Ana De Armas, σε περιμένουμε οπωσδήποτε στο Bond 26

Όποιος κι αν είναι ο επόμενος James Bond, θέλουμε οπωσδήποτε πίσω την Paloma.

Προσπαθώντας να αποφύγουμε τα πολλά spoilers για όσους δεν το έχουν δει ακόμη, το No Time To Die μας παρουσίασε την Paloma (Ana de Armas) και μας άρεσε τόσο που θεωρούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει στο Bond 26.  Η τελευταία ταινία του James Bond ακολουθεί τον πράκτορα της MI6 (Daniel Craig) καθώς για μία ακόμη φορά επανέρχεται στην ενεργό δράση για να καταπολεμήσει τη διεθνή τρομοκρατία που απειλεί την ανθρωπότητα. Πιστεύοντας ότι προδόθηκε από την αγάπη του, τη Madeleine Swann (Léa Seydoux), ο Bond κρύβεται στην Τζαμάικα, αλλά τον εντοπίζει ο παλιός του φίλος από τη CIA, Felix Leiter (Jeffrey Wright), ο οποίος ζητά τη βοήθειά του για να ανακτήσει ένα βιολογικό όπλο και να βρει τον επιστήμονα που το δημιούργησε από την Κούβα. Αφού μάθει περισσότερα για το όπλο, ο Bond συμφωνεί να συναντήσει την επαφή του Felix και μαντέψτε ποια είναι αυτή η επαφή.

Ο ρόλος της Paloma

Μάλλον κάπου εδώ πρέπει να σταματήσεις την ανάγνωση, γιατί τα spoilers είναι αναπόφευκτα. Στην Κούβα, λοιπόν, ο Bond συναντά την πράκτορα της CIA, Paloma. Γοητευτική, σχεδόν αφελής και άπειρη φαίνεται και τον ενημερώνει έχει περάσει τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης για την αποστολή της. Όταν ξεκινά η δράση, ωστόσο, αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει καταπληκτικά και στις μάχες σώμα με σώμα, αλλά και στο πιστολίδι τόσο που ο Bond το σχολιάζει κιόλας, υπονοώντας ότι έκανε πολύ περισσότερη δουλειά. Πράγματι, η Paloma αποδεικνύεται σωτήριο πολυεργαλείο και βοηθά τον Bond να ξεφύγει από τα μέλη της Spectre και να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Ana De Armas, σε περιμένουμε οπωσδήποτε στο Bond 26

Δυστυχώς, η Paloma εξαφανίζεται πολύ γρήγορα και δεν επανέρχεται στο υπόλοιπο του No Time To Die. Η μυστηριώδης κατάσκοπος αφήνει στο κοινό μία αίσθηση ίντριγκας και το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει σε άλλη ταινία θα ήταν πολύ άδικο για τη θεαματική ερμηνεία της de Armas. Θα σήμαινε επίσης ότι το franchise θα έχανε έναν τέλειο τρόπο για να συμπεριλάβει περισσότερες ικανές γυναίκες στις ιστορίες του James Bond.

>Διάβασε ακόμη: Πόσο κοστίζει να είσαι ο James Bond για μία ημέρα

Η Ana de Armas αδιαμφισβήτητα αποδίδει εξαιρετικά ως Paloma. Ο ρόλος απαιτεί μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην προσποιητή αφέλεια και το αθώο φλερτ που αντιπαρατίθεται αργότερα με την προφανή ικανότητα του χαρακτήρα να κάνει σκόνη τους πάντες. Από το σημείο που αμήχανα πάει να γδύσει τον Bond μέχρι τη μάχη στην οποία τα πάει καταπληκτικά, η σύντομη συμμετοχή της Paloma στην οθόνη είναι τόσο πλήρης ως ερμηνεία που αφήνει έκπληκτους τόσο το κοινό όσο και τους συναδέλφους της. Ακόμα και ο Bond εντυπωσιάζεται καθώς κάποιες από τις κινήσεις και πρωτοβουλίες της, του θυμίζουν τον εαυτό του. Η De Armas μεταμορφώνεται σε σύγχρονη femme fatale παρά το αθώο παρουσιαστικό της και πριν το κοινό προλάβει να την εκτιμήσει σωστά, έχει εξαφανιστεί για τα καλά.

Η πραγματική σημασία ύπαρξης μίας Paloma 

Το franchise του James Bond προσπαθεί τελευταία να συμπεριλάβει ικανές γυναίκες στο δυναμικό του, όπως ο χαρακτήρας της Lashana Lynch, η Nomi, που παίρνει τον κωδικό 007 όταν ο Bond αποσύρεται από το MI6. Πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια από μία σειρά ταινιών που χρόνια τώρα έχει τη φήμη ότι περιθωριοποιεί τις γυναίκες και η Paloma της de Armas είναι ένας άλλος τέλειος τρόπος για να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ΑΝΑ ΝΤΕ ΑΡΜΑΣ ΣΤΟ NO TIME TO DIE

Σε αντίθεση με τη Nomi, η οποία λειτουργεί ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα σε πλήρη αντίθεση με τις μεθόδους του προκατόχου της, η Paloma είναι μάλλον μία κατηγορία από μόνη της, που ακολουθεί τα χνάρια του Bond σε θράσος και πυγμή. Σαγηνευτική και χειριστική, το φονικό όπλο ονόματι Paloma είναι ουσιαστικά μία γυναικεία έκδοση του Bond και ως εικόνα είναι ίσως η πιο αληθινή εκδοχή της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων που θα μπορούσε να επιτύχει το franchise. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης