Οι καλύτεροι ρόλοι του Adam Driver

O δημοφιλής ηθοποιός κλείνει σήμερα τα 41 του χρόνια.

Για κάποιο λόγο είναι λες και υπήρχε πάντα ο Adam Driver στο Χόλιγουντ. Η θέση του είναι τόσο ξεκάθαρη στην κινηματογραφική βιομηχανία που είναι σα να τον περίμενε ανέκαθεν να την καταλάβει. Αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα ταλέντο -σε περίπτωση που το αμφισβητείς έχει αποσπάσει ήδη δύο οσκαρικές υποψηφιότητες για τις ερμηνείες του στα BlacKkKlansman και Marriage Story των Spike Lee και Noah Baumbach αντίστοιχα- είναι επίσης ο τύπος που παραδόξως αγαπά η πλειοψηφία των γυναικών. Με ιδιαίτερη εμφάνιση, όχι απλησίαστα ωραίος, αλλά ούτε και αποκρουστικός, αποπνέει γοητεία, οικειότητα και ασφάλεια, είναι ο κολλητός-σύντροφος που δε θα βαριόντουσαν ποτέ. 

Με αφορμή τα σημερινά του 41α γενέθλια, για την ακρίβεια γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1983, επιλέξαμε με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, 5 από τους καλύτερους ρόλους του μέχρι στιγμής, τους ιεραρχήσαμε χρονολογικά και τους παραθέτουμε παρακάτω. Spoiler alert: Σε αυτούς δε συμπεριλαμβάνεται το πολυσυζητημένο House of Gucci.

While We’re Young (2014)

Ενδεχομένως αυτός να είναι ο πιο αντιπαθητικός ρόλος που έχει υποδυθεί. Ο Jamie στο While We're Young του Noah Baumbach είναι ένας wannabe κινηματογραφιστής ντοκιμαντέρ που προσκολλάται στον επιτυχημένο σκηνοθέτη Josh (Ben Stiller) που περνάει κρίση μέσης ηλικίας. 

Star Wars VII-IX (2015-2019)


Η ιστορική ερμηνεία του Driver ως ο υπέροχα μοχθηρός και αγέρωχος κακός Kylo Ren, εγγονός του μισητού αλλά ίσως και αρκετά πονεμένου Darth Vader, είναι για πολλούς από εμάς το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό των sequels Star Wars VII-IX στα οποία συμμετείχε.

Tο τρομερό του ύψος και η σωματική του διάπλαση δίνουν κάτι αρθουριανό. σε εκείνες τις ελαφριές σπαθικές μονομαχίες. Από αυτά, ξεχωρίζουμε σίγουρα τις μονομαχίες με τη Rey της Daisy Ridley's στο Star Wars IX: The Rise of Skywalker (2019), αλλά και το ντεμπούτο του στο Star Wars VII: The Force Awakens (2015), κατά το οποίο ενθουσίασε τους πάντες με την κατάχρηση εξουσίας και την περιφρόνηση του για τις αδυναμίες των εχθρών του. 

Silence (2016)

Σε αυτήν την ταινία, τον πρόσεξα λίγο παραπάνω. Η μυστηριώδης παραβολή δια χειρός Martin Scorsese στο χριστιανικό μαρτύριο που βασίζεται το μυθιστόρημα Silence του Ιάπωνα καθολικού συγγραφέα Shusaku Endo από το 1966 είχε ανάγκη από την υποκριτική δωρικότητα του Driver.

Μαζί με τον Andrew Garfield υποδύονται τους Garrpe και Rodrigues αντίστοιχα, δύο ιεραπόστολους του 17ου αιώνα από την Πορτογαλία που ταξιδεύουν κρυφά στην Ιαπωνία, για να ανακαλύψουν τι συνέβη στον χαρισματικό μέντορά τους Ferreira (Liam Neeson) - ο οποίος φέρεται να αναγκάστηκε υπό την απειλή βασανιστηρίων να προσηλυτιστεί στον βουδισμό.

Είναι κρίμα που ο Garfield έχει τις περισσότερες από τις μεγάλες σκηνές και ενδεχομένως η ταινία να λειτουργούσε καλύτερα αν το casting είχε αντιστραφεί, δίνοντας στον Driver περισσότερα να κάνει – ίσως ακόμη και το μέρος του Neeson. 

Paterson (2016)

Το Paterson του Jim Jarmusch είναι μια θαυμάσια ευχάριστη ταινία και η εξαιρετική ερμηνεία του Driver μας δίνει την ευκαιρία να δούμε πόσο δυναμικά και πειστικά μπορείς να μεταδώσει την ιδέα της ταπεινότητας.

Ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο ενός οδηγού λεωφορείου που ζει στην πόλη Paterson του Νιου Τζέρσεϊ και που ως ερασιτέχνης ποιητής θαυμάζει το επίσης ομώνυμο ποίημα του William Carlos Williams για την πόλη του. Εδώ ο Driver είναι ένας απλός τύπος και πείθει τους πάντες με πολύ έξυπνο και μετρημένο τρόπο. 

Marriage Story (2019)

Είναι αδύνατο, πραγματικά αδύνατο να δεις αυτήν την ταινία και να μην αισθανθείς αφόρητη συμπάθεια (στη χειρότερη περίπτωση) για τον Charlie και κατ᾽επέκταση για τον Driver.

Υποδύεται έναν ταλαντούχο, απαιτητικό off-Broadway σκηνοθέτη που είναι παντρεμένος με τη Nicole (Scarlett Johansson), η οποία ουσιαστικά εγκατέλειψε την καριέρα της στο Λος Άντζελες για να συμμετάσχει στη θεατρική εταιρεία του συζύγου της, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τα όνειρά της.

Το διαζύγιό τους είναι οδυνηρό και για τους δύο, απλώς ο Driver δείχνει με τρομερά ρεαλιστικό τρόπο το πώς είναι να συμβαίνει κάτι που δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό σου ότι μπορεί να συμβεί. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr