Οι καλύτερες ταινίες που βασίζονται σε video games

Περιμένοντας το πολλά υποσχόμενο Mortal Kombat του Simon McQuoid, επιχειρούμε μία αξιολόγηση ενός πολύ δύσκολου όπως αποδεικνύεται task για την κινηματογραφική βιομηχανία.

Ταινίες από video games. Ή πιο ορθά, ταινίες που βασίζονται σε video games και πιο συγκεκριμένα σε κάποια από τα δημοφιλέστερα franchises όλων των εποχών. Το εν λόγω εγχείρημα μοιάζει να είναι εξαιρετικά δύσκολο για το Χόλιγουντ, αν κρίνουμε από τα όσα είδαμε στα 90s. Με κάθε επιείκεια μπορούμε να πούμε πως παραγωγές όπως τα Super Mario Bros. (1993), Street Fighter (1994), Wing Commander (1999), Double Dragon (1994) και Mortal Kombat: Annihilation (1997) ήταν ικανά να κάνουν και τον πιο φανατικό gamer να μην ξανανοίξει την κονσόλα του. Ναι, τόσο κακοφτιαγμένα.

Ευτυχώς, με την πάροδο των ετών και, κυρίως, με τη βελτίωση της τεχνολογίας, το πράγμα βελτιώθηκε. Με αφορμή το επερχόμενο Mortal Kombat του Simon McQuoid (ο οποίος είναι φανατικός του θρυλικού video game) το οποίο μοιάζει τουλάχιστον καλό, κάνουμε μία αξιολόγηση των πιο επιτυχημένων movie adaptations.

Assassin's Creed (2016)

Η δημιουργική ομάδα πίσω από την ταινία Assassin's Creed υιοθέτησε τη σωστή προσέγγιση, με την Ubisoft να την εμπιστεύεται απόλυτα. Την ίδια στιγμή, στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρέθηκε ο Michael Fassbender. Η ταινία του Justin Kurzel δεν έσκισε ακριβώς στο box-office αλλά ήταν υποδειγματική όσον αφορά τη σύνδεσή της με ένα από τα δημοφιλέστερα video games ever.

Κάποιες ακόμη αξιόλογες ταινίες

  • Final Fantasy: Advent Children (2005)
  • Sonic the Hedgehog (2020)
  • Wreck-It Ralph (2012)
  • Detective Pikachu (2019)
  • Mortal Kombat (1995)
  • Hitman: Agent 47 (2015)

Tomb Raider (2018)

Μετά την απογοητευτική συμμετοχή της Angelina Jolie στο franchise των 00s, το Tomb Raider φαινόταν πως δεν θα ακουμπούσε καν το φαινομενικά τεράστιο potential στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η σειρά παιχνιδιών είναι από μόνη της άκρως κινηματογραφική, καθώς πρόκειται για ένα πιο περιπετειώδες adaptation του Indiana Jones, με γυναίκα πρωταγωνίστρια. Η Alicia Vikander κατάφερε να ξεχωρίσει σε μία πιο σκοτεινή και ρεαλιστική προσέγγιση του τίτλου.

The Resident Evil Series (2002-2016)

Μπορείς να λες ότι θέλεις για τον Paul W.S. Anderson ωστόσο δεν μπορείς παρά να του αναγνωρίσεις ότι δημιούργησε έναν δικό του, ξεχωριστό κόσμο στο πλαίσιο του κινηματογραφικού adaptation του Resident Evil. Η Milla Jovovich έκανε πραγματικά δικό της τον πρωταγωνιστικό ρόλο - τόσο, που ίσως θα πρέπει να αξιοποιηθεί καλύτερα στους επόμενους τίτλους των παιχνιδιών.

Warcraft (2016)

Το World of Warcraft, που έκανε ντεμπούτο το 2004, είναι ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια όλων των εποχών. Το fan base του εκτείνεται σε εκατομμύρια παιδιών που πλέον είναι άντρες και παίζουν για δεκαετίες. Ο σκηνοθέτης Duncan Jones πήρε κάτι παραπάνω από σοβαρά το απαιτητικό project, αποδεικνύοντας τι μπορεί να γίνει αν βάλεις έναν φανατικό του video game να φτιάξει ταινία γι' αυτό, έχοντας τα κατάλληλα εφόδια.

Κάποιες παταγώδεις αποτυχίες

  • Alone in the Dark (2005)
  • House of the Dead (2003)
  • In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2008)
  • Silent Hill: Revelation 3D (2012)
  • Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009)
  • Bloodrayne (2006)
  • Max Payne (2008)

Pixels (2015)

Πιθανότατα δεν περίμενες να δεις την ταινία του Chris Columbus σε αυτήν εδώ τη λίστα. Κι όμως, το Pixels με τους Adam Sandler, Brian Cox, Peter Dinklage και Michelle Monaghan αξίζει και με το παραπάνω να βρίσκεται εδώ, καθώς αποτελεί έναν φόρο τιμής στα arcade games των 80s, φορώντας το προσωπείο μίας alien-invasion παραγωγής. Εξαιρετικά relevant με τα video games - πολύ περισσότερο από cult αποτυχίες όπως το Street Fighter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.