Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στα θερινά σινεμά

Ξέρουμε τι θα δεις σήμερα που ανοίγουν επιτέλους οι καλοκαιρινοί κινηματογράφοι της καρδιάς μας.

Ένα δείγμα επιστροφής στους κανονικούς μας ρυθμούς είναι αναμφισβήτητα το άνοιγμα των θερινών σινεμά, που κάποιοι από εμάς τιμάμε δεόντως κάθε χρονιά μέχρι και το φθινόπωρο. Λίγο το γεγονός ότι οι χειμερινές αίθουσες δεν άνοιξαν ποτέ, λίγο οι παραγωγές που βγήκαν βεβιασμένα για να προλάβουν φεστιβάλ και βραβεύσεις, έχει συσσωρευθεί μπόλικο υλικό προς παρακολούθηση, και ναι, δε μας χάλασε καθόλου. Έχεις ήδη διαβάσει περισσότερες πληροφορίες για τις 15 ταινίες που σίγουρα θα δούμε, όμως ήρθε η ώρα να ρίξουμε μία γρήγορη, αλλά περιεκτική ματιά σε εκείνες που από σήμερα κάνουν ποδαρικό στα αγαπημένα μας θερινά. 

Κάτι ακόμη πριν προχωρήσεις παρακάτω: Προφανώς, η στήριξη που θα δείξουμε στους κινηματογράφους, τις παραγωγές και τους ίδιους τους επιχειρηματίες που τους συντηρούν πρέπει να γίνει με πάσα προφύλαξη, καθώς το φάντασμα του κορονοϊού ακόμα ζει ανάμεσά μας. Η απροσεξία και η αμέλεια από μέρους μας σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των ισχύοντων μέτρων μπορεί να επαναφέρει τα λουκέτα, που δεν εξυπηρετούν κανέναν μας. Γι᾽αυτό λοιπόν, προσοχή. 

H Χώρα των Νομάδων (Nomadland)

Η συγκομιδή του Nomadland είναι γνωστή: τρία Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α' γυναικείου ρόλου) και άπειρες διθυραμβικές κριτικές για την ταινία της Chloe Zao με πρωταγωνίστρια τη Frances McDormand. Περισσότερα για την πλοκή της, διαβάζεις εδώ.

Wonder Woman 1984

Μετά τα 800 εκατ. δολάρια εισπράξεων, η DC δικαίως έσπευσε να γυρίσει και δεύτερη ταινία με πρωταγωνίστρια τη Gal Gadot ως υπερηρωίδα. Για να μη μπερδευτείς, δεν πρόκειται για καθαρόαιμο σίκουελ, αφού διαδραματίζεται το 1984 με τη Wonder Woman να τα βάζει με τη βρετανίδα ανθρωπολόγο Cheetah.

Οι Μάγισσες (The Witches)

Τριάντα χρόνια μετά την ομότιτλη -και cult πια- ταινία, ο Robert Zemeckis (Forrest Gump) προσπαθεί να εκσυγχρονίσει αυτό που έχει μείνει αποτυπωμένο στο μυαλό μας από τότε με τη βοήθεια της Anne Hathaway.
 

Έξι Λεπτά πριν τα Μεσάνυχτα

H Judi Dench πρωταγωνιστεί στο δράμα εποχής που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και διαδραματίζεται το 1939. Ένας δάσκαλος προσλαμβάνεται την τελευταία στιγμή από ένα αγγλικό κολέγιο ώστε να διδάξει τη γλώσσα σε κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των ναζί. Εκεί, τα κορίτσια μεταξύ άλλων προσπαθούν να βελτιώσουν τα αγγλικά τους ώστε να μπορούν όταν μεγαλώσουν να γίνουν το πρότυπο της Γερμανίδας γυναίκας, αλλά ένας φόνος θα βάλει φρένο στα όνειρά τους.

Τρία Υπέροχα Κορίτσια

Τρεις Ιταλοί και πάρα πολύ απελπισμένοι μπαμπάδες θεωρούν ότι οι κόρες τους έχουν μπλέξει με κρετίνους. Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τα βλαστάρια τους προτού να είναι αργά. Τι θα συμβεί όμως στους δικούς τους γάμους;

Πρόστιμο

Μία δεκαετία τουλάχιστον πέρασε από την "Κάθαρση" για να δούμε νέο υλικό και στην προκειμένο νεο-νουάρ ταινία από το Φωκίωνα Μπόγρη. Η πλοκή επικεντρώνεται σε ένα μικροαπατεώνα που εν ώρα ανάγκης πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο θα συνεργαστεί με διαβόητους εγκληματίες για να σωθεί.

Και Οι Θεοί Τρελάθηκαν

Από το 1980 με αγάπη, αυτή η κωμική οικολογική αλληγορία μας δίνει τροφή για σκέψη.  Στην έρημο του Καλαχάρι, όπου ζει και βασιλεύει η πρωτόγονη φυλή των Βουσμάνων, ένα αεροπλάνο ρίχνει ένα άδειο μπουκάλι Κόκα - Κόλα. Από εκείνη τη στιγμή, τίποτα δε θα είναι το ίδιο...

Soul

Το animation δημιούργημα των Disney και Pixar φέτος "τσίμπησε" δύο βραβεία όσκαρ. Ένας δάσκαλος μουσικής, ανέκαθεν ονειρευόταν να παίξει τζαζ μουσική με την μπάντα του στο Half Note. Μετά από ένα αναπάντεχο ατύχημα, η ψυχή του οδηγείται σε ένα μέρος με όνομα "You Seminar" όπου αναλαμβάνει την προετοιμασία όλων των άλλων ψυχών πριν το ταξίδι τους στη Γη. Εκεί θα μάθει να εκτιμά όλα όσα για τα οποία δεν ήταν ευγνώμων μέχει πρότινος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".