Οι ταινίες που μίλησαν ανοιχτά για τις σχέσεις γυναικών με μικρότερους άντρες

Ανάμεσα σε σενάρια -περίπου- επιστημονικής φαντασίας και ταμπού, υπήρξαν ταινίες που αφηγήθηκαν την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι.

Γράφει: Esquire Editors 29 Νοεμβρίου 2021

Αν και μέχρι τώρα η σχέση μιας νεαρής γυναίκας με έναν μεγαλύτερο άνδρα θεωρούνταν απολύτως φυσιολογική, με το Χόλιγουντ να μεγαλουργεί στον τομέα της μυθοπλασίας, παρουσιάζοντας ιστορίες που ήταν βγαλμένες από παραμύθι, συνειδητοποιούμε πως υπάρχουν ελάχιστες που μιλούν για τη σχέση μιας γυναίκας με έναν μικρότερο άνδρα. Στον δρόμο που χάραξαν στην πραγματική ζωή η Demi Moore, η Olivia Wilde και η Priyanka Chopra, ηρωίδες της μεγάλης οθόνης ενσάρκωσαν με μαεστρία τα συναισθήματα που νιώθει μια γυναίκα που έχει σχέση με μικρότερο άνδρα. Και στις 10 παρακάτω ταινίες η αναπαράσταση ήταν εύστοχη.

The Graduate 

Ίσως η ταινία του 1967 του σκηνοθέτη Mike Nichols να ήταν εκείνη που ενέπνευσε τις υπόλοιπες αφού παραμένει iconic τόσες δεκαετίες αργότερα. Η ιστορία γνωστή με την γοητευτική κα Robinson να σαγηνεύει τον απόφοιτο Ben Braddock, ο οποίος βρίσκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο, ανάμεσα σε εκείνη και την κόρη της, Elaine. 

Adore

Δύο φίλες πηγαίνουν για διακοπές με τους γιους τους και τα πράγματα παίρνουν μια περίεργη τροπή. 

The Reader

Για την ταινία αυτή η Kate Winslet κατάφερε να αποσπάσει βραβείο Όσκαρ και όχι άδικα αφού παρέδωσε μία καταπληκτική ερμηνεία. Η πλοκή αναφέρεται στη σχέση ενός εφήβου με μία μεγαλύτερη γυναίκα που εν τέλει καταλήγει να υπερασπίζεται τον εαυτό της σε μία δίκη ως πρώην φύλακας των Ναζί.

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος