To Top Gun: Maverick και η αποθέωση στις Κάννες

Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο επί πέντε λεπτά τους Tom Cruise και Val Kilmer.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με Top Gun: Maverick. Μία ταινία που ok, η πλειοψηφία θυμάται επειδή μας σύστησε τον Tom Cruise ως ζεν πρεμιέ των '80s, επιστρέφει 36 χρόνια μετά με sequel που όχι μόνο συζητιέται ακόμη περισσότερο, αλλά κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στις Κάννες. Ο τίτλος του blockbuster ποτέ δεν έμοιαζε περισσότερο λίγος για να περιγραφεί η ολική επαναφορά της ταινίας που στη χθεσινή της πρεμιέρα στην 74η διοργάνωση αποθεώθηκε με το κοινό να χειροκροτά όρθιο επί πέντε ολόκληρα λεπτά. 

Ο δε Tom Cruise μάλλον ζει το όνειρο στη Γαλλία. Πέρα από την άκρως θερμή υποδοχή της ταινίας που δεν θα γυριζόταν εάν και εφόσον δεν πληρούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις -όπως δήλωσε ο Miles Teller σε συνέντευξη που διάβασες αποκλειστικά στο Esquire- παρέλαβε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την προσφορά του στο κινηματογράφο, χωρίς να έχει προετοιμαστεί σχετικά.

To Top Gun: Maverick και η αποθέωση στις Κάννες

Το ίδιο βέβαια δε μπορεί να ειπωθεί για την άφιξη των συντελεστών της ταινίας στο κόκκινο χαλί που συνοδεύτηκε από οκτώ μαχητικά αεροσκάφη που άφηναν κόκκινο, λευκό και μπλε καπνό στο πέρασμά τους, χρώματα που υπάρχουν στην αμερικανική και τη γαλλική σημαία. 

>Διάβασε ακόμη: Ο Miles Teller και η απίθανη πρόκληση του Top Gun: Maverick

Αξίζει στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα μίνι αφιέρωμα στον Tom Cruise διανθισμένο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, από το Risky Business έως το Mission: Impossible. Κάθε εμπόδιο για καλό θα έλεγε κανείς, αν αναλογιστεί ότι η παρθενική προβολή της ταινίας Αλλά ήταν μια γιορτή που περίμενε πολύ καιρό. "Top Gun: Maverick" είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2019, πριν οι εργασίες ειδικών εφέ οδηγήσουν σε αναβολή για το 2020. Στη συνέχεια, το COVID χτύπησε, ανατρέποντας αυτά τα σχέδια, τουλάχιστον για λίγο.

Top Gun: Maverick

Οι πρώτες δηλώσεις

"Είναι μια απίστευτη βραδιά και μια απίστευτη στιγμή ... μόνο και μόνο για να βλέπω τα πρόσωπα όλων", δήλωσε ο Cruise από τη σκηνή του Palais. "Έχουν περάσει 36 χρόνια από το πρώτο Top Gun και έπρεπε να κάνουμε υπομονή με την πανδημία". Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του το υπόλοιπο cast, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Jennifer Connelly, Miles Teller και Jon Hamm, και την εκτελεστική ομάδα της Paramount, ενώ το κοινό ζητωκραύγαζε.

"Αυτή η ταινία ήταν ένα όνειρο", συνέχισε ο Cruise. "Το συζητούσαμε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Απλά θέλω να δω τα πρόσωπα όλων. Δεν υπάρχουν μάσκες και βρισκόμαστε σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Θα τα δεχτώ όλα αυτά και νιώθω πολύ ευγνώμων. Είμαστε εδώ για εσάς. Κάνω όλες αυτές τις ταινίες για όλους εσάς και είμαι πολύ ευλογημένος που κάνω αυτό που κάνω. Απολαύστε αυτό το βράδυ. Όλοι σας με κάνατε αυτό που είμαι".

>Διάβασε ακόμη: Γιατί το Top Gun: Maverick είναι το blockbuster της δεκαετίας

Νωρίτερα, ο Cruise πόζαρε με τους fans του για selfies και υπέγραφε αυτόγραφα στους fans του που βρέθηκαν εκεί για να τον δουν από κοντά. Το Top Gun: Maverick -που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και αναμένεται να είναι από τα μεγαλύτερα blockbusters του καλοκαιριού- θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 25 Μαΐου. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.