Δύο σουρεαλιστικές προσεγγίσεις για το Don't Look Up 2

Δε γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο, εικάζουμε τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα υποτιθέμενο sequel.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 31 Δεκεμβρίου 2021

Ας είμαστε ειλικρινείς: Βγάζει νόημα να γραφτεί, να γυριστεί και να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο μέρος του Don't Look Up μέσα στα επόμενα χρόνια; Προφανώς και όχι. Από την άλλη όμως, σάμπως έχουν νόημα τα περισσότερα sequels που γυρίζονται κατά καιρούς πέρα από το να εξυπηρετούν εμπορικά συμφέροντα; Μάλλον η ερώτηση είναι ρητορική.

Συνεπώς, αφού είδαμε και (υπερ)αναλύσαμε πόσο τέλειο είναι το Don't Look Up, ας ποντάρουμε στη νηφαλιότητα του σκηνοθέτη και σεναριογράφου του, Adam McKay, να μην έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει αυτή την ιστορία για την ανθρώπινη βλακεία και τις συνέπειές της. Άλλωστε, το έχει ήδη κάνει εξαιρετικά. Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου απίθανο αν συνεχίσει να σαρώνει στις θεάσεις με αυτούς τους ρυθμούς, το Netflix να θελήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την επιτυχία και να την επεκτείνει. Υποθετικά λοιπόν μιλώντας, ας δούμε τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο στην πράξη. 

Η φουτουριστική εκδοχή 

Kάθε ειδικός στην τακτική της Marvel θα μας συμβούλευε να εστιάσουμε στις post-credit σκηνές. (spoiler alert!) Άρα με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να ταξιδέψουμε στο μέλλον, δηλαδή περίπου 22.720 χρόνια μετά και μέχρι τη στιγμή που το αεροπλάνο φτάνει σε έναν κατοικήσιμο πλανήτη εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Δεδομένου του ότι η πρόεδρος Orlean (Meryl Streep) κατβροχθίζεται από το μπροντερόκ, θα πρέπει να τη βγάλουμε από τη λίστα και να έχουμε στο μυαλό μας μία επίθεση του είδους εναντίον των ανθρώπων.

Δύο σουρεαλιστικές προσεγγίσεις για το Don't Look Up 2Netflix

Έτσι, αυτό το δεύτερο μέρος θα μπορούσε να εκληφθεί ως μία παρωδία της αναγέννησης της ανθρωπότητας ή ως μία παρωδία της Εδέμ στο ύφος του βιβλικού αναθεωρητισμού. Τι θα συνέβαινε αν οι πιο σημαντικοί επιχειρηματίες, πολιτικοί, σεΐχηδες και διασημότητες της Γης έχοντας επιβιώσει από τον κομήτη, θα έπρεπε να ξεκινήσουν έναν νέο πολιτισμό; 

Η αποκαλυπτική εκδοχή

Η αποκαλυπτική επιλογή: Αν το Don't Look Up αποτελεί μία παρωδία των ταινιών καταστροφής, το δεύτερο μέρος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία παρωδία των μετα-αποκαλυπτικών ταινιών. Και των ζόμπι, εδώ που τα λέμε. Πρωταγωνιστής θα ήταν ο γιος της προέδρου, ο Jason, ο οποίος είδαμε ότι εν τέλει επιβίωσε.

Είστε ακόμα πεπεισμένοι ότι δε θα υπάρξει Don't look up 2; Το ίδιο κι εμείς και τα παραπάνω εξωφρενικά σενάρια σχεδόν το αποδεικνύουν.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος