Όλοι στις Κάννες (παρα)μιλούν για το The French Dispatch του Wes Anderson

Ή αλλιώς πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις εντός και εκτός κόκκινου χαλιού.

Αν διαβάζεις φανατικά Esquire, θα ήσουν προετοιμασμένος για το μίνι χαμό που προκάλεσε χθες το The French Dispatch του Wes Anderson στις Κάννες. Ο διάσημος σκηνοθέτης έκανε υπομονή μία χρονιά για να μπορέσει να κάνει πρεμιέρα το νέο και κυρίως, all star cast δημιούργημά του στο Φεστιβάλ Καννών, κατεβάζοντας ολόκληρη την dream team στο κόκκινο χαλί για υποστήριξη, εκτός της Léa Seydoux που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Καλώς ή κακώς, μία ταινία με πρωταγωνιστές τους Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Jeffrey Wright, Bill Murray και Owen Wilson, ακόμη και χάλια να ήταν, δε θα μπορούσε παρά να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, καθώς ως γνωστόν, η περιέργεια είναι τεράστιο κίνητρο. 

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ακολούθησαν μετά την προβολή της ταινίας, τελικά δεν ήταν άνθρακας ο θησαυρός. Και γι' αυτό στο τέλος της, οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν όρθιοι επί 9 λεπτά - πρόκειται για μία από τις πιο διαρκείς επευφημίες μέχρι στιγμής στην 74η διοργάνωση. 

Στο κόκκινο χαλί

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ξεκίνημα της βραδιάς υπήρχαν ενδείξεις ότι δε θα ήταν μία συνηθισμένη πρεμιέρα. Αντί για την κλασική μαύρη λιμουζίνα, το cast, μαζί με τον συνθέτη Alexandre Desplat, έφτασε με ένα τεράστιο χρυσό πούλμαν, συνοδεία γάλλων αστυνόμων μοτοσικλετιστών. Μεταξύ των υπολοίπων, ο Bill Murray εννοείται ότι ξεχώρισε, βγάζοντας τη μάσκα που φορούσε και που είχε πάνω ένα (επιπρόσθετο) πηγούνι) για να απολαύσει τα φλας των φωτογράφω. Ομολογουμένως είχαν αρκετό καιρό να απαθανατίσουν τόσους σταρς μαζί.

Όλοι στις Κάννες (παρα)μιλούν για το The French Dispatch του Wes AndersonJOHN MACDOUGALL/ AFP via Getty Images

Ο Anderson με τη σειρά του, τους σταμάτησε όλους για να βγουν μία ομαδική φωτογραφία. Αυτό δεν απέτρεψε τους ηθοποιούς από το να κάνει ο καθένας τα δικά του: Ο Wilson τραβούσε βίντεο τα εκστασιασμένα πλήθη, ο Brody τραβολογούσε τον Chalamet για μία σέλφι (παραβιάζοντας το σχετικό ειδικό κανόνα του φεστιβάλ για τις σέλφι), ενώ ο δεύτερος στη συνέχεια έσπευσε να ακουμπήσει ανακουφισμένος το κεφάλι του στον ώμο της Tilda Swinton. 

> Διάβασε ακόμη: Ένας υπεραναλυτικός οδηγός για το φετινό Φεστιβάλ Καννών

Το The French Dispatch είναι κάτι σαν ερωτικό γράμμα προς τη δημοσιογραφία, άσχετα αν ο Anderson προτίμησε να μην πραγματοποιήσει πριν από την προβολή του την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που γίνεται για όλες τις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Στους τίτλους τέλους πάντως, αποτίει φόρο τιμής σε ένα σωρό συντάκτες και συγγραφείς από τους οποίους εμπνεύστηκε τη δημιουργία της ταινίας, εκ των οποίων οι Harold Ross, William Shawn, Lillian Ross και Janet Flanner του The New Yorker, όπως και οι James Baldwin και Ved Mehta. 

Το σόου των Chalamet-Swinton και Murray

Όταν εν τέλει άναψαν τα φώτα, ο Murray πέρασε από κάθε κάθισμα και αγκάλιασε όλους όσοι συμμετείχαν στην ταινία. Η απίθανη διάδραση των Chalamet και Swinton επίσης συνεχίστηκε, εκείνος κρατούσε το χαρτί από τη θέση της στο οποίο αναγραφόταν το όνομα της ηθοποιού, εκείνη του το πήρε και του το κόλλησε στην πλάτη του.

 "Ελπίζω να επιστρέψουμε σύντομα με μία άλλη ταινία", φώναξε ο Anderson προς το κοινό, ευχαριστώντας το, καθώς το Palais όπως προείπαμε κυριολεκτικά σειόταν από τα χειροκροτήματά του επί 9 λεπτά.  Θυμίζουμε ότι η ταινία του Anderson ήταν έτοιμη από το Σεπτέμβριο του 2019, αλλά ο σκηνοθέτης περίμενε καρτερικά το φετινό φεστιβάλ με την ελπίδα ότι θα αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κορονοϊό. Η επίσημη πρεμιέρα της στους αμερικανικούς κινηματογράφους έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου και λίαν συντόμως θα έχουμε ημερομηνία και για την Ευρώπη. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος