Η 'βασιλική' επιστροφή του Johnny Depp στον κινηματογράφο

Δύο χρόνια μετά το Minamata, ο δημοφιλής ηθοποιός ανεβαίνει στο θρόνο του βασιλιά Λουδοβίκου XV.

Έχουμε να τον δούμε στη μεγάλη οθόνη από το Minamata του 2020 και το τελευταίο χρονικό διάστημα μόνο κινηματογραφικά δεν είναι τα νέα του. Παρόλα αυτά, μετά τη μεγάλη ανατροπή στη δικαστική διαμάχη του με την Amber Heard, ο Johnny Depp ετοιμάζει και την επιστροφή του στον κινηματογράφο ως βασιλιάς. Ο λόγος για την ταινία που φέρεται να τιτλοφορείται Jeanne Du Barry και που αναμένεται αυτόν τον μήνα να εγκαινιάσει την προπώληση στην αγορά των Καννών. 

Οι πρώτες πληροφορίες

Σε δημοσίευμα του ScreenDaily σχετικά με το πρόγραμμα του Wild Bunch των Καννών, επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά και επισήμως η είδηση ότι o 59χρονος ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει μαζί με την Maïwenn στο γαλλικό δράμα εποχής για την Jeanne Bécu, μία γυναίκα που γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια, αλλά ανήλθε στην ανώτερη τάξη ως ερωμένη του βασιλιά Λουδοβίκου XV. Δε χρειάζεται η διευκρίνιση πως ο Depp θα υποδυθεί τον ιδιαίτερα λαοφιλή Λουδοβίκο XV (ο οποίος μάλιστα ήταν γνωστός ως The Beloved (ο αγαπημένος), πλαισιώνοντας τη Maïwenn, η οποία πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία.Το cast σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συμπληρώνουν οι Louis Garrel, Pierre Richard και Noemie Lvovsky με την ημερομηνία της πρεμιέρας να μην έχει προγραμματιστεί ακόμη. 

>Διάβασε ακόμη: Γιατί όλο το Ίντερνετ στηρίζει τον Johnny Depp

Είναι σχεδόν περιττό να θυμίσουμε το γεγονός ότι ο Depp αυτήν τη στιγμή βρίσκεται εν μέσω της πολύκροτης δίκης, κατά την οποία σχεδόν έχει καταφέρει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί εναντίον του - είχε πολλάκις δηλώσει ότι θεωρεί εαυτόν του θύμα της cancel culture. Εξάλλου, δύο χρόνια πριν, δεν κατάφερε να βγει νικητής από τη δικαστική διαμάχη με αντίπαλο τη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun, την οποία είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς στα δημοσιεύματά της για το διαζύγιό του καταφερόταν εναντίον του χρησιμοποιώντας τη φράση wife beater (σ.σ. αυτός που χτυπά τη σύζυγό του). Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Depp αντικαταστάθηκε στο franchise της Warner Bros. Fantastic Beasts και έκτοτε, η μόνη του κινηματογραφική και τηλεοπτική δουλειά ήταν να δανείζει τη φωνή του στη διαδικτυακή σειρά Puffins Impossible.

Κατά το ScreenDaily, το τυπικά γεμάτο πρόγραμμα του Wild Bunch στις Κάννες θα περιλαμβάνει επίσης τη νέα ταινία του βρετανού θρύλου Ken Loach. Η ταινία The Old Oak διαδραματίζεται στη βόρεια Αγγλία, σε ένα πρώην χωριό ανθρακωρύχων που δε μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει πλήρως από το κλείσιμο των ορυχείων. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα αυτό το μήνα. Μεταξύ των διαγωνιστικών τίτλων συγκαταλέγονται επίσης το Holy Spider του Ali Abbasi, το Brother And Sister του Arnaud Desplechin, το R.M.N. του Cristian Mungiu, το Tori And Lokita των Jean-Pierre και Luc Dardenne και το Stars At Noon της Claire Denis, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι ανάμεσά τους θα είναι και η νέα ταινία του Roman Polanski.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.