Μανώλης Εμμανουήλ, ένας Έλληνας ηθοποιός στο Netflix

Τον έχεις δει σε μία από τις δημοφιλέστερες αυτή τη στιγμή σειρές στην ελληνική τηλεόραση.

Στον "Όρκο" της Τίνας Καμπίτση και του Σπύρου Μιχαλόπουλου που προβάλλεται κάθε σαββατόβραδο στην ΕΡΤ και τα πάει εξαιρετικά σε τηλεθεάσεις, υποδύεται τον Αντώνη Λινάρδο, τον υπεύθυνο στο τμήμα Εξαφανίσεων της ΓΑΔΑ. Αν και φαινομενικά νομοταγής, η πραγματικότητα είναι διαφορετική για τον ήρωα που ενσαρκώνει ο Μανώλης Εμμανουήλ.

Παράλληλα όμως, είναι διαθέσιμη στο Netflix και η νέα ταινία στην οποία έχει πάρει μέρος ως Demetrius. Ο λόγος για το Greed του Michael Winterbottom, το οποίο γυρίστηκε στη Μύκονο. 

"Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, δομημένη στο στυλ αρχαίας τραγωδίας (ύβρις που κάποια στιγμή τιμωρείται αυτός που τη διαπράττει), η οποία καυτηριάζει διάφορα καίρια ζητήματα, όπως το τίμημα του fast fashion -για να πάρουμε ένα μπλουζάκι 5 ευρώ, σε κάποια χώρα της Ασίας ή της Αφρικής εργάτες έχουν δουλέψει άπειρες ώρες σε απάνθρωπες συνθήκες και με εξευτελιστικούς μισθούς-όπως και το μεταναστευτικό. Ο Michael Winterbottom είναι ένας έντονα πολιτικοποιημένος άνθρωπος και με τις ταινίες του πάντα θέλει να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει", εξηγεί ο Μανώλης Εμμανουήλ. 

Μανώλης Εμμανουήλ, ένας Έλληνας ηθοποιός στο Netflix

Η πλοκή

Μια επιζήμια δημόσια έρευνα αμαυρώνει την εικόνα ενός αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου της μόδας. Για να σώσει τη φήμη του, αποφασίζει να επανέλθει με ένα πολυδιαφημισμένο και εξωφρενικό πάρτι για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του στο ελληνικό νησί της Μυκόνου. Μηνύματα όπως οι συνέπειες της απληστίας, του καπιταλισμού και της fast fashion σε ηθικό, ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο περνούν μέσα από χιουμοριστικό πρίσμα. Παρεμπιπτόντως, ο κεντρικός χαρακτήρας, τον οποίο υποδύεται ο Steve Coogan είναι βασισμένος στον Philip Green, τον πρώην ιδιοκτήτη της αλυσίδας Topshop. Τον 56χρονο ηθοποιό, μεταξύ άλλων, πλαισιώνουν οι Isla Fischer, David Mitchell και η Shanina Shaik. Η ταινία που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο TIFF (Toronto Film Festival) και ευρωπαϊκή στο London Film Festival, τα πάει εξαιρετικά και στην πλατφόρμα streaming καθώς σκαρφάλωσε στο Top 10 των θεάσεων. 

>Διάβασε ακόμη: H σουρεάλ ζωή του Νίκου Πουρσανίδη

"Το κύριο χαρακτηριστικό του Winterbottom ως σκηνοθέτης είναι ο αυτοσχεδιασμός. Ευφυέστατος που διαρκώς σκέφτεται και συνεχώς αλλάζει πράγματα καθώς προχωρά η ταινία. Η βασική οδηγία ήταν ότι δε θα σταματήσουμε εκεί όπου το τελειώνει το σενάριο, αλλά θα συνεχίσουμε μέχρι εκείνος να πει "cut"! Ο Steve Coogan είναι απίστευτα γρήγορο μυαλό, με πολλές γνώσεις και δυνατές πεποιθήσεις, ενώ η Isla Fischer είναι τόσο αστεία στην πραγματικότητα, όσο και στις ταινίες της. Ο Stephen Fry -μάλλον η πιο δυνατή προσωπικότητα που έχω γνωρίσει από κοντά-λατρεύει την Ελλάδα, ενώ ο Asa Butterfield είναι από τους πιο ταλαντούχους και μετριοπαθείς ανθρώπους που έχω συναντήσει σ' αυτόν τον χώρο. Πέρασα δύο αξέχαστους μήνες με αυτούς τους εκπληκτικούς καλλιτέχνες", προσθέτει ο Μανώλης Εμμανουήλ.

Ο Δημήτριος του Greed

Ο Μανώλης Εμμανουήλ υποδύεται το Δημήτριο, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο οποίο ο Sir Richard McCreadie (Steve Coogan) οργανώνει το πάρτι των γενεθλίων του. Ο McCreadie έχει την απαίτηση να διώξει από την παραλία τους μετανάστες από τη Συρία που έχουν κατασκηνώσει εκεί γιατί του χαλάνε το "ντεκόρ" και το θέαμα θα ενοχλήσει τους διάσημους προσκεκλημένους του. Όταν το ακούει αυτό ο Δημήτριος, έρχεται σε δύσκολη θέση. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος