Σπουδαίοι ηθοποιοί, αποτυχημένοι villains

9 ηθοποιοί που δεν πείθουν κανέναν για την 'κακοσύνη' τους.

Οι ηθοποιοί δεν κάνουν πάντα τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά στους ρόλους που υποδύονται. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις εκείνων που ανάμεσα στις προτάσεις που τους γίνονται μπορούν να ξεχωρίσουν τι τους ταιριάζει και να πορευτούν μόνο με αυτό, διότι για πολλούς από αυτούς δέλεαρ αποτελούν η αμοιβή και κυρίως ο σκηνοθέτης της εκάστοτε παραγωγής. Τα πράγματα σκουραίουν όταν κάποιος σταρ αναλαμβάνει να υποδυθεί τον κακό της υπόθεσης, εκείνον που πρέπει να δείχνει αμείλικτος, ανελέητος και στυγνός. Λόγω αυξημένης δυσκολίας, τέτοιοι ήρωες φαντάζουν σαν πρόκληση στα μάτια των περισσότερων ηθοποιών και ευτυχώς μέχρι στιγμής έχουμε δει κάποιους να διαπρέπουν, εκ των οποίων ο Alan Rickman, ο Ralph Fiennes και φυσικά ο ανυπέρβλητος Anthony Hopkins. Άλλοι πάλι, τα κάνουν θάλασσα με αποτέλεσμα η επίγευση να είναι σχεδόν κωμική και αυτοί να θεωρούνται εντελώς αποτυχημένοι villains. 

Τα μέλη αυτής της ζοφερής συλλογής που ακολουθεί απλώς δεν κατάφεραν να πείσουν κανέναν ότι ήταν οι κακοί της υπόθεσης. Ευτυχώς για αυτούς, το πάθημα τους έγινε μάθημα και δεν ξαναπροσπάθησαν κιόλας. 

Kenneth Branagh, Wild Wild West

Δεν υπάρχει αμφιβολία, το γουέστερν επιστημονικής φαντασίας με τον Will Smith από το σωτήριο έτος 1999 φλερτάρει σοβαρά με τη κωμωδία. Σε κάποιες ταινίες βέβαια, αρκεί μία ερμηνεία για να σώσει κάπως την κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ούτε ο ταλαντούχος κατά τ' άλλα Kenneth Branagh ως ρατσιστής Arliss Loveless κατάφερε να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Gary Oldman, Lost In Space

Για την υποκριτική δεινότητα του Gary Oldman έχουμε ξαναμιλήσει, εγγυάται μεταξύ άλλων ότι η εκάστοτε ταινία δε θα είναι εντελώς χάλια. Ωστόσο, το Lost in Space του 1998 δε μπόρεσε να σωθεί ούτε έτσι, καθώς δυστυχώς επηρεάστηκε και ο ίδιος από τις κακές ερμηνείες γύρω του. Ναι, το μη χείρον βέλτιστον, αλλά και πάλι πιο πολύ καρτούν μας θύμισε.

>Διάβασε ακόμη: 5 εμβληματικοί ρόλοι του Gary Oldman

Jeremy Irons, Dungeons & Dragons

Ο Irons, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Α ’Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Reversal of Fortune  (1990), έχει στο ενεργητικό του μερικούς αξέχαστους κακούς: τον Scar στον Βασιλιά των Λιονταριών και τον Simon Gruber στο Die Hard: With a Vengeance. Και μετά στα ’00s εγένετο καταποντισμός με τον Profion στο Dungeons & Dragons, μέσω του οποίου έγινε ακόμα πιο ορατή η αδυναμία του σεναρίου. "Είχα μόλις αγοράσει ένα κάστρο, έπρεπε να το πληρώσω με κάποιο τρόπο", είχε δικαιολογηθεί εκ των υστέρων ο ηθοποιός.

Uma Thurman, Batman and Robin

Ευτυχώς για τη Thurman, είχε προλάβει να εντυπωσιάσει το κοινό και τους κριτικούς στο Pulp Fiction του Quentin Tarantino, αποσπώντας με την ερμηνεία της βραβείο Όσκαρ και BAFTA στην πορεία. Εντούτοις, λίγα χρόνια αργότερα, η ηθοποιός ανέλαβε το ρόλο της Poison Ivy στο Batman & Robin, στον οποίο μάλλον δε μπόρεσε να ταιριάξει. Ούτε ο Arnold Schwarzenegger ήταν καλός ως Mr Freeze, όμως προσδοκίες από εκείνον δεν είχαμε.

Ben Kingsley, Bloodrayne

Ο Sir Ben Kingsley χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, ενώ από το 1982 και μετά στη συλλογή του υπάρχει μία βράβευση για Oscar μαζί με πολλές υποψηφιότητες επίσης. Μελανό σημείο στην καριέρα του υπήρξε ο ρόλος του Kagan στο BloodRayne από το 2005 για τον οποίο απέσπασε τις χειρότερες κριτικές: "Ειλικρινά πιστεύω ότι ο Kingsley μπορεί να πληρώνεται ανάλογα με την έκφραση του προσώπου γιατί έχει μόνο δύο εκφράσεις σε όλη την ταινία", ήταν μία από αυτές. Κάποια χρόνια αργότερα, διευκρίνισε σε συνέντευξή του ότι πάντα ήθελε να υποδυθεί ένα βαμπίρ, οπότε τουλάχιστον τον δικαιολογούμε γιατί δεν ήθελε να το έχει απωθημένο. 

Dennis Hopper, Super Mario Bros

Με τα Apocalypse Now, Blue Velvet και Easy Rider στη φαρέτρα του, ο Hopper είδε την καριέρα του να ανθίζει στα '90s. Μία κακή, κυριολεκτικά επιλογή του ήταν ο ρόλος του King Koopa στο Super Mario Bros το 1993 και μόνο αν το δεις θα καταλάβεις τι εννοούμε. 

Sean Connery, The Avengers

Ό,τι και να πούμε για τον αείμνηστο Sir Sean με τις άπειρες υποψηφιότητες BAFTA και το oscar για το The Untouchables είναι λίγο. Από την άλλη, η απόφασή του να συμμετάσχει στους Avengers (βάσει της τηλεοπτικής σειράς, όχι στις ταινίες της Marvel) το 1998 ως τύπος Bond-villain ενδεχομένως να πάρθηκε με κριτήριο τη διασκέδαση του ίδιου. Ως τρελός μετεωρολόγος Sir August de Wynter, ο πρώην 007 αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα του, διανθισμένη με ένα κακό σενάριο και λίγο χρόνο συμμετοχής. Εντάξει, όλοι κάνουμε λάθη.  μέχρι τώρα - ένα θλιβερό σενάριο και έλλειψη χρόνου οθόνης.

John Malkovich, Eragon

Στα Dangerous Liaisons, Con Air και In the Line of Fire μας έμεινε αξέχαστος. Αν δεν είχαν προηγηθεί αυτές οι ταινίες, θα μπορούσαμε να είχαμε αλλάξει γνώμη για τον John Malkovich το 2006 όταν ενσάρκωσε το ρόλο του Galbatorix στο Eragon. Για να καταλάβεις το Βατερλώ, τότε κάποιοι κριτικοί είχαν γράψει πως ήταν "παρωδία" του εαυτού του. 

Christopher Eccleston, Thor: The Dark World

Αισθανόμαστε άσχημα που συμπεριλαμβάνουμε τον Eccleston σε αυτήν εδώ τη λίστα, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις σκηνές του κόπηκαν και ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις ότι η Marvel του είπε ψέματα για τη χρήση των προσθετικών. Αν θέλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι, ως Dark Elf Malekith και άσχετα από τις συνθήκες, δεν το είχε. Μέχρι και ο ίδιος δηλαδή, εξομολογήθηκε εκ των υστέρων ότι αισθανόταν εντελώς "ακάλυπτος" από το σενάριο και το μακιγιάζ, οπότε η ερμηνεία του επηρεάστηκε αναπόφευκτα. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.