Περιμένοντας τo Kung-Fu masterpiece της Marvel

Γιατί το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings γεννά προσδοκίες.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία, 32χρονος Καναδός ηθοποιός Simu Liu (με κινέζικες ρίζες) εντάχθηκε προ διετίας στο Marvel Cinematic Universe, με απώτερο σκοπό να γίνει ο θρυλικός martial artist Shang-Chi, που θα αντιμετωπίσει τον Mandarin, σε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από εκείνη του Ben Kingsley στο Iron Man 3. Ο γνωστός villain θα έχει ασφαλώς το comeback που του αξίζει αλλά και έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα αντίπαλο (και όχι μόνο τέτοιον). Όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμη αποκαλύφθηκαν στο πρώτο trailer για το επερχόμενο Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, που καταφθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες (ή/και σε streaming) τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Αρχικά, ας πέσει το trailer.

Από τις σελίδες στην οθόνη

Στα κόμικ, ο Shang-Chi είναι ένας μάστερ του kung-fu που μεγαλώνει υπό έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ο πατέρας του είναι στην πραγματικότητα ο Fu Manchu αλλά για λόγους πολιτικής ορθότητας η Marvel επέλεξε να διαφοροποιήσει ελαφρώς το γεγονός. Στις σελίδες των περιοδικών, ο Shang-Chi συνήθιζε να πλαισιώνει τους  Captain America, Daredevil και X-Men στις μάχες τους αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται -τουλάχιστον προς το παρόν- να ισχύει στο κινηματογραφικό adaptation.

Γιατί γεννά προσδοκίες

Η αλήθεια είναι πως η Marvel έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να πειραματιστεί με κάποια ελαφρώς πειραγμένα format συγκριτικά με την προηγούμενη φάση, όπως άλλωστε μαρτυρούν παραγωγές σαν τα WandaVision και The Falcon and the Winter Soldier του Disney+, αλλά και από τη μικρή γεύση που έως τώρα έχουμε πάρει για το επερχόμενο Loki.

To Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings είναι όμως μία άλλη, εντελώς διαφορετική ιστορία. Σαν το "Τίγρης και Δράκος" να συναντά το MCU και όλο αυτό να μοιάζει φτιαγμένο με το σωστό τρόπο.

Ένα από τα ακόμη συναρπαστικότερα στοιχεία είναι το παρασκήνιο του χαρακτήρα του Shang-Chi, ο οποίος διαθέτει ένα origin story που το ευρύ κοινό δε γνωρίζει και επιτρέπει στους δημιουργούς της ταινίας να πατήσουν πάνω σε αυτό και να παραδώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, συνδυαστικά με τις πολεμικές τέχνες και τα πάντοτε προσεγμένα εφέ.

Ανυπομονούμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης