
To Top Gun: Maverick και η αποθέωση στις Κάννες
Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο επί πέντε λεπτά τους Tom Cruise και Val Kilmer.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με Top Gun: Maverick. Μία ταινία που ok, η πλειοψηφία θυμάται επειδή μας σύστησε τον Tom Cruise ως ζεν πρεμιέ των '80s, επιστρέφει 36 χρόνια μετά με sequel που όχι μόνο συζητιέται ακόμη περισσότερο, αλλά κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στις Κάννες. Ο τίτλος του blockbuster ποτέ δεν έμοιαζε περισσότερο λίγος για να περιγραφεί η ολική επαναφορά της ταινίας που στη χθεσινή της πρεμιέρα στην 74η διοργάνωση αποθεώθηκε με το κοινό να χειροκροτά όρθιο επί πέντε ολόκληρα λεπτά.
Ο δε Tom Cruise μάλλον ζει το όνειρο στη Γαλλία. Πέρα από την άκρως θερμή υποδοχή της ταινίας που δεν θα γυριζόταν εάν και εφόσον δεν πληρούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις -όπως δήλωσε ο Miles Teller σε συνέντευξη που διάβασες αποκλειστικά στο Esquire- παρέλαβε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την προσφορά του στο κινηματογράφο, χωρίς να έχει προετοιμαστεί σχετικά.
Το ίδιο βέβαια δε μπορεί να ειπωθεί για την άφιξη των συντελεστών της ταινίας στο κόκκινο χαλί που συνοδεύτηκε από οκτώ μαχητικά αεροσκάφη που άφηναν κόκκινο, λευκό και μπλε καπνό στο πέρασμά τους, χρώματα που υπάρχουν στην αμερικανική και τη γαλλική σημαία.
>Διάβασε ακόμη: Ο Miles Teller και η απίθανη πρόκληση του Top Gun: Maverick
Αξίζει στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα μίνι αφιέρωμα στον Tom Cruise διανθισμένο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, από το Risky Business έως το Mission: Impossible. Κάθε εμπόδιο για καλό θα έλεγε κανείς, αν αναλογιστεί ότι η παρθενική προβολή της ταινίας Αλλά ήταν μια γιορτή που περίμενε πολύ καιρό. "Top Gun: Maverick" είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2019, πριν οι εργασίες ειδικών εφέ οδηγήσουν σε αναβολή για το 2020. Στη συνέχεια, το COVID χτύπησε, ανατρέποντας αυτά τα σχέδια, τουλάχιστον για λίγο.
Οι πρώτες δηλώσεις
"Είναι μια απίστευτη βραδιά και μια απίστευτη στιγμή ... μόνο και μόνο για να βλέπω τα πρόσωπα όλων", δήλωσε ο Cruise από τη σκηνή του Palais. "Έχουν περάσει 36 χρόνια από το πρώτο Top Gun και έπρεπε να κάνουμε υπομονή με την πανδημία". Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του το υπόλοιπο cast, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Jennifer Connelly, Miles Teller και Jon Hamm, και την εκτελεστική ομάδα της Paramount, ενώ το κοινό ζητωκραύγαζε.
"Αυτή η ταινία ήταν ένα όνειρο", συνέχισε ο Cruise. "Το συζητούσαμε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Απλά θέλω να δω τα πρόσωπα όλων. Δεν υπάρχουν μάσκες και βρισκόμαστε σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Θα τα δεχτώ όλα αυτά και νιώθω πολύ ευγνώμων. Είμαστε εδώ για εσάς. Κάνω όλες αυτές τις ταινίες για όλους εσάς και είμαι πολύ ευλογημένος που κάνω αυτό που κάνω. Απολαύστε αυτό το βράδυ. Όλοι σας με κάνατε αυτό που είμαι".
>Διάβασε ακόμη: Γιατί το Top Gun: Maverick είναι το blockbuster της δεκαετίας
Νωρίτερα, ο Cruise πόζαρε με τους fans του για selfies και υπέγραφε αυτόγραφα στους fans του που βρέθηκαν εκεί για να τον δουν από κοντά. Το Top Gun: Maverick -που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και αναμένεται να είναι από τα μεγαλύτερα blockbusters του καλοκαιριού- θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 25 Μαΐου.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
'Βοήθεια!': O Sam Raimi επιστρέφει στον τρόμο με τη νέα του ταινία - Πρωταγωνιστεί η Rachel McAdams
Ο Sam Raimi επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε: στον τρόμο. Στο Send Help, η Rachel McAdams και ο Dylan O’Brien παλεύουν για την επιβίωσή τους σε ένα νησί που αποδεικνύεται πιο εφιαλτικό απ’ όσο φαίνεται.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΑυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
32 μεγάλου μήκους και 30 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στη φετινή διοργάνωση εκ των οποίων οι 29 είναι σε πρώτη προβολή, ενώ 9 συμμετέχουν στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΑυτό είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι των '60s
Η δεκαετία του '60 είχε το soundtrack της και πρόκειται για ένα κομμάτι που κυριάρχησε στα charts για εννέα εβδομάδες και έγινε το πιο "διάσημο" της εποχής. Στοιχηματίζουμε ότι δε θα το βρεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΚάποια από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών
Δέκα πραγματικά ευφάνταστες ταινίες τρόμου που θα θυμόμαστε για καιρό.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληMarvel: Οι νέες σειρές που περιμένουμε
Η υπερηρωική εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για την επόμενη σεζόν στο ComicCon της Νέας Υόρκης.
Πρώτο trailer για την πολυσυζητημένη ταινία 'Καποδίστριας' του Γιάννη Σμαραγδή
Από τον άνθρωπο που έφερε τον Καζαντζάκη και τον Θεοτοκόπουλο στη μεγάλη οθόνη, έρχεται ανήμερα των Χριστουγέννων η μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή της χρονιάς. Κρίνοντας από το trailer, είναι σίγουρα, η πιο φιλόδοξη.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη