Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν, το Space Jam και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου, στα θερινά σινεμά.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες ταινίες, εκ των οποίων μία ελληνική και 3 επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων. Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin's Festival)

Θερινό σινεμά χωρίς Woody Allen ισοδυναμεί με άρση lockdown με κλειστή εστίαση. Παντελώς άνοστο και αδιάφορο δηλαδή. Στο αρκούντως σουρεάλ και χιουμοριστικό σύμπαν του 85χρονου Allen, o διανοούμενος Mort Rifkin πηγαίνει μαζί με τη σύζυγό του, Sue, στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, αγχωμένος ότι εκείνη θα ξεμυαλιστεί από το σκηνοθέτη Philippe. 

Διαστημικά Καλάθια: Η νέα γενιά (Space Jam: Α New Legacy) 

Στο sequel της oldschool αγάπης των '90s, ο LeBron James παίρνει τη σκυτάλη από τον Michael Jordan και ηγείται εκείνος των Looney Tunes (και ενός σωρού ακόμη κινουμένων σχεδίων) έχοντα παγιδευτεί σε ένα ψηφιακό διάστημα μαζί με το γιο του, Dom. Τα υπόλοιπα, τα διαβάζεις εδώ

>Διάβασε ακόμη: To Monday φιλοδοξεί να γίνει η ελληνική ταινία του καλοκαιριού

Ένας Γιος (A Son / Bik Eneich: Un Fils)

Σε αυτό το κοινωνικό δράμα που απέσπασε βραβείο Σεζάρ, μία οικογένεια πέφτει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, κατά την οποία ο 11χρονος Αζίζ τραυματίζεται σοβαρά και πρέπει να κάνει μεταμόσχευση. Οι γονείς του ψάχνουν απελπισμένα δωρητή, όταν ένα οικογενειακό μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια και αλλάζει τις ισορροπίες...

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό

Ο Όμηρος Πουλάκης ως Άρης στην ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου μαθαίνει ότι είναι φορέας σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες, οπότε καλείται να ενημερώσει σχετικά τις πρώην του. Trivia: Στην ταινία, βλέπουμε και την Kid Moxie, η οποία υπογράφει και το soundtrack της.

Spiral: Ο Μύθος του Saw (Spiral)

Στο 8ο μέρος της σειράς ταινιών τρόμου "Saw", ο Chris Rock ως ντετέκτιβ προσπαθεί να εξιχνιάσει αιματηρές δολοφονίες που θυμίζουν έντονα τον Jigsaw. Προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Η Αιώνα Κάθαρση (The Forever Purge)

Στην 5η και τελευταία συνέχεια της εν λόγω σειράς ταινιών, λίγο πριν από μία ακόμη βίαιη Κάθαρση, αταίριαστοι άνθρωποι συνδέονται από τον κοινό στόχο διαφυγής από τους μανιακούς από τους οποίους καταδιώκονται. Θα μπορέσει ένα ζευγάρι Μεξικανών και μία οικογένεια πλουσίων από το Τέξας να συνεννοηθούν και να συμπράξουν ώστε να σωθούν;

Οδός Μαλχόλαντ (Mulholland Drive) 2001

Για πολλούς αποτελεί το αριστούργημα του David Lynch. Μία νεαρή που πήγε στο Λος Άντζελες με στόχο να γίνει ηθοποιός, βρίσκει στο διαμέρισμά της μία κοπέλα που έχει αμνησία και προσπαθεί να τη βοηθήσει. Το ζήτημα που προκύπτει όμως είναι , κατά πόσο θα τα καταφέρει χωρίς να χάσει και η ίδια τον εαυτό της.

Η Συνομιλία (The Conversation) 1974

Τρεις οσκαρικές υποψηφιότητες και ένας Χρυσός Φοίνικας η συνολική σοδειά του Francis Ford Coppola στην εν λόγω ταινία. Ένας μάστερ στις παρακολουθήσεις κατασκοπεύει ένα ζευγάρι και στην πορεία αρχίζει να πιστεύει ότι κάποιοι θα αποπειραθούν να το δολοφονήσουν.

Έλεγχος στους Δρόμους (Trial on the Road - Proverka na dorogakh) 1985

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αλεξέι Γκέρμαν (Hard To Be A God) αφηγείται την ιστορία ενός γερμανού στρατιώτη που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υποστηρίζει ότι είναι Ρώσος και οι ναζί τον εξαναγκάζουν να τους βοηθήσει. Θα χρειαστεί όμως να αποδείξει ότι λέει αλήθεια.

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης