Κάποια πράγματα που γνωρίζουμε για το Avatar 2

Ετοιμάσου για μία επιστροφή στην Πανδώρα δια χειρός James Cameron φυσικά.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 10 Δεκεμβρίου 2021

Παρότι τα γυρίσματα του Avatar 2 έχουν ολοκληρωθεί, θα αργήσουμε ακόμη να το καμαρώσουμε στη μεγάλη οθόνη. Μετά από μία σειρά αλλεπάλληλων καθυστερήσεων, το πολυαναμενόμενο sequel του James Cameron πήρε μία ακόμη αναβολή τον Ιούλιο του 2020 που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να το δούμε πριν από το Δεκέμβριο του 2022 εξαιτίας της πανδημίας. Όπως και να έχει, ελπίζουμε ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, ειδικά αν θέλουμε να πάρουν σάρκα και οστά και τα υπόλοιπα sequels που φτάνουν μέχρι τον αριθμό 5 (Ναι, Avatar 5 εννοούμε.) Μέχρι τότε, ας εξετάσουμε τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στα χέρια μας. 

H πρεμιέρα

Κάναμε λόγο για Δεκέμβριο του 2022, αλλά πότε; Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου του 2022. Η πιο πρόσφατη ματαίωση οφείλεται στην καθυστέρηση της παραγωγής λόγω της πανδημίας, για την ακρίβεια πήγαν πίσω και τα live-action γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και η παραγωγή η ίδια όσον αφορά στις virtual διεργασίες που πραγματοποιούνταν από το Λος Άντζελες.

Το Σεπτέμβριο του 2020, ο Cameron είχε αποκαλύψει ότι είχε ολοκληρωθεί το 100% του Avatar 2 και περίπου το 95% του Avatar 3. Λογικά αναφερόταν στα γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία και όχι σε ολόκληρες τις ταινίες.

Το πρόγραμμα κυκλοφορίας των sequels 

O Cameron θέλει η ταινία να είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους θεατές, οπότε προς το παρόν πρέπει να ξεχάσουμε το ενδεχόμενο να το δούμε σε κάποια πλατφόρμα streaming. Θεού και κορωνοϊού θέλοντος, το πρόγραμμα μέχρι στιγμής διαμορφώνεται ως εξής:

  • Avatar 2: 16 Δεκεμβρίου 2022
  • Avatar 3: 20 Δεκεμβρίου 2024
  • Avatar 4: 18 Δεκεμβρίου 2026
  • Avatar 5: 22 Δεκεμβρίου 2028

Το αν θα φτάσουμε ως το Avatar 5 εξαρτάται από τις εισπράξεις στο box office. Αν το Avatar 2 τα πάει καλά, το 2024 θα δούμε και το 3ο. 

Οι τίτλοι των sequels

Τίποτα επίσημο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, παρά μόνο οι πληροφορίες του BBC που έδωσε στη δημοσιότητα τους εξής τίτλους: Avatar: The Path of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Horseman of Tulkun και Avatar: The Search for Eywa. Ο Cameron εκ των υστέρων είπε ότι είναι πιθανό να είναι αυτοί όντως, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να αλλάξουν στην πορεία. 

Η πλοκή

Ο Cameron έχει ήδη κοινοποιήσει διάφορα στοιχεία για την πλοκή του Avatar 2, σύμφωνα με τα οποία η ταινία θα ασχολείται με θέματα "οικογένειας και φυλάκισης". Έχει επισημάνει επίσης, ότι οι ταινίες μπορούν να σταθούν μόνες τους, σε περίπτωση που ανήκει κάποιος σε εκείνους τους ελάχιστους που δεν είχαν δει το πρώτο Avatar. 

"Κάθε ταινία είναι μια ανεξάρτητη ταινία που θα θέλαμε να πάμε να δούμε", εξήγησε ο παραγωγός Jon Landau και πρόσθεσε: "Δεν χρειάζεται να έχεις δει το πρώτο Avatar για να δεις το Avatar 2. Είναι εκεί και θα ξεναγήσουμε τους ανθρώπους σε ένα οπτικό και συναισθηματικό ταξίδι που καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα."

Κατά τα λεγόμενα του Cameron στο Collider, θα υπάρξουν άπειρα υποβρύχια πλάνα που φέρουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες: "Το πρόβλημα με το νερό δεν είναι το υποβρύχιο κομμάτι, αλλά το σημείο σύνδεσης ανάμεσα σε αέρα και νερό, που σχηματίζει έναν κινούμενο καθρέφτη. Αυτός ο κινούμενος καθρέφτης αντανακλά όλες τις κουκκίδες και τους δείκτες και δημιουργεί πολλούς ψεύτικους δείκτες. Είναι λίγο σαν ένα μαχητικό αεροσκάφος ρίχνει μία στοίβα από άχυρα για να μπερδέψει το σύστημα ραντάρ ενός πυραύλου. Δημιουργεί χιλιάδες ψευδείς στόχους, οπότε έπρεπε να βρούμε πώς να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα και το κάναμε. [...] 

Στο επίκεντρο καθεμίας από τις τέσσερις ταινίες μας θα βρίσκεται η οικογένεια Sully. Κάθε sequel θα λειτουργεί ως αυτόνομη ταινία. Η ιστορία κάθε ταινίας θα καταλήγει στο δικό της συμπέρασμα... Ωστόσο, όταν το δούμε συνολικά, το ταξίδι μέσα από τις τέσσερις ταινίες θα δημιουργήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό έπος για τους θεατές σε όλο τον κόσμο."

Θα υπάρξει επίσης ένα χρονικό άλμα μεταξύ των ταινιών που θα συμπέσει σχεδόν με την καθυστέρηση μεταξύ τους, καθώς ο Cameron επιβεβαίωσε ότι ο Jake και η Neytiri έχουν αποκτήσει μαζί μία 8χρονη κόρη, ενώ αστειεύτηκε ότι ο Worthington έπρεπε να περάσει πολύ δύσκολα για τα Avatar 2 και 3.

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Δεδομένου του ότι trailer μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, μπορούμε να αρκεστούμε στις φωτογραφίες.

Η πρώτη εικόνα Avatar 2 δημοσιεύτηκε στο Instagram από τον Jon Landau, τον παραγωγό της ταινίας μαζί με τον Cameron, και ανήκει σε μία από τις δημιουργίες του Jonathan Bach που χρησιμοποιούνται ως σκηνικά. Στη λεζάντα, ο Landau διευκρίνισε ότι βλέπουμε το χωριό Metkayina στην Πανδώρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jon Landau (@jonplandau)

Επιπλέον, η παραγωγή του Avatar 2 κυκλοφόρησε επίσημα τα παρακάτω στιγμιότυπα βάσει των οποίων δημιουργήθηκαν τα πραγματικά και ψηφιακά σκηνικά της ταινίας. Σε αυτά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, τη σημασία που έχει δηλαδή του υδάτινο περιβάλλον σε αυτό το sequel, καθώς και το ότι ο James Cameron ετοιμάζεται και πάλι να θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στον sci-fi κινηματογράφo. 

Κάποια πράγματα που γνωρίζουμε για το Avatar 2

 

AVATAR 2

 

AVATAR 2

 

AVATAR 2

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος