομένου και του αυξανόμενου ρυθμού ζήτησής του, δεν είναι απίθανο στο εξής να δούμε την Ινδία με άλλα μάτια. #Διπλής. 
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης