Οι καλύτερες σειρές και ταινίες με την Elizabeth Olsen

Το Metacritic απεφάνθη σχετικά, εμείς απλά μεταδίδουμε.

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία ασχολούμαστε επισταμένα με την Elizabeth Olsen. Η Scarlet Witch κλέβει την παράσταση στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness, οι κριτικές γενικά είναι θετικές, ενώ το Metacritic τη φιλοδώρησε με βαθμό 62, μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που γράφονται αυτές οι γραμμές. Δε θα σποϊλεράρουμε για την ταινία, ωστόσο είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε μία μίνι αναδρομή στις καλύτερες παραγωγές στις οποίες έχει πάρει μέρος η 33χρονη ηθοποιός - βάσει των εκτιμήσεων του Metacritic πάντα.  

10. Kill Your Darlings (2013, Starz) 

Αυτή η ταινία μνημονεύεται σε μεγάλο βαθμό ως μία εκ των ταινιών του Daniel Radcliffe χωρίς την ταμπέλα του Harry Potter. Η ιστορία του Kill Your Darlings επικεντρώνεται σε μία ομάδα συγγραφέων, γνωστή ως Beat Generation, κατά τη δεκαετία του 1940.

>Διάβασε περισσότερα: Η Marvel έκλεψε την Elizabeth Olsen από τον Γιώργο Λάνθιμο

Οι ζωές των μελών της περιπλέκονται με τοξικό τρόπο, μέχρι που ένας από αυτούς καταλήγει να σκοτώσει ένα άλλο μέλος.

9. Avengers: Age Of Ultron (2015, Disney+) 

Υπάρχουν πολλές σκηνές του MCU που έχουν βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, όπως και οι δυνάμεις της Scarlet Witch δηλαδή. Στο Avengers: Age of Ultron η Elizabeth Olsen έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά, με τους Scarlet Witch και Quicksilver να ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στους Avengers.

8. Avengers: Infinity War (2018, Disney+) 

Η Scarlet Witch είχε μία πολύ σημαντική αποστολή σε αυτήν τη γεμάτη υπερήρωες ταινία: Να προφυλάξει το αντικείμενο του πόθου της, Vision, ασφαλές από τις δυνάμεις του Thanos. Η χημεία των Olsen και Paul Bettany ξεχώρισε πραγματικά. 

7. Ingrid Goes West (2017, Hulu) 

Μακριά από το χαρακτήρα της Scarlet Witch, η Olsen εδώ υποδύεται την Taylor, μία influencer που έχει μία εμμονική θαυμάστρια, την Ingrid. Παρότι η ταινία βασίζεται σε ένα θλιβερό θέμα, η ηθοποιός μάλλον διαχειρίζεται καλύτερα την κατάσταση από την υπερβολικά νευρωτική ερμηνεία της Aubrey Plaza.

6. Wind River (2017, Netflix) 

Έχοντας στο πλευρό της τον συμπρωταγωνιστή της στο MCU Jeremy Renner, η Olsen υποδύεται την πράκτορα του FBI Jane Banner, που προσπαθεί να εξιχνιάσει το μυστηριώδη θάνατο μίας έφηβης κοπέλας. Η έρευνά της θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας από όπου θα βγουν τα παρελθοντικά τραύματα της Jane. 

5. Martha Marcy May Marlene (2011, Vudu) 

Η ταινία Martha Marcy May Marlene, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις καλύτερες ταινίες της Elizabeth Olsen τουλάχιστον σύμφωνα με τους θαυμαστές της, είναι η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίστηκε η ηθοποιός. Αφηγείται την ιστορία μιας προβληματικής νεαρής γυναίκας, της Martha, η οποία δραπετεύει από την αίρεση στην οποία συμμετείχε στο σπίτι της αδελφής της, αλλά η παράνοια και οι παραισθήσεις της την εμποδίζουν να έχει μία φυσιολογική ζωή.

4. Captain America: Civil War (2016, Disney+) 

Το MCU τόλμησε να μπει σε έδαφος πολιτικού θρίλερ με αυτήν την άκρως συναρπαστική ιστορία. Η Elizabeth Olsen έλαβε μεγαλύτερη προσοχή από το κοινό στη δεύτερη εμφάνισή της ως Scarlet Witch, με την ταινία να περιγράφει λεπτομερώς τη θλίψη της ηρωίδας για την απώλεια του αδελφού της και την αρχή της έλξης της για τον Vision.

3. WandaVision (2021, Disney+) 

Η Scarlet Witch υπήρχε στο MCU για αρκετό καιρό, αλλά ποτέ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σειρά WandaVision το άλλαξε αυτό, καθώς η Elizabeth Olsen ήταν το πρώτο όνομα στην πρώτη αντίστοιχα σειρά της Disney+ στο MCU. Η σειρά επικεντρώνεται στο ξόρκι της Scarlet Witch γύρω από το Westview που δημιουργεί μία διαφορετική πραγματικότητα κατά την οποία είναι παντρεμένη με τον Vision και μητέρα δύο παιδιών. 

2. Avengers: Endgame (2019, Disney+) 

Το αποκορύφωμα του Infinity Saga στο MCU έφερε όλους τους μεγάλους υπερήρωες του σύμπαντος στη μάχη της Γης ενάντια στις δυνάμεις του Thanos. Η ταινία επαινέθηκε από τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο για την άξια ολοκλήρωση της συνολικής πλοκής, με ιδιαίτερους επαίνους για το απίστευτο φινάλε που βλέπει τον Thanos να τα βάζει με όλους τους ήρωες.

>Διάβασε ακόμη: Elizabeth Olsen, a woman we love

Η Scarlet Witch ήταν ο μόνος χαρακτήρας που τον νίκησε, γεγονός που έφερε στην Olsen μία μεγαλύτερη βάση θαυμαστών, αφού οι θεατές εκτίμησαν πόσο ισχυρή ήταν πραγματικά η Scarlet Witch.

1. Sorry For Your Loss (2018-19, Roku)

Το Sorry For Your Loss θα φανεί οικείο στους fans του WandaVision, καθώς η σειρά περιστρέφεται γύρω από τη νεαρή χήρα Leigh Shaw, η οποία δυσκολεύεται εξαιρετικά να ξεπεράσει το θάνατο του συζύγου της. Η αδυναμία της να αντιμετωπίσει τον πόνο της απώλειας είναι αυτό γύρω από το οποίο επικεντρώνεται η ιστορία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος