Η επόμενη (;) ταινία του Quentin Tarantino
Για πολλούς το Once Upon a Time…in Hollywood δεν είναι το ιδανικό κλείσιμο στην καριέρα του.
Στην τρυφερή ηλικία των 25, ο Orson Welles -για κάποιους ο Quentin Tarantino των '40s- στέφθηκε βασιλιάς στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Ο λόγος; Το πρώτο του έργο, Citizen Kane ('Πολίτης Κέιν') που μέχρι σήμερα θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Στην αρχή, εύλογα ήταν πολύ υπερήφανος για την επιτυχία του, γρήγορα όμως τα συναισθήματά του μετατράπηκαν σε μίσος, λύπη και φθόνο.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, μάταια προσπαθούσε να ξεπεράσει τον εαυτό του και την επιτυχία του ντεμπούτου του. Επανειλημμένα, διάβασε τις ίδιες λέξεις που ηχούσαν σα μαχαιριές: "Καλό, αλλά όχι τόσο καλό όσο ο Citizen Kane." Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει σε κατάθλιψη, ενώ έως τα βαθιά γεράματα ήταν αναγκασμένος να φτιάχνει διαφημιστικά για φτηνό κρασί και κατεψυγμένο αρακά για να βγάλει τα προς το ζην. Ο Welles είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα σκηνοθέτη που ξεκίνησε την καριέρα του από την κορυφή και κατέληξε στα Τάρταρα. Ο Quentin Tarantino από την άλλη, ένας από τους πιο επιτυχημένους, σύγχρονους σκηνοθέτες συχνά μένει ξάγρυπνος σκεπτόμενος αυτή τη θλιβερή ιστορία. Προφανώς δε θα ήθελε σε καμία περίπτωση να έχει την ίδια τύχη, άσχετα αν δε μπορεί κανείς να συσχετίσει τις δύο περιπτώσεις.
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε
"Οι τελευταίες ταινίες των περισσότερων σκηνοθετών είναι απαίσιες", είπε ο Tarantino πρόσφατα στο guest του στο Pure Cinema Podcast. To πάθημα του Welles στο μεταξύ, συνέβη και στον Stanley Kubrick, ο οποίος προτού πεθάνει έκανε το Eyes Wide Shut (Μάτια Ερμητικά Κλειστά) που μεταξύ των ταινιών του συγκέντρωσε συνολικά τη χαμηλότερη βαθμολογία στο IMDb. Αντίστοιχα, το The Rainmaker, το τελευταίο αριστούργημα του Francis Ford Coppola, δε συγκρίνεται ποτέ με το διάσημο "Νονό". Ο Tarantino, από την πλευρά του δε θέλει να επαναλάβει τα λάθη των προγενέστερων. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι δε θα ξανακάνει άλλη ταινία. "Ίσως δεν πρέπει να κάνω άλλη ταινία", ανέφερε στους οικοδεσπότες του podcast. "Είμαι πολύ χαρούμενος με την πιο πρόσφατη ταινία μου, το Once Upon a Time… in Hollywood. Αυτό είναι κύκνειο άσμα με το οποίο μπορώ να ζήσω."
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς γεννήθηκε το θρυλικό δίδυμο Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese
Από το πρώτο τους φιλμ μέχρι τις πιο πρόσφατες δουλειές τους, η δημιουργική σχέση DiCaprio και Scorsese αποτελεί μία από τις πιο σταθερές στο σύγχρονο σινεμά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςEurovision 2026: Αυτά είναι τα τραγούδια των 2 ημιτελικών
Αυτά είναι τα 28 τραγούδια που συμμετέχουν στον ελληνικό προκριματικό της Eurovision 2026. Δείτε πώς χωρίζονται σε Α’ και Β’ Ημιτελικό και ποια διεκδικούν την πρόκριση.
Το τέλος του Game of Thrones που δεν έχει ειπωθεί ακόμη
Περισσότερα από πέντε χρόνια μετά το φινάλε της σειράς, ο George R. R. Martin μιλά για το διαφορετικό τέλος που ετοιμάζει στα βιβλία του Game of Thrones.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλες οι αλλαγές που θα γίνουν στο φετινό MasterChef (βίντεο)
Μεταξύ άλλων, μία κακή ομαδική δοκιμασία θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τους καλύτερους παίκτες γιατί πολύ απλά σε κάποια στιγμή θα επιβιώσει μόνο η μία ομάδα, ενώ τα μέλη της αντίπαλης θα αποχωρήσουν. Περισσότερα όμως, δες εντός.
Αυτός είναι ο καλύτερος rock ντράμερ, σύμφωνα με τον Dave Grohl
Ο Dave Grohl θεωρείται από πολλούς ο τελευταίος αυθεντικός rockstar. Μια ματιά στην πορεία, το παίξιμο και τις επιρροές που τον έκαναν σύμβολο μιας γενιάς.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΑυτήν την ταινία ζήλεψε ο Γιώργος Λάνθιμος
Ποια ταινία κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του Γιώργου Λάνθιμου; Όσα είπε για το ύφος, τον ρυθμό και την αίσθησή της.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης