Περιμένοντας τo Kung-Fu masterpiece της Marvel

Γιατί το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings γεννά προσδοκίες.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία, 32χρονος Καναδός ηθοποιός Simu Liu (με κινέζικες ρίζες) εντάχθηκε προ διετίας στο Marvel Cinematic Universe, με απώτερο σκοπό να γίνει ο θρυλικός martial artist Shang-Chi, που θα αντιμετωπίσει τον Mandarin, σε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από εκείνη του Ben Kingsley στο Iron Man 3. Ο γνωστός villain θα έχει ασφαλώς το comeback που του αξίζει αλλά και έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα αντίπαλο (και όχι μόνο τέτοιον). Όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμη αποκαλύφθηκαν στο πρώτο trailer για το επερχόμενο Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, που καταφθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες (ή/και σε streaming) τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Αρχικά, ας πέσει το trailer.

Από τις σελίδες στην οθόνη

Στα κόμικ, ο Shang-Chi είναι ένας μάστερ του kung-fu που μεγαλώνει υπό έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ο πατέρας του είναι στην πραγματικότητα ο Fu Manchu αλλά για λόγους πολιτικής ορθότητας η Marvel επέλεξε να διαφοροποιήσει ελαφρώς το γεγονός. Στις σελίδες των περιοδικών, ο Shang-Chi συνήθιζε να πλαισιώνει τους  Captain America, Daredevil και X-Men στις μάχες τους αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται -τουλάχιστον προς το παρόν- να ισχύει στο κινηματογραφικό adaptation.

Γιατί γεννά προσδοκίες

Η αλήθεια είναι πως η Marvel έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να πειραματιστεί με κάποια ελαφρώς πειραγμένα format συγκριτικά με την προηγούμενη φάση, όπως άλλωστε μαρτυρούν παραγωγές σαν τα WandaVision και The Falcon and the Winter Soldier του Disney+, αλλά και από τη μικρή γεύση που έως τώρα έχουμε πάρει για το επερχόμενο Loki.

To Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings είναι όμως μία άλλη, εντελώς διαφορετική ιστορία. Σαν το "Τίγρης και Δράκος" να συναντά το MCU και όλο αυτό να μοιάζει φτιαγμένο με το σωστό τρόπο.

Ένα από τα ακόμη συναρπαστικότερα στοιχεία είναι το παρασκήνιο του χαρακτήρα του Shang-Chi, ο οποίος διαθέτει ένα origin story που το ευρύ κοινό δε γνωρίζει και επιτρέπει στους δημιουργούς της ταινίας να πατήσουν πάνω σε αυτό και να παραδώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, συνδυαστικά με τις πολεμικές τέχνες και τα πάντοτε προσεγμένα εφέ.

Ανυπομονούμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.