10 αξιόλογα θρίλερ του Netflix

Διαφορετικές επιλογές για τους λάτρεις του είδους.

Όσο φαινομενικά απλό είναι να εκφράσεις την προτίμησή σου σε συγκεκριμένες ταινίες, άλλο τόσο εύκολο είναι να μην αρέσουν σε πολλούς από εκείνους που τις προτείνεις. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται κατά την ταπεινή μας άποψη, στην περίπτωση των θρίλερ καθώς το αίσθημα τρόμου συχνά φλερτάρει με την κωμωδία. Επιλέξαμε 10 αξιόλογες προσπάθειες που είναι διαθέσιμες στο Netflix και -λογικά- θα καλύψουν τους fans των βαρύγδουπων αλλά και των πιο εύπεπτων σεναρίων. Τις βλέπεις με χρονολογική σειρά. 
 

Rosemary’s Baby (1968)

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν το Μωρό της Ρόζμαρι του Roman Polanski από το 1968 όταν είδαν το Mother! του 2017 με τη Jennifer Lawrence στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μία έγκυος ότι οι γείτονές της ανήκουν σε αίρεση και θα της αρπάξουν το παιδί. Δε θα συνεχίσω προς αποφυγήν των spoilers.

The Girl on the Train (2016)

Σε αυτήν την ταινία εκτίμησα λίγο παραπάνω την Emily Blunt. Μία χωρισμένη γυναίκα με εθισμό στο αλκοόλ παρακολουθεί συστηματικά τον πρώην άντρα της με τη νυν σύζυγό του. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η νταντά που είχε προσλάβει ο πρώην σύζυγός της εντοπίζεται νεκρή. 

Don't Breathe (2016)

Τρεις κλέφτες κάνουν διάρρηξη στο σπίτι ενός πλούσιου αλλά τυφλού άντρα με το σκεπτικό ότι θα φύγουν από εκεί μέσα με μία περιουσία. Τι γίνεται όταν ο στόχος τους όμως δεν είναι τελικά όσο αβοήθητος μοιάζει;

The Invisible Guest (2017)

Ένας νεαρός επιχειρηματίας ξυπνάει σε ένα ξενοδοχείο, βρίσκει νεκρή τη γυναίκα με την οποία κοιμήθηκε και προσλαμβάνει ένα δικηγόρο για να τον αθωώσει από τις κατηγορίες για ένα έγκλημα που δε διέπραξε.

Gerald’s Game (2017)

O ίδιος ο Stephen King ενέκρινε την κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου του, οπότε ένας παραπάνω λόγος για να δεις την ταινία. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να κάνει πιο πικάντικη τη σεξουαλική του ζωή σε ένα απομονωμένο σπίτι κοντά σε μία λίμνη. Ο σύζυγος πεθαίνει ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, ενόσω η σύζυγός του είναι δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι χωρίς το κλειδί.  

Uncut Gems (2019)

Αν θες να δεις ένα διαφορετικό πρόσωπο του Adam Sandler, αυτή η ταινία είναι η ευκαιρία σου. Υποδύεται έναν κοσμηματοπώλη που μέσω ενός στοιχήματος είτε πρόκειται να "πιάσει την καλή" ή να καταστραφεί για πάντα. Trivia: O Weeknd κάνει ένα μικρό πέρασμα. 

The Platform (2019)

Δεν τη συστήνω σε όποιον έχει ευαίσθητο στομάχι, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στην κάθετη φυλακή χωρίς κάγκελα, μένουν δύο κατάδικοι ανά πάτωμα και έχουν δύο λεπτά για να φάνε από την πλατφόρμα που περνάει από τον κάθε όροφο. Όλοι τρώνε τα αποφάγια των προηγούμενων ορόφων και κάποιοι μένουν νηστικοί.

Escape Room (2019)

Έξι ξένοι συναντώνται σε ένα escape room με χρηματικό δέλεαρ αλλά καταλήγουν να προσπαθούν να επιβιώσουν λύνοντας γρίφους.

I Care A Lot (2020)

Είχα εκτιμήσει τη Rosamund Pike ως Gone Girl του Ben Affleck και ούτε σε αυτήν την ταινία με απογοήτευσε. Βέβαια, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω έχω διαβάσει πολλά αρνητικά σχόλια χωρίς να μπορώ να καταλάβω το λόγο. Μία αδίστακτη κομπιναδόρος που αναλαμβάνει μέσω δικαστηρίου την κηδεμονία-φροντίδα υπερηλίκων που δείχνουν ότι δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, τους παγιδεύει και πουλάει τα υπάρχοντά τους. Τι γίνεται όταν νομίζει ότι βρήκε το τέλειο θύμα προκειμένου να πλουτίσει για πάντα;

His House (2020)

Ένα νεαρό ζευγάρι προσφύγων φεύγει από το εμπόλεμο νότιο Σουδάν και προσπαθεί να εγκλιματιστεί σε μία μικρή αγγλική πόλη. Το έδαφος ωστόσο, είναι εχθρικό και στο νέο τους "σπίτι".

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.