Ο Robert Pattinson ήταν πάντα ο Bruce Wayne

Μήπως εν έτει 2022 βρέθηκε ο ιδανικός Batman όλων των εποχών; Με αφορμή τα σημερινά, 36α γενέθλια του Άγγλου ηθοποιού, μία διαφορετική προσέγγιση στην περσόνα του.

Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Robert Pattinson ως νέου Batman, κάποιοι από εμάς καταχάρηκαν, αλλά μία μεγάλη μερίδα του Twitter έσταξε φαρμάκι: "Συγχωρέστε με για τη γλώσσα μου, αλλά αυτό είναι απλά γ**** απαίσιο!", "Αυτή μπορεί κάλλιστα να είναι η πρώτη φορά που δε θα πάω να δω την ταινία", ήταν μερικά από τα πρώτα σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο. Ο τελευταίος αν με ρωτάς, και ψεύδεται και θα πάει να δει το νέο Batman. 

Η 'ζημιά' του Ben Affleck

Οι σκεπτικιστές ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα είχαν αυτού του είδους την αντίδραση μετά την κινηματογραφική εκδοχή του Ben Affleck, ο οποίος δεν εντυπωσίασε κανέναν. Ήταν σχεδόν δεδομένο πως έναν -ας πούμε νεότερο- ηθοποιό της τάξης του Pattinson θα τον αντιμετώπιζαν ως μία ακόμη λανθασμένη που θα υποβάθμιζε ακόμη περισσότερο τον εμβληματικό ρόλο, χωρίς όμως να το καλοσκεφτούν πρώτα.

>Διάβασε ακόμη: Η διαφορετική φόρμουλα του The Batman

Βέβαια, στην περίπτωση του Affleck, ούτε ο ίδιος ήταν χαρούμενος από το αποτέλεσμα όπως προκύπτει από πρόσφατη συνέντευξή του στο Entertainment Weekly: "Είχα μια πραγματικά κακή εμπειρία από το Justice League για πολλούς διαφορετικούς λόγους... Δεν πίστευα ότι ήταν ενδιαφέρον". Κοίτα να δεις φίλε Ben που συμφωνούμε μαζί σου, τουλάχιστον όσον αφορά στην τελευταία σου πρόταση.

Όπως και να έχει, πάντα υπάρχει φως στην άκρη των μεγάλων τούνελ και μετά από τα τόσα άρθρα που έκαναν λόγο για την "καταστροφή του Γκόθαμ" δια χειρός Affleck, εμείς ήδη τη διακρίνουμε. Τα πράγματα είναι απλά: Κατά τη διάρκεια του promo του The Batman, προς απάντηση όλων όσων θεώρησαν ότι ο Pattinson θα ξεφύγει εντελώς από το κόνσεπτ του ρόλου, ο 36χρονος τους διέψευσε πανηγυρικά, ακολουθώντας μέχρι και το στυλ του.

Σε μία ειδική προβολή στο Λονδίνο, ο Pattinson επέλεξε να φορέσει Jil Sander: μεγάλο boxy παλτό, φουσκωτό παντελόνι, μαύρο roll-neck. Στο σύγχρονο και αναπροσδιορισμένο Gotham City, αυτό ακριβώς το outfit θα φορούσε ο Bruce Wayne. Θα ήταν μυστηριώδης, αλλά άψογος.

Ο Robert Pattinson ήταν πάντα ο Bruce WayneDior

Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε και στην αντίστοιχη παρισινή περιοδεία. Εμφανίστηκε με total black Dior σύνολο και θύμισε κάτι μεταξύ Ευρωπαίου αριστοκράτη και Σικελού μαφιόζου. Κάπως έτσι φανταζόμασταν τον Bruce Wayne του 2022, προτού εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Pattinson.

H νέα εποχή του Bruce Wayne

Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, δικαίως θα αναρωτηθείς: "Μα κάνουν τα ράσα τον παπά;" Με όρους σούπερ ήρωα, ένας πρωταγωνιστής οφείλει να είναι λαμπερός, πρέπει να μην τον φοράει η "στολή" του. Όπως ο Iron Man του Robert Downey Jr, ο Wayne έχει στη διάθεσή του μία τεράστια περιουσία και ένα μυστικό κρησφύγετο με ανόητα gadgets. Το ίδιο "χαρτί" με τον Pattinson, έπαιξε ο συνονόματός του, Downey Jr. στην press περιοδεία της Marvel και βγήκε κερδισμένος.

>Διάβασε ακόμη: Τι φέρνει ο Robert Pattinson στο saga του Batman

Στην προκειμένη περίπτωση εξάλλου, και σε αντίθεση με τον Iron Man, ο Wayne είναι ένας βιομήχανος του παλιού χρήματος- γιος πλούσιων νεοαριστοκρατών, του είδους που ενσταλάζει μία βασική αρχή στον κληρονόμο τους: Το χρήμα μιλάει, ο πλούτος ψιθυρίζει. Ο Pattinson για εμάς -πέρα από τις ιδανικές γωνίες στο πρόσωπο- έχει όλο το πακέτο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος

H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10+1 τέλειες σειρές που βασίζονται σε ταινίες

Με αφορμή το Ripley του Netfilx, ρίχνουμε μια ματιά στις σειρές που άντλησαν έμπνευση από τον κινηματογράφο.

Γραφει Παυλος Κρουστης