Οι sci fi ταινίες της χρονιάς

Μία ματιά σε ό,τι καλύτερο έχει ή πρόκειται να κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες.

Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχουμε περισσότερους τρόπους από ποτέ για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα, χωρίς αυτό ωστόσο να έχει επηρεάσει την "πέραση" των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Γι᾽αυτό και η ποικιλία στο είδος ενδεχομένως να έχει διευρυνθεί κιόλας. Όντας στα μισά της σεζόν σχεδόν, μπορούμε ήδη να ξεχωρίσουμε τις πιο πολυαναμενόμενες sci fi αφίξεις για το 2022 -οι περισσότερες από αυτές μάλιστα έχουν ήδη κυκλοφορήσει. 

Everything Everywhere All at Once 

Στην Ελλάδα η εν λόγω τρελή, περιπετειώδης ταινία δράσης κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο "Τα Πάντα Όλα". Με τη ζωή της να έχει καταστραφεί με συνοπτικές διαδικασίες, η Evelyn Wang (Michelle Yeoh) βιώνει άλλες πιθανές εκδοχές της ζωής της και χρησιμοποιεί τη νέα της δύναμη για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την οικογένειά της. 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness 

Οι fans της Marvel δεν έχουν ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο όπως το Doctor Strange 2 που προσπαθεί να ακολουθήσει το Spider-Man: No Way Home και τη σειρά WandaVision της Disney+. Δε θα γράψω περισσότερα, ξανά, διότι μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ και εδώ

>Διάβασε ακόμη: Oι superhero movies που έρχονται μέχρι το 2023

After Yang

Όταν το ρομποτάκι μιας μικρής οικογένειας, που ονομάζεται Yang, ξαφνικά δυσλειτουργεί ανεπανόρθωτα, τα μέλη της αναγκάζονται να θρηνήσουν την πρόωρη απουσία του και να επεξεργαστούν το πώς θα προχωρήσουν παρακάτω. Βλέποντας την τράπεζα μνήμης του μέσα από τα μάτια του, μπορούν να εκτιμήσουν τον Yang λιγότερο ως ρομπότ και περισσότερο ως αδελφό και γιο.

Dual 

Ο Dual, ιδιόρρυθμος και αφοπλιστικά αθυρόστομος, ζει σε ένα μέλλον όπου ένας κλώνος του εαυτού μας μπορεί να ζήσει στη θέση μας, αν νοσήσούμε από μία ανίατη ασθένεια. Ο κλώνος δεν αναφέρει ποτέ στην οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας ότι όντως πεθάναμε, και όλοι συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς να το καταλαβαίνουν. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

>Διάβασε ακόμη: Μετά τα Παράσιτα, sci-fi με τον Robert Pattinson για τον Bong Joon-Ho

Moonfall

Ο Roland Emmerich είναι ο βασιλιάς των ταινιών επιστημονικής φαντασίας που ασχολούνται με φυσικές καταστροφές. Όλα αυτά τα χρόνια, μας έχει τιμήσει με τις παραγωγές όπως τα Independence Day και The Day After Tomorrow, κερδίζοντας τον τίτλο του "μετρ της καταστροφής". Το Moonfall, η τελευταία του ταινία για το φεγγάρι που κατευθύνεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη, είναι η επόμενη καλύτερη είσοδος στην κατηγορία "τόσο κακό που είναι καλό" και περιγράφει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος