Όλες οι φορές που ο Colin Firth ήταν υπέροχος

Με αφορμή την κυκλοφορία του Operation Mincemeat, θυμόμαστε τις φορές που ο σημαντικός Βρετανός ηθοποιός μας εντυπωσίασε.

Στην πραγματική ζωή, είναι ο τύπος που μπορεί να μην προσέξεις με την πρώτη ματιά, αλλά στο τέλος κερδίζει το κορίτσι. Ή τουλάχιστον αυτήν την αίσθηση μου δίνει ο Colin Firth, έστω και αυθαίρετα μέσα από τις ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει. Ακόμη και στις κομεντί που αρκετοί διαχρονικά σνομπάρουν, ξέρει πώς να αναδείξει τον πιο απλούστατο χαρακτήρα, που εν τέλει αποδεικνύεται περιπλοκότερος μέσα στη δωρικότητά του (η οποία παρεμπιπτόντως, τόσο του ταιριάζει).

Με αφορμή την κυκλοφορία του Operation Mincemeat στους κινηματογράφους, ένα μίνι tribute στους αγαπημένους μας ρόλους του 61χρονου βραβευμένου με Oscar και BAFTAs σήμερα ηθοποιού, επιβάλλεται. Ακολουθούν με χρονολογική σειρά. 

The English Patient (1996)

"Γιατί άνθρωποι αισθάνεστε τόση απειλή από μία γυναίκα;", η ατάκα του Geoffrey Clifton έχει μείνει στην ιστορία.

>Διάβασε ακόμη: Η πραγματική ιστορία πίσω από το Operation Mincemeat

Η ταινία που διαδραματίζεται κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ακολουθεί έναν εγκαυματία, ο οποίος τελικά αναγνωρίζεται ως ο κόμης László de Almásy (Ralph Fiennes). Ο Almásy ερωτεύεται την Katharine (Kristin Scott Thomas), τη σύζυγο του Geoffrey, κάτι που, λογικά, ο Geoff Man δεν βλέπει με καλό μάτι. 

Bridget Jones’s Diary (2001)

Τι λέγαμε για το κορίτσι πριν στην εισαγωγή; Εδώ, με έναν πραγματικά αξιοσημείωτο τρόπο, παρότι άκρως ξενέρωτος ο Mark Darcy μας θυμίζει πώς είναι ο έρωτας όταν είναι αληθινός. Αγαπά τη Bridget όπως είναι και φυσικά, την κερδίζει. 

Love Actually (2003)

Από τα πιο αστεία και συγκινητικά πράγματα μαζί είναι να ακούει κανείς τον Firth να προσπαθεί να μιλήσει πορτογαλικά για χάρη της Aurelia. O Jamie είναι ένας συγγραφέας που απομονώνεται κάπου στη Γαλλία για να γράψει επιτέλους το βιβλίο του και εκεί καταλήγει να ερωτευθεί την οικιακή βοηθό που δε μιλά γρι αγγλικά. Και κάπως έτσι, προέκυψε μία από τις πιο συγκινητικές προτάσεις γάμου στον κινηματογράφο. 

A Single Man (2009)

Προθέρμανση για το όσκαρ της επόμενης χρονιάς ήταν ο George Falconer. Πρόκειται για έναν μεσήλικα ομοφυλόφιλο άνδρα που θρηνεί μετά το θάνατο του επί 16 χρόνια συντρόφου του. Έχοντας αποφασίσει να αυτοκτονήσει, αρχίζει να βλέπει διαφορετικά τα μικρά πράγματα, πιστεύοντας ότι είναι η τελευταία φορά που τα βλέπει. 

The King’s Speech (2010)

Θυμάμαι να βλέπω την ταινία και να σκέφτομαι ότι οι υπόλοιπες οσκαρικές υποψηφιότητες δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης. Υποδυόμενος το μελλοντικό βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' γνωρίζει πως για να μπορέσει να τον διαδεχθεί, θα πρέπει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυλισμού που αντιμετωπίζει.

>Διάβασε ακόμη: Ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες για το 2022

Έτσι, ζητά τη βοήθεια του Lionel Lodge, ενός Αυστραλού λογοθεραπευτή που υποδύεται ο Geoffrey Rush, ο οποίος αποδεικνύεται πραγματικά σοφή επιλογή. 

Kingsman: The Secret Service (2014)

Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στη Μέση Ανατολή το 1997, ο δόκιμος μυστικός πράκτορας Lee Unwin θυσιάζεται για να προστατεύσει τον ανώτερό του, Harry Hart (Firth) από μια έκρηξη. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα παίρνει υπό την προστασία του τον γιο του συντρόφου του και τον στρατολογεί σε μία ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών που ιδρύθηκε από τη βρετανική ελίτ που έχασε τους κληρονόμους της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Περιττό να αναφέρουμε ότι και ως μέντορας, ο Firth τα πάει εξαιρετικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος

H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10+1 τέλειες σειρές που βασίζονται σε ταινίες

Με αφορμή το Ripley του Netfilx, ρίχνουμε μια ματιά στις σειρές που άντλησαν έμπνευση από τον κινηματογράφο.

Γραφει Παυλος Κρουστης