Keanu Reeves, σύντομα και στο Netflix

To κόμικ του 56χρονου ηθοποιού με τίτλο Brzrkr γίνεται ταινία.

Και πολύ άργησε για τα δεδομένα του, εδώ που τα λέμε. Ο ασταμάτητος Keanu Reeves θέλησε να μετατρέψει σε ταινία το δικής του έμπνευσης, και σούπερ επιτυχημένο κόμικ Brzrkr και το Netflix -κλασσικός συνήθης ύποπτος- ανέλαβε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, η πλατφόρμα streaming εξασφάλισε τα δικαιώματα και τώρα πια ξεκινά η διαδικασία προσαρμογής σεναρίου. 

Τα επίσημα μαντάτα

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο 56χρονος ηθοποιός υπέγραψε συμφωνία με το Netflix για την παραγωγή της ταινίας που θα έχει ως πρωταγωνιστή τον ήρωα του κόμικ - που προφανώς δεν είναι άλλος από τον ίδιο. Όπως μεταδίδει το Comingsoon.net, η πλατφόρμα streaming έχει κατά νου ένα είδος "επεκτατικής πολιτικής" για το εν λόγω πρότζεκτ, καθώς επιθυμεί διακαώς να μπορέσει στη συνέχεια να δημιουργήσει μία anime σειρά, στην οποία θα δανείσει τη φωνή του ο Reeves. 

Για την ιστορία, το Brzrkr του Reeves είναι ένα αρκετά "ωμό" έπος που εστιάζει στη ζωή και τις μάχες ενός 80.000 ετών αθάνατου πολεμιστή μέσα στους αιώνες. Ο άνδρας, που γίνεται γνωστός με το προσωνύμιο "B", είναι μπερσέρκερ δηλαδή ημιαθάνατος και ημίθεος και φέρει μία κατάρα που τον αναγκάζει να ζει μες τη βία ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσει την ψυχική του υγεία. Μετά από περιπλανήσεις στον πλανήτη που διήρκεσαν αιώνες, ο B ενδέχεται να βρήκε σκοπό και προορισμό, εργαζόμενος για την αμερικανική κυβέρνηση ως εκείνος που επιστρατεύεται σε μάχες που θεωρούνται υπερβολικά βίαιες και επικίνδυνες για οποιονδήποτε άλλον. Σε αντάλλαγμα, ο B πρόκειται να κατακτήσει το μοναδικό πράγμα που θέλει: την αλήθεια για την αέναη και βουτηγμένη στο αίμα ύπαρξή του, αλλά και τον τρόπο για να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση που τον ταλανίζει. 

Τι εστί Brzrkr

Το κόμικ Brzrkr κυκλοφορεί σε 12 συλλεκτικά τεύχη, βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα του Reeves και πήρε σάρκα και οστά με τη βοήθεια των Boom! Studios. Γράφτηκε από τους Keanu Reeves και Matt Kindt ( Suicide Squad, Justice League of America, Spider-Man), ενώ η εικογράφηση ανήκει στον Ron Garney (γνωστός από τη συνεργασία του με τη Marvle), με τα χρώματα, τη γραμματοσειρά και το στήσιμο των εξώφυλλων στους Bill Crabtree, Clem Robins και Rafael Grampá αντίστοιχα. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου και τα πήγε εξαιρετικά από άποψη πωλήσεων: Έχει ήδη πουλήσει 615.000 και αποτελεί το ντεμπούτο με τους μεγαλύτερους αριθμούς των τελευταίων 30 χρόνων. 

Ο Reeves παρεμπιπτόντως, μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του Matrix 4 και ετοιμάζεται για την παραγωγή του John Wick 4 εντός της άνοιξης που διανύουμε. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.