Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese και Leonardo DiCaprio σε νέες κινηματογραφικές περιπέτειες.

Η λέξη "ξεκούραση" κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του αεικίνητου Martin Scorsese. Μεταξύ άλλων, αυτήν την περίοδο ασχολείται με τη σκηνοθεσία του Killers of the Flower Moon. Η ταινία αποτελεί πραγματικά φιλόδοξο σχέδιο, καθώς για τη δημιουργία της συνεργάζονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες μερικοί κινηματογραφικοί γίγαντες, όπως ο συγγραφέας Eric Roth και φυσικά οι παντοτινά αγαπημένοι του Scorsese, Leonardo DiCaprio και Robert De Niro.

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Η ταινία

Ουσιαστικά πρόκειται για την επιστροφή του 78χρονου σκηνοθέτη μετά το The Irishman και το τηλεοπτικό "διάλειμμα" με τη μίνι σειρά Fran Lebowitz: a life in New York που είδαμε στο Netflix. Βασίζεται στο ομώνυμο πεζογράφημα του David Grann που ερευνά τους πραγματικούς φόνους μελών της φυλής Οσάζ στην Οκλαχόμα και που κατάφερε να αποκτήσει περιουσία στη δεκαετία του '20 εξαιτίας του πετρελαίου που βρέθηκε κάτω από τη γη της. Εκείνη την περίοδο, το FBI που βρισκόταν ακόμα στο πρώιμο στάδιο της δημιουργίας του, αποκάλυψε ένα φρικιαστικό μυστικό που κρυβόταν σε αυτό το βίαιο μονοπάτι. Ο ίδιος ο Scorsese χαρακτηρίζει την ταινία ως western-thriller και αφηγείται την πρώτη μεγάλη υπόθεση που αντιμετώπισε η νεοσύστατη υπηρεσία: τη σφαγή των Ινδιάνων της φυλής Οσάζ. 

"Όταν διάβασα το βιβλίο του David Grann, αμέσως ξεκίνησα να το οραματίζομαι -τον κόσμο, τις τοποθεσίες, τη δράση- και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να το μετατρέψω σε ταινία. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που δουλεύω με τον Eric Roth και που συναντώ τον Leo DiCaprio για να μεταφέρω αυτήν την πραγματικά ανατριχιαστική ιστορία στη μεγάλη οθόνη", δήλωσε σχετικά. 

Ο αρχικός προϋπολογισμός στο μεταξύ της Paramount για την ταινία ανερχόταν στα 160 εκατ. δολάρια, αλλά τα συμβόλαια των Scorsese, DiCaprio και De Niro, έκαναν τον πρωτο να ζητήσει αύξηση στα 225 εκατ. δολάρια. Το "αφεντικό" της Paramount, Jim Gianopulos τον συμβούλεψε να στραφεί σε κάποια πλατφόρμα streaming για οικονομική ενίσχυση, το Netflix έδειξε πανέτοιμο να αναλάβει την ταινία έναντι 215 εκατ., αλλά έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις κατέληξε στην Apple.

Το cast

Το Killers of the Flower Moon είναι 7η συνεργασία του Scorsese με τον DiCaprio, και η 11(!) με τον De Niro. Παρεμπιπτόντως, οι δύο ηθοποιοί έχουν ξανα-συνυπάρξει στη μικρού μήκους The Audition. Καθημερινά, το cast της ταινίας εμπλουτίζεται με τις νέες προσθήκες να έχουν ως εξής: Tatanka Means (One face, two destinies), Michael Abbott Jr. (Mud), Pat Healy (The Post) και Scott Shepherd (The Bridge of Spies). Οι Tatanka Means, Michael Abbott Jr. και Pat Healy θα υποδυθούν τους will John Wren, Frank Smith και John Burgers αντίστοιχα, τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον πρωταγωνιστή Tom White (Jesse Plemons) για να ερευνήσουν τους φόνους. Ο Scott Shepherd θα ενσαρκώσει το ρόλο του Bryan Burkhart, του αδερφού του Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) και μέλους της οικογένειας στην οποία εστιάζει η πλοκή. 

Μερικά ονόματα ακόμη: Tantoo Cardinal (Lizzie Q), Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau (Henry Roan), Louis Cancelmi (Kelsie Morrison), Lily Gladstone (Mollie Osage), Jason Isbell (Bill Smith), Sturgill Simpson (Henry Grammer).

Οι συντελεστές

O Scorsese έχει επιλέξει τον ίδιο κινηματογραφιστή που εμπιστεύθηκε στις ταινίες The Wolf of Wall Street, Vinyl, Silence και The Irishman, τον Rodrigo Prieto. Το σενάριο υπογράφει ο Eric Roth (Forrest Gump, Dune, Ali, Munich, The Curious Case of Benjamin Button, A Star Is Born), ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο πρότζεκτ αποτελεί πρόκληση για τον Scorsese:

"Οι χαρακτήρες θα φορούν κομψά κοστούμια γιατί είμαστε στη δεκαετία του '20. [...] Υπάρχει επίσης η έννοια της δικαιοσύνης στη Δύση, όπου ήταν αδύνατο να βρεις 12 λευκούς που δήλωναν ένοχοι σε έναν λευκό που είχε σκοτώσει έναν αμερικανό ιθαγενή… [...] Δε θα έλεγα ότι ο Plemons είναι ο πρωταγωνιστής. Ας πούμε ότι αυτός είναι ο προκαθορισμένος. Ναι, νομίζω πως αυτό είναι το σωστό πράγμα να πω, γιατί πιστεύω ότι οι ρόλοι έχουν λίγο πολύ την ίδια σημασία και κατά κάποιο τρόπο πάντα έχουν. Ο ρόλος του Leo είναι πολύ περίπλοκος και ενδιαφέρον. Είναι ένας μικρός ρόλος για έναν έξυπνο ηθοποιό".

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.

Το Dune: Part Two είναι η πιο επιτυχημένη ταινία του 2024 έως τώρα

Το sequel του Denis Villeneuve είναι πλέον κοντά στα 700 εκατ. δολάρια σε έσοδα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ιστορική επανένωση των Spice Girls για πρώτη φορά από το 2012

Τραγούδησαν όλες μαζί το "Stop" στα 50α γενέθλια της Victoria Beckham.

Γραφει Γιαννης Σπανος