15 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά σινεμά

Πληροφορίες και trailers για προνοητικούς και ανυπόμονους σινεφίλ.

Όποιος ανυπομονεί να ανοίξουν τα θερινά σινεμά, να σηκώσει το χέρι του. Τα καλά νέα είναι ότι εφόσον η εστίαση ανοίγει στις 3 Μαΐου, σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπαίθριοι κινηματογράφοι που για πολλούς από εμάς αποτελούν σταθερό στέκι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό ίσως να μην είναι εφικτό εντός του τελευταίου μήνα της άνοιξης, άρα ίσως χρειαστεί να μετακινηθούν οι πρεμιέρες των ταινιών Οι Μάγισσες (20/05) και Wonder Woman 1984 (27/05).

Ας μην προκαταβαλλόμαστε όμως, θα το διαπιστώσουμε στην πράξη όταν έρθει εκείνη η ώρα. Παράλληλα, ακόμη δεν έχουμε πληροφορηθεί την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το πολυσυζητημένο "Ο Άνθρωπος του Θεού" (Man of God) με τους Άρη Σερβετάλη, Alexander Petrov και Mickey Rourke στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Παρεμπιπτόντως, οι fans του Ότο Ρεχάγκελ, σίγουρα θα εκτιμήσουν το έπος "Βασιλιάς Otto" στις 10/06.

Προς το παρόν και εν αναμονή των εξελίξεων, παρακάτω βρίσκεις εκείνες τις ταινίες, που θα με "αναγκάσουν" να επισκεφθώ τους θερινούς κινηματογράφους τουλάχιστον 15 φορές μέσα στο καλοκαίρι. 

Ιδού:

Ράφτης (Tailor) 03/06

Τα του "Ράφτη" τα έχουμε ήδη αναλύσει διεξοδικά εδώ. Θα αρκεστώ στο να πω ότι καλό είναι να στηρίζουμε τις ελληνικές παραγωγές που τελευταία κάνουν αγώνα που δικαιώνεται όσον αφορά στην ποιότητα. 

Ανάμεσά μας (Young Ahmed) 03/06

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών. O 13χρονος Ahmed μένει στο Βέλγιο και ξαφνικά στρέφεται φανατικά προς τη θρησκεία με αποτέλεσμα να απορρίπτει μέχρι και την ίδια του την οικογένεια. 

Nomadland 10/06

Το φετινό φαβορί για το Oscar καλύτερης ταινίας έχει υπογραφή γυναίκας. Όλοι λένε τα καλύτερα -ακόμη κι αν δεν το έχουν δει- αφού ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τις Χρυσές Σφαίρες και το Χρυσό Λέοντα που έχει ήδη αποσπάσει; Η Chloé Zhao καθοδηγεί σκηνοθετικά τη Frances McDormand στο ρόλο της Fern που αναγκάζεται λόγω οικονομικής κρίσης να ζει ως σύγχρονος νομάς. 

Πώς να σκοτώσεις τον πρωταγωνιστή σου (The Comeback Trail) 17/06

Προσωπικά και μόνο που βλέπω το συνδυασμό Robert De Niro, Morgan Freeman και Tommy Lee Jones δε χρειάζομαι κάτι επιπρόσθετο. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί χρωστούν χρήματα στη μαφία και για να σωθούν, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα σε μία απάτη.

Μόνο αυτοί είδαν τον δολοφόνο (Seules Les Betes) 17/06

Στο θρίλερ του βραβευμένου με Cesar σκηνοθέτη Dominique Moll που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας, πέντε άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα αναπάντεχο μυστήριο ύστερα από την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας. Προφανώς υπάρχει πολύ πλούσιο παρασκήνιο για το τί μπορεί να συνέβη και πώς εμπλέκονται οι πρωταγωνιστές.

Minari 24/06

Η ταινία που για κάποιους είναι ο "αντικαταστάτης" του Parasite φέτος, μας έχει ήδη απασχολήσει εκτενώς εδώ στο Esquire. Διάβασε περισσότερα, εδώ

Supernova 24/06


Πώς σου φαίνεται σαν δίδυμο οι Colin Firth και Stanley Tucci; To bromance του Sam και του Tusker κατά τη διάρκεια ενός roadtrip ενισχύεται ή σαμποτάρεται από την άνοια από την οποία πάσχει ο δεύτερος; 

Άσπρο Πάτο (Another Round - Druk) 01/07

Κάτι μου λέει πως φέτος είναι η χρονιά του Mads. Θα τον συναντήσεις και παρακάτω, σε άλλη ταινία όμως, στο Druk που σάρωσε στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είναι υποψήφια για Oscar στις κατηγορίες Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας & Καλύτερης Σκηνοθεσίας, είναι σα να έχει κάνει επαναλανσάρισμα του εαυτού του. Μια ομάδα καθηγητών κάνει ένα πείραμα: αποφασίζει να πίνει σταθερά μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρεί ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Θα δικαιώσουν άραγε τον Ernest Hemingway από τον οποίο εμπνεύστηκαν αυτήν την ιδέα; 

Black Widow 08/07

To Black Widow ήταν μία παραγωγή που βρισκόταν αρκετό καιρό στα σκαριά, πολύ πριν το Avengers: Infinity War. Σε αυτό η Romanoff θα αντιμετωπίσει το παρελθόν της, σε ένα χρονικό πλαίσιο που τοποθετείται μετά τα γεγονότα του Captain America: Civil War.

Τo Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin's Festival) 15/07

Θερινό σινεμά χωρίς Woody Allen ισοδυναμεί με άρση lockdown με κλειστή εστίαση. Παντελώς άνοστο και αδιάφορο δηλαδή. Στο αρκούντως σουρεάλ και χιουμοριστικό σύμπαν του 85χρονου Allen, o διανοούμενος Mort Rifkin πηγαίνει μαζί με τη σύζυγό του, Sue, στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, αγχωμένος ότι εκείνη θα ξεμυαλιστεί από το σκηνοθέτη Philippe. 

Διαστημικά Καλάθια: Η νέα γενιά (Space Jam: Α New Legacy) 22/07

Στο sequel της oldschool αγάπης των '90s, ο LeBron James παίρνει τη σκυτάλη από τον Michael Jordan και ηγείται εκείνος των Looney Tunes (και ενός σωρού ακόμη κινουμένων σχεδίων) έχοντα παγιδευτεί σε ένα ψηφιακό διάστημα μαζί με το γιο του, Dom. Τα υπόλοιπα, τα διαβάζεις εδώ

Best Sellers 19/08

Μου είναι αδύνατον να αγνοήσω ταινία με τον Michael Caine. Υποθέτω πως σε εσάς θα μείνει αξέχαστη η Aubrey Plaza. Ένας συνταξιούχος συγγραφέας που γκρινιάζει δίχως αύριο συμμετέχει με το ζόρι σε μία τελευταία περιοδεία βιβλίου, προκειμένου να βοηθήσει έναν μικρό εκδοτικό οίκο.

Οι Εκκεντρικοί (Riders of Justice) 09/09 

Διπλοθεσίτης ο Mads μετά το Druk σε αυτήν τη λίστα. Στο θρίλερ εκδίκησης του Anders Thomas Jensen, ο Markus, ένας επαγγελματίας μισθοφόρος, χάνει τη σύζυγό του μετά από έκρηξη σε τρένο και αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι του και την κόρη του. Επίσης, θα φροντίσει να βρει αυτούς που κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια που του στέρησε την αγαπημένη του.

Dune 16/09

Αν μη τι άλλο ο Denis Villeneuve έχει επιλέξει ένα άκρως ανατρεπτικό cast μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Timothée Chalamet, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Zendaya και Jason Momoa. Το Dune μας συστήνει τον Πολ Ατρείδης, ένα λαμπρό και ταλαντούχο νεαρό που θα χρειαστεί να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους δικούς του ανθρώπους. 

Οι Άγιοι της Μαφίας (Many Saints of Newark) 23/09

Ένα sequel για τη σειρά The Sopranos θα ήταν σχεδόν αδύνατο μετά το θάνατο του James Gandolfini, όμως το prequel αποδείχθηκε πολύ ευκολότερο εφόσον ο Michael, ο γιος του αποφάσισε να τον υποδυθεί. Περισσότερα, διαβάζεις εδώ
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος