Η Leah Harvey γεννήθηκε για να γίνει action hero

Η Salvor Hardin από το Foundation του Apple TV+ έχει την προσοχή μας.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 03 Δεκεμβρίου 2021

Στη σειρά βιβλίων Foundation του Isaac Asimov, ο Salvor Hardin είναι ένας πραγματικά δημοφιλής χαρακτήρας: Πρόκειται για ένα σοφό και μακροχρόνιο αρχηγό κράτους με απίθανο ταλέντο στη γαλαξιακή διπλωματία. Στην πανάκριβη τηλεοπτική προσαρμογή με την υπογραφή του Apple TV+, φαντάζει λίγο διαφορετικός και όχι μόνο επειδή έχει αλλάξει φύλο. Στο ρόλο βλέπουμε τον/την Leah Harvey, με τη Salvor να έχει μετατραπεί σε μία νεαρή ηρωίδα με τρομερή νοημοσύνη και οξυδέρκεια και εκπληκτική διαίσθηση που χρησιμοποιεί ποικιλοτρόπως. 

Το ξεκίνημα

Ο/H Leah Harvey Χάρβεϊ μεγάλωσε στο Upton Park, του ανατολικού Λονδίνου. Παράλληλα με τις σπουδές του/της στο Brampton Manor Academy, παρακολουθούσε μαθήματα χορού και θεάτρου στο Deborah Day Theatre School Trust με υποτροφία, ενώ αποφοίτησε στη συνέχεια και από την Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leah Harvey (@_leah_harvey_)

Το κεφάλαιο Foundation

Για τον/την Harvey είναι ένα κανονικό ξεκίνημα με το δεξί, δεδομένου του ότι πρόκειται για την παρθενική του/της εμφάνιση στην τηλεόραση. Προέρχεται από το χώρο του θεάτρου, αλλά όπως απέδειξε στην πρώτη σεζόν του Foundation, ήρθε όχι για μερικές συμμετοχές σε πολυσυζητημένα προγράμματα, αλλά για να μείνει. Στο μεταξύ, ύστερα από την ανάπαυλα της ολοκλήρωσης της πρώτης σεζόν, ήδη γνωρίζουμε το επόμενό του/της βήμα. Θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της Julia Louis-Dreyfus στην ταινία Tuesday, παραγωγής του A24. Όλα κινούνται τόσο γρήγορα για τον/την ίδιο/α, που από ό,τι φαίνεται από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό Esquire, ακόμη δεν έχει μπορέσει να συνειδητοποιήσει τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αισθάνεται ευγνωμοσύνη. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leah Harvey (@_leah_harvey_)

"Έχοντας το σενάριο στα χέρια μου, διάβασα μία σκηνή της Salvor που έπρεπε να μάθω σε μια ώρα, γιατί προέκυψε από το πουθενά. Έκανα οντισιόν για την Gaal Dornick και ο [δημιουργός της σειράς] David Goyer είπε, "Σε βλέπω ως Salvor". Έπρεπε να μάθω το σενάριο σε μία ώρα, αλλά όταν διάβασα αυτή τη μικρή σκηνή, κατάλαβα γιατί το έκανε αυτό. Τα έμαθα νεράκι και αισθανόμουν καλά με τη στάση της· ένιωσα ότι μπορούσα πραγματικά να τα καταφέρω με αυτό. Ένιωθα πολύ ένα με αυτό. Όσο περνούσε ο καιρός, ένιωθα όλο και περισσότερο ένα με αυτό", δήλωσε σχετικά με τον εν λόγω ρόλο στο αμερικανικό Esquire, ενώ σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο η συμμετοχή της σε μία σειρά επιστημονικής φαντασίας επηρέασε τη σχέση της με την πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leah Harvey (@_leah_harvey_)

"Στην αρχή, ήταν ενδιαφέρον να πηγαίνεις από ένα διαστημόπλοιο στο σπίτι σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτή η ξαφνική μετάβαση κατέβαλε πολλούς από εμάς. Είναι περίεργο, αλλά είναι δουλειά μας να βυθιζόμαστε σε αυτό και μετά να μπορούμε να ζούμε τη ζωή μας έξω από αυτό. Λόγω της πανδημίας, έπρεπε να προστατευόμαστε πολύ. Στο δεύτερο μισό των γυρισμάτων, περάσαμε μήνες και μήνες μαζί και δεθήκαμε όλοι πολύ μεταξύ μας. Ήμασταν μία κανονική, σωστή ομάδα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ", κατέληξε. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος