Titane: Το πιο τρελό trailer για τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών

Η σουρεάλ ταινία που εξέπληξε τους πάντες στις Κάννες έρχεται το φθινόπωρο.

Στο παρελθόν Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες έχουν αποσπάσει ταινίες όπως το All That Jazz, το Barton Fink των αδερφών Κοέν και το Wild at Heart του David Lynch. To φετινό βραβείο ανήκει στη Julia Ducournau για τo Titane, μία ταινία που δε μπορεί να αποκωδικοποιηθεί σε καμία περίπτωση παρακολουθώντας το θεότρελο trailer της. Κάτι παραπάνω από 1,5 λεπτό -που υπό κανονικές συνθήκες θεωρείται πολύ λίγο- θυμίζει περισσότερο κάτι από συλλογή ασύνδετων φωτογραφιών μέσα από το μυαλό κάποιου που πήρε LSD.

Μία χορεύτρια ποζάρει με σέξι στυλ στο αυτοκίνητο, πολλές εικόνες φωτιάς, ένα παιδί με ξυρισμένο κεφάλι, ένας μεγαλύτερος άντρας σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης, μνημειώδη αποσπάσματα από γυμνούς ανθρώπους... Προφανώς αυτή δεν είναι μία ταινία που θα πάρεις τους παππούδες σου για να πάτε μαζί να την παρακολουθήσετε. 

Η πλοκή

Σύμφωνα με τη σύνοψη που εξέδωσε το Neon που έχει αναλάβει τη διανομή του Titane, η υπόθεση έχει ως εξής: "Η ταινία επικεντρώνεται στην Alexia (Agathe Rousselle), μία κατά συρροή δολοφόνο που γονιμοποιείται από ένα αυτοκίνητο που κρύβει το φύλο της και γίνεται incognito ως ο επί χρόνια χαμένος γιος ενός μοναχικού πυροσβέστη (Vincent Lindon)". Αν κατάλαβες κάτι, μπορείς να ενημερώσεις και εμάς τους αδαείς εν ολίγοις. 

Ενδεχομένως η περιγραφή του Variety να σου φανεί πιο κατανοητή: 

"Η ταινία [...] περιστρέφεται γύρω από μια γυναίκα που κάνει σεξ με αυτοκίνητα αφού μεγάλωσε με μία μεταλλική πλάκα στο κεφάλι της ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα. Στο θρίλερ που θα σε κάνει να λυγίσεις συμμετέχουν οι Garance Marillier, Laïs Salameh, Mara Cisse".

Άσχετα από το αν οι κριτικοί κινηματογράφου γενικά τείνουν να αγαπούν οτιδήποτε φαντάζει ριζικά νέο και δε συμμορφώνεται με το playbook του Χόλιγουντ - το οποίο περιλαμβάνει αρκετά προβλέψιμα δραματικά στοιχεία ακόμη και στις πιο προσεγμένες arthouse ταινίες- είναι δύσκολο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η πλειοψηφία όσων είδαν το Titane μέχρι στιγμής σπέρνει διθυράμβους. Και κάπως έτσι, η δική μας περιέργεια φουντώνει ακόμη περισσότερο. 

Να πέσει το τρέιλερ:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.