Ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες για το 2022

Παραγωγές βγαλμένες μέσα από τη ζωή για τους λάτρεις του ρεαλισμού.

Ίσως η αθάνατη αγάπη της κοινωνίας μας για τα ριάλιτι να έχει μετατραπεί σε μία ακόρεστη όρεξη για αληθινές ιστορίες. Κάποιοι εξασφαλίζουν την ημερήσια δόση τους έχοντας πρόσβαση στην προσωπική ζωή των διασημοτήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι παρακολουθούν μανιωδώς ειδήσεις και περιπτώσεις εγκλημάτων που ερευνώνται. Όπως και να έχει, όλοι συμφωνούν ότι τα πιο ανατρεπτικά σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή. Παρακάτω λοιπόν, βρίσκεις τις πιο πρόσφατες ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, κάποιες από αυτές είναι ήδη διαθέσιμες για να τις δεις. 

Ομάδα εντός έδρας - Home Team, Netflix

Δύο χρόνια μετά την αποβολή του, o Sean Payton, o πρώην επικεφαλής προπονητή του NFL επιστρέφει στη γενέτειρά του και καταφέρνει να επανασυνδεθεί με το 12χρονο γιο του προπονώντας την ομάδα ποδοσφαίρου Pop Warner. Ο Kevin James, ο πρωταγωνιστής και παραγωγός της ταινίας, είναι ο συμπαθέστατος Albert Brennaman που προσπαθεί να βοηθήσει ο Will Smith στο Hitch του 2005.

>Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

Κόντρα στον πάγο - Against the Ice, Netflix

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία μίας πολικής αποστολής της Δανίας, το 1909, αυτό το δράμα εποχής έχει λίγο από όλα: Σασπένς, δράση και περιπέτεια. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια δύο αντρών να βρουν ένα χαμένο χάρτη στη Γροιλανδία παλεύοντας παράλληλα για να επιβιώσουν. 

Ted K, Amazon

Αυτό το ιστορικό δράμα παρακολουθεί τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του Ted Kaczynski, γνωστού και ως Unabomber. Ο Sharlto Copley υποδύεται τον Kaczynski στην ταινία, παρακολουθώντας την απομονωμένη ζωή του στη Μοντάνα, καθώς η περιφρόνησή του για τη σύγχρονη κοινωνία μετατρέπεται σε πράξεις εκδίκησης.

Father Stu (13/04)

Ο Mark Wahlberg μπαίνει και πάλι στο ρινγκ της πυγμαχίας στο Father Stu-αυτή τη φορά υποδυόμενος το Stuart Long. Η πορεία του ανερχόμενου μποξέρ του Λος Άντζελες, παίρνει την κατιούσα όταν ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα τον κάνει να αναθεωρήσει την κλίση του. Με την καθοδήγηση ενός δασκάλου του κατηχητικού σχολείου, ο Long ανακαλύπτει ότι το πεπρωμένο του είναι να γίνει καθολικός ιερέας.

>Διάβασε ακόμη: Σειρές με απατεώνες για να δεις μετά τα Tinder Swindler και Inventing Anna

Operation Mincemeat, Netflix (14/04)

Βασισμένο σε μία πραγματική αποστολή που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Operation Mincemeat παρακολουθεί δύο Βρετανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που εργάζονται για να συγκαλύψουν τη συμμαχική εισβολή στη Σικελία, "φυτεύοντας" παραπλανητικές πληροφορίες σε έναν νεκρό άνδρα, τον οποίο ντύνουν ως αξιωματικό των Βασιλικών Πεζοναυτών. Με πρωταγωνιστές τους Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen και Jason Isaacs, το δράμα του Netflix είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει την προσοχή των κριτικών αυτή την άνοιξη.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.