Πρώτο trailer για το The Kings, το ντοκιμαντέρ για τη χρυσή εποχή του μποξ

"Το μποξ είναι μία μεταφορά για τη ζωή. Όλοι παλεύουν για κάτι."

Για τους φίλους το μποξ που δε μπόρεσαν να χωνέψουν τον αγώνα "φάρσα" μεταξύ των Floyd Mayweather και Logan Paul, η Showtime Sports Documentary Films προσφέρει μία θελκτική εναλλακτική λύση. Για την ακρίβεια, στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ The Kings που καταγράφει τη ζωή και την καριέρα των "Sugar" Ray Leonard, Thomas "Hitman” Hearns, Marvelous Marvin Hagler και Roberto "Hands of Stone” Duran, σε τέσσερα μέρη.

Μερικές λεπτομέρειες και το τρέιλερ

Καθ 'όλη τη δεκαετία του 1980, αυτοί οι τέσσερις υπήρξαν βασιλιάδες του αθλήματος, αγωνίστηκαν συνολικά για εννέα αγώνες τίτλου, τρεις εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν από το περιοδικό The Ring ως "Ο Αγώνας της Χρονιάς". Ο πρώτος γύρος της θρυλικής μάχης ανάμεσα στους Hagler και Hearns θεωρείται από πολλούς ως ο πιο εμβληματικός γύρος στην ιστορία του αθλήματος.

"Η δεκαετία του '80 ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη δεκαετία για το άθλημα", εξηγεί ο σχολιαστής Al Bernstein, ο οποίος, μαζί με τον Al Michaels, προσδιόρισε την αναμέτρηση Hagler - Hearns ως ένα αριστούργημα. "Αυτοί οι άντρες ήταν σύμβολα εκείνης της εποχής."

> Διάβασε ακόμη: Γιατί όλοι βλέπουν Lucifer;

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τις έντονες διαφορές των μποξέρ, από το στυλ τους στο ρινγκ μέχρι τη ζωή τους έξω από αυτό. Σε αντίθεση με τις συνταρακτικές, πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές αλλαγές της περιόδου διακυβέρνησης του Reagan, η σειρά χρησιμοποιεί διεξοδικά συνεντεύξεις και αρχειακά πλάνα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Showtime Sports Stephen Espinoza, για να απεικονίσει "το δραματικό ταξίδι κάθε ανθρώπου και το κοινωνικό πλαίσιο που τους έκανε αστέρες του αθλητισμού και της pop κουλτούρας. 

Παραμερίζοντας το κοινωνικό πλαίσιο, στον πυρήνα του το The Kings σχετίζεται με τη μάχη. Η Χρυσή Εποχή της πυγμαχίας αποτελεί παράδειγμα μέσα από τέσσερις από τους μεγαλύτερους μαχητές που υπήρξαν ποτέ. Τέσσερις άντρες που δεν αγαπούσαν τίποτα περισσότερο από το να αποδείξουν τον εαυτό τους στο ρινγκ, ειδικά ο ένας εναντίον του άλλου.

> Διάβασε ακόμη: Οι πρωτότυπες ταινίες του Netflix για τον Ιούνιο

"Ο χρόνος τείνει να μας κάνει να ωραιοποιούμε επιτεύγματα του παρελθόντος", επισημαίνει ο Bernstein. "Αλλά δε νομίζω ότι είναι εξωραΐσμός όταν μιλάμε για τα αξιοθαύμαστα πράγματα που έκαναν αυτοί οι άντρες. Δεν μπορείτε να τα μεγαλοποιήσεις. Ήταν εξαιρετικά."

Να πέσει το τρέιλερ:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης