To The Matrix Resurrections, η Σμύρνη μου Αγαπημένη και ό,τι νέο παίζει στους κινηματογράφους

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 23 Δεκεμβρίου 2021

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 4 νέες ταινίες, εκ των οποίων δύο πραγματικά πολυαναμενόμενες -από εκείνες που έχουμε ήδη μνημονεύσει από το φθινόπωρο. Ο λόγος φυσικά για την επιστροφή του Keanu Reeves στη μεγάλη οθόνη ως Thomas Anderson, αλλά και την ελληνική υπερπαραγωγή της Μιμής Ντενίση για την καταστροφή της Σμύρνης. Ποικιλία για τους σινεφίλ σίγουρα υπάρχει,  οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Προσοχή: Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών.

>Διάβασε ακόμη: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η ερμηνεία της φωτιάς

The Matrix Resurrections

Ενδεχομένως να είναι το μεγαλύτερο come back που μας επιφύλασσε το 2021. Το τέταρτο sequel των περιπετειών του Keanu Reeves ως Thomas Anderson μας επιστρέφει σε έναν κόσμο με δύο πραγματικότητες. Περισσότερα, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικότατα, εδώ.

Σμύρνη μου Αγαπημένη

Με τη φιλοδοξία να ξεπεράσει το ρεκόρ της Ευτυχίας σε εισιτήρια, η Μιμή Ντενίση συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης επιτυχημένης θεατρικής παράστασης που αποτελεί τη μεγαλύτερη υπερπαραγωγή των τελευταίων ετών στον ελληνικό κινηματογράφο. Μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, η Φιλιώ Μπαλτατζή ταξιδεύει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες και μέσα από την ιστορία της, ξαναζούμε τα τραγικά γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης. Περισσότερες πληροφορίες για τη Μιμή Ντενίση και το θεατρικό sequel της παράστασης που έγινε ταινία, διαβάζεις εδώ.

Gunda

Ένα γουρουνάκι πρωταγωνιστεί σε αυτό το βραβευμένο, ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ χωρίς διαλόγους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ήχους της φύσης. Η ταινία αφηγείται την καθημερινότητα σε μία φάρμα ζώων περνώντας βαθύτερα μηνύματα.

Φεγγαρόσκονη

Διάσημο γερμανικό παραμύθι μεταμορφώνεται σε animation και διηγείται την ιστορία του Πίτερ και της αδερφής του, Ανελί που μετακομίζοντας σε νέα γειτονιά γίνονται θύματα σχολικού εκφοβισμού. Στο ενδιάμεσο τα δύο αδέρφια προσπαθούν να φροντίσουν ένα τραυματισμένο σκαθάρι με ανθρώπινη φωνή.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης