
Πρώτη ματιά στο Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese
Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του western του 78χρονου σκηνοθέτη με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio.
Μόλις χθες, η Apple έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία από το επερχόμενο western έπος του Martin Scorsese Killers of the Flower Moon. Στις πρώτες φωτογραφίες, όπως ήταν αναμενόμενο βλέπουμε τους πρωταγωνιστές Leonardo DiCaprio και Lily Gladstone ως Ernest και Mollie Burkhart. Ο Ernest είναι γιος ενός ισχυρού κτηνοτρόφου της περιοχής, τον οποίο υποδύεται ο Robert De Niro. Θυμίζουμε ότι η ταινία βασίζεται στο non-fiction βιβλίο του David Grann και παρακολουθεί την έρευνα μιας σειράς δολοφονιών που συμβαίνουν στη φυλή των Οσάζ κατά τη δεκαετία του 1920 μετά την είδηση ότι υπάρχει άφθονο πετρέλαιο κάτω από τη γη τους.
Τα γυρίσματα και οι συντελεστές
Σύμφωνα με το IndieWire, ο Scorseze ξεκίνησε τα γυρίσματα του "Killers of the Flower Moon" τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου στην Οκλαχόμα. Το αρχικό πρόγραμμα ήθελε την έναρξή τους το Μάρτιο, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού ευθύνεται για τις καθυστερήσεις που μεσολάβησαν σε επίπεδο παραγωγής. Η ταινία αποτελεί την πιο πρόσφατη συνεργασία των Scorsese και DiCaprio, με τον τελευταίο να έχει τιμήσει δεόντως τα κινηματογραφικά πρότζεκτ του πρώτου (The Aviator, Gangs of New York, Shutter Island, The Departed, The Wolf of Wall Street). Μάλιστα, ο 46χρονος ηθοποιός ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στα The Aviator και The Wolf of Wall Street. Από την πλευρά της η Gladstone είναι πιο γνωστή για τον ρόλο της στο Certain Women της Kelly Reichardt και προφανώς το Flower Moon πρόκειται να είναι ο πιο σημαντικός ρόλος στη μέχρι σήμερα καριέρα της.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους εκτός των προαναφερθέντων DiCaprio, Gladstone και DeNiro, κρατούν οι Jesse Plemons, Scott Shepherd, Pat Healy, Tantoo Cardinal, Michael Abbott Jr., Gary Basaraba και οι βραβευμένοι με Grammy μουσικοί Jason Isbell και Sturghill Simpson, μεταξύ άλλων.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που τελικά ξεκινάμε την παραγωγή του Killers of the Flower Moon στην Οκλαχόμα", ανέφερε ο Scorsese στην επίσημη δήλωσή του για την έναρξη της παραγωγής τον περασμένο μήνα. "Το να είμαστε σε θέση να πούμε αυτήν την ιστορία στη χώρα όπου έλαβαν χώρα αυτά τα γεγονότα είναι εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο για να μας επιτρέψει να απεικονίσουμε μία ακριβή αποτύπωση του χρόνου και των ανθρώπων. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στην Apple, στο Κέντρο Κινηματογράφου και Μουσικής της Οκλαχόμα και στη φυλή των Οσάζ, ειδικά σε όλους τους συμβούλους από την Οσάζ και τους πολιτιστικούς συμβούλους, για την προετοιμασία των γυρισμάτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να δουλεύουμε με τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες μας εδώ για να δώσουμε ζωή σε αυτήν την ιστορία στη μεγάλη οθόνη και να απαθανατίσουμε μία εποχή στην αμερικανική ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί.", επεσήμανε.
Οι διαδικαστικές λεπτομέρειες και η κυκλοφορία
Η Apple έχει αναλάβει ό,τι έχει να κάνει με τον απαιτούμενο προϋπολογισμό της ταινίας, ενώ η Paramount τη διανομή της στους κινηματογράφους παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί ημερομηνία για την πρεμιέρα, ενώ προφανώς είναι πολύ νωρίς για την κυκλοφορία κάποιου τρέιλερ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ποια είναι η superhero ταινία που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις θεατών από τα πρώτα λεπτά-Είναι τόσο χάλια;
Οι πρώτες προβολές ενός νέου remake προκαλούν διχασμό στο κοινό. Η ακραία αισθητική του σοκάρει κάποιους, ενώ άλλοι το θεωρούν τολμηρή επιστροφή σε cult σινεμά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠρώτο trailer για το 28 Years Later: The Bone Temple - Επιστρέφει ο Cillian Murphy
Το πρώτο trailer του 28 Years Later: The Bone Temple είναι εδώ. Ο Ralph Fiennes επιστρέφει σε μια ζοφερή μετα-αποκαλυπτική Αγγλία, ενώ ο Cillian Murphy κάνει μια πολυαναμενόμενη cameo εμφάνιση.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΣταματήστε ό,τι κάνετε: Οι Radiohead ανακοίνωσαν περιοδεία, την πρώτη μετά από 7 χρόνια αποχής
Να μας συγχωρήσει κύριος Yorke για την προπολεμική φωτογραφία, αλλά αυτός κι η παρέα του μας είχαν συνδέσει με Κάιρο από το 2018 και μετά, οπότε πάλι καλά να λένε. Αναμένουμε νέο υλικό τώρα που ξαναβγαίνουν στον δρόμο, για να δημοσιεύουμε αναλόγως.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΌσα γνωρίζουμε για το sequel του The Thursday Murder Club στο Netflix
Για εμάς, δε θα έπρεπε να είναι ταινία, αλλά σειρά. Όπως και να έχει, επειδή το Netflix αποφασίζει και όχι εμείς, τουλάχιστον ας μας εγγυηθεί κάποιος ότι στη συνέχεια της ταινίας, θα ξαναδούμε τον Lucifer....εεε τον Tom Ellis εννοούμε.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΜόλις ακούσαμε -και κολλήσαμε με- τα 2 ολοκαίνουργια τραγούδια των Spoon
Το καλοκαίρι υπήρξε πάρα πολύ παραγωγική περίοδος για τους Spoon, οι οποίοι, μετά το σοβαρό come back τους το 2022 έπειτα από 5 χρόνια δισκογραφικής αγρανάπαυσης, μοιάζουν ασταμάτητοι.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟ Nicolas Cage υποδύεται τον Ιωσήφ στην ταινία ‘βιβλικού τρόμου’, The Carpenter's Son
Ο Nicolas Cage γίνεται Ιωσήφ και μας οδηγεί σε μια σκοτεινή ιστορία βιβλικού τρόμου. Το The Carpenter’s Son φέρνει την οικογένεια του Χριστού αντιμέτωπη με υπερφυσικές δυνάμεις.
Γραφει Παυλος Κρουστης