Joaquin Phoenix: Ο Joker γίνεται σύντομα Ναπολέων Βοναπάρτης

Η ζωή του Γάλλου στρατηγού μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Ridley Scott.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό που τελικά δεν έφερε ποτέ εις πέρας ο Stanley Kubrick, θα το κατορθώσει ο Ridley Scott: Θα κάνει ταινία τη ζωή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Kitbag -όπως θα είναι ο τίτλος της- ήδη πλαισιώνεται από ένα εντυπωσιακό cast με τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σταδιακά αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την ταινία από τα πηγαδάκια του Χόλιγουντ και παρακάτω ακολουθούν όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. 

Το "κόλλημα" Kubrick-Scott

Όλα γυρίζουν γύρω από το Ναπολέοντα, τον ηγέτη της Γαλλικής Επανάστασης. Για όσους ξέχασαν ή δεν παρακολούθησαν ποτέ το εν λόγω κεφάλαιο στα μαθήματα ιστορίας, αναφερόμαστε στον πασίγνωστο στρατηγό και αυτοκράτορα της Γαλλίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Άπειρα βιβλία, ταινίες και σειρές έχουν καταπιαστεί με τη ζωή του, μάλιστα, μία απο τις καλύτερες προσεγγίσεις στη μεγάλη οθόνη ονόματι Waterloo από το 1970 υπάρχει διαθέσιμη στο YouTube. 

Από την άλλη,  κατά πάσα πιθανότητα η πιο πολυσυζητημένη κινηματογραφική εκδοχή του βίου του είναι αυτή του Stanley Kubrick, ακριβώς επειδή δεν έγινε. Ο σκηνοθέτης έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία προς το πρόσωπό του και ήταν αποφασισμένος να ασχοληθεί μαζί του, μετά τη σπουδαία επιτυχία του 2001: A Space Odyssey. Σύμφωνα με τις προσδοκίες του, "έπρεπε να είναι η καλύτερη ταινία που έγινε ποτέ", αλλά εν τέλει δεν ήταν εφικτό εξαιτίας του υπέρογκου κόστους παραγωγής. 

Το ίδιο "κόλλημα" ωστόσο, έχει και ο Ridley Scott όπως εκμυστηρεύθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του, με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να κατορθώσει ό,τι ναυάγησε για τον Kubrick. Στο Kitbag λοιπόν, ο 83χρονος σκηνοθέτης σκοπεύει να αναπαραστήσει τη ξαφνική άνοδο του Ναπολέοντα, αλλά επίσης και το "ρομαντικό πόλεμο" ανάμεσα σε εκείνον και τη σύζυγό του Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί. "Πρόθεση της ταινίας είναι να προβάλλει τους πολέμους, τις μεγαλόπνοες φιλοδοξίες και τις εντυπωσιακές ηγετικές του ικανότητες ως στρατιωτικός ηγέτης", μεταδίδει το Deadline. 

To cast

Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε πρώτα ονόματα που ακούγονται για τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο λόγος για τον Joaquin Phoenix, παλιό γνώριμο του Scott από τον Μονομάχο. Με την ιδέα αυτή συμφωνούν και τα Apple Studios, αφενός για λόγους prestige, καθότι πρόκειται για έναν οσκαρούχο ηθοποιό, αφετέρου η χημεία μεταξύ σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή είναι ήδη δεδομένη. Στο πλευρό του Phoenix, εκτός απροόπτου θα δούμε την Jodie Comer (Killing Eve) ως Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί, με την οποία ο Scott επίσης συνεργάζεται στην ταινία The Last Duel. 

H πρεμιέρα

Η ημερομηνία της πρεμιέρας του Kitbag παραμένει άγνωστη, καθώς στην προκειμένη περίπτωση ο σκηνοθέτης ασχολείται με το κινηματογραφικό πρότζεκτ του, House of Gucci. Όταν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα αυτού, θα πάρει σειρά και ο Ναπολέων, ελπίζουμε σύντομα. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης