20 ταινίες για το φθινόπωρο

Ξέρουμε από τώρα ποιες ταινίες δεν πρέπει να χάσεις αυτό το φθινόπωρο.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η αλήθεια είναι πως όσο και να θέλουμε να είμαστε πάρα πολύ σίγουροι και πάρα πολύ ακριβείς αναφορικά με τις ημερομηνίες που κυκλοφορούν οι ταινίες του φθινοπώρου, ο Covid προμηνύει καθυστερήσεις - αναβολές - μεταβολές εξαιτίας του. Πάντα επίσης, δεν ισχύει η ίδια ημέρα κυκλοφορίας στα σινεμά παγκοσμίως, υπάρχουν αποκλίσεις σύμφωνα με τον εκάστοτε προγραμματισμό των εταιρειών διανομής και γι᾽αυτό είμαστε λιγάκι επιφυλακτικοί με τις ημερομηνίες πρεμιέρας. Παρόλα αυτά, τα θερινά σινεμά παραμένουν ανοιχτά, οι κινηματογραφικές αίθουσες θα λειτουργούν εκτός απροόπτου για τους εμβολιασμένους και αρκετές από τις παραγωγές θα γίνουν διαθέσιμες (αν όχι από την πρώτη στιγμή) σε πλατφόρμες streaming προς διευκόλυνση όλων. Παρακάτω λοιπόν, βρίσκεις 20 από τις ταινίες για το φθινόπωρο που περιμένουμε να δούμε πώς και πώς, για διαφορετικούς λόγους.

Σε αυτές, δε βρίσκεις το Shang-Chi & The Legend of the Ten Rings, το πρώτο εγχείρημα της Marvel με αμιγώς ασιατικό cast, που τουλάχιστον στο εξωτερικό έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχουν μερικές που έκαναν ήδη πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα. 

Σχεδόν περιττό να διευκρινίσουμε ότι α. τα κριτήρια για την επιλογή των ταινιών είναι εντελώς υποκειμενικά, β. από τις 22 του μήνα κάποιες από αυτές θα τις βρεις στις Νύχτες Πρεμιέρας, γ. όπως και να έχει, πρέπει να σπεύσεις!

Σεπτέμβριος

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali - (Netflix 09/09)

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali αφηγείται την απίθανη ιστορία της φιλίας του Muhammad Ali και του Malcolm X. Αυτό το νέο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Marcus A. Clarke προσφέρει μια νέα οπτική στο θέμα, καθώς χρησιμοποιεί ανθρώπους εκ των έσω που δέχτηκαν να μιλήσουν, καθώς και αδημοσίευτο υλικό.

The Card Counter 

Ο θρύλος του Χόλιγουντ Paul Schrader έγραψε και σκηνοθέτησε αυτό το έντονο δράμα για έναν πρώην κρατούμενο που έμαθε να κλέβει στο πόκερ ενώ ήταν στη φυλακή. Ο Oscar Isaac ηγείται του cast ως παίκτης με προβληματικό παρελθόν και από ό,τι φαίνεται ο Willem Dafoe είναι ο αντίπαλός του. 

Διάβασε ακόμη: 9 ταινίες για την κλιματική αλλαγή

Cry Macho (16/09)

O Clint Eastwood ανέλαβε να φέρει εις πέρας μία κινηματογραφική διασκευή που "μαγειρευόταν" επί 46 χρόνια. Εν τέλει, το μυθιστόρημα του N. Richard Nash έκανε τη μετάβαση στη μεγάλη οθόνη και αφηγείται την ιστορία ενός πρώην σταρ του ροντέο και νυν εκτροφέα αλόγων που επιχειρεί να επαναπατρίσει στις Η.Π.Α το μικρό γιο του πρώην αφεντικού του. Το road trip τους όπως είναι αναμενόμενο, θα τους φέρει πιο κοντά. 

Sounds Like Love (Netflix 29/09)

Αυτή η ρομαντική κωμωδία, έχει άρωμα από The Devil Wears Prada. Ακολουθεί τον αδέξιο βοηθό μίας πανίσχυρης influencer μόδας, η οποία, μαζί με τους φίλους της, προσπαθεί να καταλάβει πώς θα μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει από τη δουλειά, τη ζωή και το πιο σημαντικό, την αγάπη. 

No Time to Die (29/09)

Αρχικά ήταν για να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2020 και να που φτάσαμε τέλος Σεπτεμβρίου για να έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Άσχετα αν κρατάμε μικρό καλάθι ακόμη και τώρα, λογικά δε χωράει άλλη αναβολή για την τελευταία ταινία στην οποία βλέπουμε τον Daniel Craig στο ρόλο του James Bond. 

Οκτώβριος

The Guilty (Netflix 01/10)

Ένας αστυνομικός που έχει υποβαθμιστεί σε χαμηλό πόστο για να μην απολυθεί, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης από μια απαχθείσα γυναίκα και φυσικά, έχει εκ νέου μπλεξίματα. Η ταινία είναι remake δανέζικης ταινίας, απλώς εδώ μπορούμε να μιλάμε για ένα all star cast που αποτελείται από τους Jake Gyllenhaal, Ethan Hawke, Paul Dano και Peter Sarsgaard.

The Many Saints of Newark (07/10)

Ο γιος του αείμνηστου James Gandolfini μπαίνει στο ρόλο του Tony Soprano σε αυτό το prequel του εμβληματικού δράματος, The Sopranos και ξεκινάει την ιστορία του μαφιόζου από την αρχή. Η ταινία θα κυκλοφορήσει και στις αίθουσες και στο HBO Max.

Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Looney Porn) 27/09 Νύχτες Πρεμιέρας & 07/10

Κατευθείαν από τη Berlinale όπου απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο φέτος, το "Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό" του Radu Jude (Χρυσή Αρκτος, 2021) αφηγείται τα κωμικοτραγικά και αναπάντεχα περιστατικά που συμβαίνουν όταν το ερωτικό βίντεο που γυρίζει ένα ζευγάρι για προσωπική του χρήση διαρρέει μυστηριωδώς στο διαδίκτυο. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας (27/09) και κατ᾽επέκταση στους κινηματογράφους από το Cinobo. 

The Last Duel

Αυτό το μεσαιωνικό έπος του Ridley Scott επανενώνει τους Ben Affleck και Matt Damon, αλλά είναι ο Adam Driver με την πανοπλία του που τελικά κλέβει την παράσταση. Η ταινία θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας (26/09) και μετά, στις υπόλοιπες αίθουσας γύρω στα μέσα Οκτώβρη.

Venom: Let There Be Carnage 

Το sequel Venom: Let There Be Carnage λογικά θα βγει στους κινηματογράφους στις 15 Οκτωβρίου, άσχετα από τις φήμες για περαιτέρω καθυστέρηση. Στην ταινία βλέπουμε τον Tom Hardy να επιστρέφει ως ο αντιήρωας Venom και να τα βάζει με τον Carnage, δηλαδή το Woody Harrelson.

Dune (14/10)

Μία από τις πιο πικάντικες ταινίες που καθυστέρησε η πανδημία, είναι αυτή η διασκευή του sci-fi έπους με τους Timothee Chalamet, Zendaya και Oscar Isaac, δια χειρός Denis Villeneuve. To Dune είναι η ταινία λήξης του φετινού φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας (02/10), ενώ μέσα Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει στους υπόλοιπους κινηματογράφους και στο HBO Max. 

The French Dispatch (Νύχτες Πρεμιέρας 03/10 και στις 22/10)

Ο Wes Anderson βάζει τη χαρακτηριστική υπογραφή του σε αυτήν την ιστορία για την αγάπη, τον πόλεμο και τις εφημερίδες, τυπωμένη, φυσικά, σε ασπρόμαυρο, όπως και οι ίδιες οι ειδήσεις. Η 'κανονική' πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22/10, ενώ θα προβληθεί νωρίτερα, στις 03/10 στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Titane - (Νύχτες Πρεμιέρας και στις 28/10)

Φέτος, η Julia Ducournau έγινε η δεύτερη σκηνοθέτης που απέκτησε ποτέ τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, 28 χρόνια μετά από την πρωτοπόρο Jane Campion και τα "Μαθήματα Πιάνου" της. Στο Titane, μια σειρά ανεξήγητων φόνων γίνεται αφορμή για μία επανασύνδεση πατέρα και αγνοούμενου γιου. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από το Cinobo, αφού προηγηθεί η πρεμιέρα της στις Νύχτες Πρεμιέρας στις 24/09.

Antlers 

O Guillermo Del Toro μεγαλουργεί για μία ακόμη φορά, ίσως στο πιο σωστό timing, αφού το Antlers θα κυκλοφορήσει (29/10) κατά τη διάρκεια του Halloween. 

Last Night in Soho

H πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τις 29/10, αλλά θα μπορείς να την παρακολουθήσεις πρώτη φορά στις 01/10 στο πλαίσιο του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Στο θρίλερ του του Edgar Wright με πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy, μία σπουδάστρια μόδας κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο με πολύ πιο σκοτεινή από το αναμενόμενο κατάληξη.

Eternals 

Η οσκαρούχα πλέον Chloé Zhao αναλαμβάνει το έπος της Marvel και ασχολείται με αθάνατα όντα που… κάθονταν εδώ και δεκαετίες και έβλεπαν τους Avengers να κάνουν τη δουλειά τους αντ᾽αυτών. Στις 5 Νοεμβρίου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξέρουμε περισσότερα.

Red Notice

H Gal Gadot υποδύεται τη μεγαλύτερη ληστή έργων τέχνης στον κόσμο, τη στιγμή που ο Ryan Reynolds αναλαμβάνει το ρόλο του μεγαλύτερου απατεώνα παγκοσμίως. O The Rock από την άλλη, κάνει τα δικά του. Είμαστε περίεργοι να διαπιστώσουμε τη χημεία τους σε αυτήν τη σούπερ ακριβή παραγωγή του Netflix στις 12/11.

King Richard (18/11)

Ο πατέρας της Venus και της Serena είναι το κεντρικό θέμα της βιογραφικής ταινίας που μεταξύ άλλων εξηγεί πώς είναι να μεγαλώνεις δύο μελλοντικούς σούπερ σταρς. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Will Smith γνωρίζει σίγουρα στην πράξη λόγω των δικών του προσωπικών βιωμάτων. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες και στο HBO Max.

Top Gun: Maverick 

Θα ήμασταν ανειλικρινείς αν λέγαμε ότι είδαμε αυτό το sequel να έρχεται. Η ταινία που στοίχειωσε την παιδική-εφηβική ηλικία κάποιων από εμάς, ξαναβάζει τον Tom Cruise στο πιλοτήριο και ό,τι ήθελε προκύψει. Γύρω στις 19/11 θα δούμε αν άξιζε τον κόπο.

House of Gucci 

Το δεύτερο σκηνοθετικό χτύπημα του Ridley Scott μετά το The Last Duel επαναφέρει τη Lady Gaga στη μεγάλη οθόνη για ένα ρόλο που ίσως εν τέλει της χαρίσει όσκαρ ερμηνείας. Από την άλλη, δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τον Adam Driver. Περισσότερα για την ταινία διαβάζεις εδώ, ενώ κάνεις υπομονή μέχρι τις 24 Νοεμβρίου για την πρεμιέρα της. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος