'Αυτοί που Εύχονται το Θάνατό μου' και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουνίου, στα θερινά σινεμά.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες ταινίες, δύο επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων και μία παιδική για μικρούς και μεγάλους (Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος). Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Αυτοί που Εύχονται το Θάνατό μου (Those Who Wish Me Dead)

Δύο επαγγελματίες δολοφόνοι καταδιώκουν έναν έφηβο που υπήρξε μάρτυρας μιας δολοφονίας. Μία ειδικός σε θέματα επιβίωσης είναι στο πλευρό του με σκοπό να τον προστατεύσει, ενώ παράλληλα μία δασική πυρκαγιά παίρνει καταστροφικές διαστάσεις. Η κατάσταση είναι μη σου τύχει εν ολίγοις. Η πρωταγωνίστρια Angelina Jolie προφανώς συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. 

Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ (The United States vs. Billy Holiday)

Πέρα από την υπέροχη φωνή της, που μας χάρισε τόσες διαχρονικές επιτυχίες, ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα και για τη σαρωτική προσωπικότητα της Billy Holiday. H Αφροαμερικανίδα μουσικός ως μία από τις πιο δραστήριες και μαχητικές προσωπικότητες των Η.Π.Α δραστηριοποιούνταν με όποιο μέσο διέθετε όσον αφορά στα ίσα κοινωνικά δικαιώματα και οι αμερικανικές αρχές παρακολουθούσαν στενά τη δράση της. Θυμίζουμε ότι η Andra Day για την ερμηνεία της στον πρωταγωνιστικό ρόλο βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν και υποψήφια για Όσκαρ.

Μόνο Αυτοί Είδαν το Δολοφόνο (Seules les Betes)

Στο θρίλερ του βραβευμένου με Cesar σκηνοθέτη Dominique Moll που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας, πέντε άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα αναπάντεχο μυστήριο ύστερα από την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας. Προφανώς υπάρχει πολύ πλούσιο παρασκήνιο για το τι μπορεί να συνέβη και πώς εμπλέκονται οι πρωταγωνιστές.

Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man who Sold his Skin)

Το εν λόγω τυνησιακό δράμα ήταν υποψήφιο φέτος για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. Ένας Σύριος καταλήγει να φέρει στην πλάτη του ένα έργο τέχνης (το ζωγράφισε ένας καλλιτέχνης) και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να βρεθεί από το Λίβανο στην Ευρώπη και να ζήσει ελεύθερα. Βέβαια, ως ζωντανό έργο τέχνης πια, τα αρχικά του σχέδια παίρνουν μια άλλη τροπή από εκείνη που είχε φανταστεί.

Παγιδευμένοι (Shorta)

Σε αυτή τη δανέζικη αστυνομική περιπέτεια όλα πηγαίνουν στραβά, στην κυριολεξία.  Ένας νεαρός μετανάστης πεθαίνει υπό άγνωστες συνθήκες μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα οι δικοί του άνθρωποι σε ένα υποβαθμισμένο γκέτο να εξεγερθούν διαμαρτυρόμενοι. Η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου όταν δύο αστυνομική πηγαίνουν στο γκέτο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και παγιδεύνται εκεί. 

Tom & Jerry

Live action και animated διαστάσεις για τους fans του διαχρονικού διδύμου κινουμένων σχεδίων. Εδώ, ο Jerry φτάνει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης για το "γάμο του αιώνα".  Η διοργανώτρια όμως, προσλαμβάνει τον Τom για να τον τσακώσει και φυσικά τίποτα δε μένει όρθιο, για πολλούς λόγους.

Ροζ Πάνθηρας (Pink Panther)

Σε επανέκδοση θα δούμε και τη διαχρονική κωμωδία του 1963 με τον Peter Sellers ως γκαφατζή επιθεωρητή Κλουζό. Η κάτοχος του πολύτιμου διαμαντιού "Ροζ Πάνθηρας", πριγκίπισσα Ντάλα (Claudia Cardinale) εναποθέτει τις ελπίδες της στον Κλουζό για να εντοπίσει τον επίδοξο κλέφτη "Φάντασμα" που της το έκλεψε.

Σε Έναν Έρημο Τόπο (In A Lonely Place)

Η νουάρ ταινία του Nicholas Ray με τον Humphrey Bogart και τη Gloria Grahame. Ένας εν δυνάμει βίαιος σεναριογράφος είναι ύποπτος για φόνο, αλλά καταφέρνει να αποδείξει την αθωότητά του με τη βοήθεια της γοητευτικής γειτόνισσάς του.
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.