
H ελληνική επέλαση στις Κάννες
Tο ελληνικό σινεμά δήλωσε το "παρών" με το αλμοδοβαρικό Dodo του Πάνου Κούτρα και τη βράβευση της μικρού μήκους ταινίας της Εύης Καλογηροπούλου.

Δυο χρόνια μετά τη συμμετοχή της στο επίσημο διαγωνιστικό μικρού μήκους με το "Motorway 65", η Εύη Καλογηροπούλου επέστρεψε στις Κάννες με το οργουελικό "Στο Θρόνο του Ξέρξη", στο οποίο ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμηνεύει έναν εργάτη στα ναυπηγεία του Περάματος. Ο χρόνος στον οποίο εξελίσσεται το φιλμ είναι ένα απροσδιόριστα κοντινό μέλλον, όπου η απευθείας ανθρώπινη επαφή είναι απαγορευμένη. Μετεξέλιξη της ιδέας μιας βιντεοεγκατάστασης και σε σενάριο Γιώργου Τελζίδη, η ταινία συμμετείχε στην "Εβδομάδα Κριτικής", όπου απέσπασε το βραβείο του Canal +. Καλύτερη ταινία του παράλληλου τμήματος ανακηρύχτηκε το κολομβιανό κοινωνικό δράμα του Αντρές Ραμίρεζ Πουλίδο "El Jauria", με το τρυφερό "Aftersun" της Σκοτσέζας Σαρλότ Γουέλς να αποσπά το Βραβείο της Επιτροπής.
Το Dodo
Με μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του μοντάζ, κάτι που σύμφωνα με τις φήμες τού στοίχισε μια θέση στο διαγωνιστικό, η τελευταία ταινία του Πάνου Κούτρα "Dodo" προβλήθηκε χειροκροτούμενη στο πρόγραμμα "Cannes Premiere" παρουσία πολλών από τους πρωταγωνιστές της – Σμαράγδα Καρύδη, Άλκης Σακελλαρίου, Νατάσσα Εξηνταβελόνη, Τζεφ Μοντάνα, Νίκος Γκέλια, Άγγελος Παπαδημητρίου. Αφηγούμενη τα ευτράπελα της προετοιμασίας ενός μεγαλοαστικού γάμου, η οποία αναστατώνεται από την παρουσία ενός εξαφανισμένου είδους πτηνού, αναπαράγει με κέφι πολλά κλισέ μιας αλμοδοβαρικής κωμωδίας, ρίχνοντας λοξές ματιές στην κωμικοτραγική αθηναϊκή πραγματικότητα.
Διαθέτει σατιρικό θάρρος και κονωνική ευαισθησία, καρδιά και σκηνοθετικές ιδέες, αλλά όχι κι ένα συμπαγές σενάριο που θα έδενε κόμπο τον παιχνιδιάρικο συνδυασμό τους. Σαφώς ελλιπής και χωρίς φινιρίσματα, η δραματική κορύφωση του φιλμ μακρηγορεί και απλοποιεί χαρακτήρες και καταστάσεις, φέρνοντας έντονα στο νου την αμήχανη "Αληθινή Ζωή" του σκηνοθέτη κι όχι τη στιλάτη πρωτοτυπία του "Xenia" του.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
'Φτυστός' ο Stallone - Αυτός είναι ο ηθοποιός που θα τον υποδυθεί στο 'I Play Rocky'
Είναι έτοιμος να φορέσει τα γάντια του νεαρού Sylvester Stallone στη νέα ταινία I Play Rocky, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Peter Farrelly.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΘα επανενωθούν ποτέ οι Pink Floyd;
Σε συνέντευξή του στην The Telegraph, ο David Gilmour τοποθετείται για τους Pink Floyd και τη συνεργασία του με τον Roger Waters, αναδεικνύοντας το πολύπλοκο παρελθόν της μπάντας.
Τρομάξαμε να γνωρίσουμε τη Sydney Sweeney ως πυγμάχο στην ταινία Christy - Πότε βγαίνει στους κινηματογράφους
Κάτι είχε πάρει το μάτι μας, όμως τώρα που έχουμε στα χέρια μας όλες τις φωτογραφίες, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι πρόκειται για κανονικότατο extreme make over, που ούτε που θα μας περνούσε από το μυαλό ως ενδεχόμενο...
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟι 10 δημοφιλέστερες σειρές αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τους χρήστες του IMDb
Οι τηλεοπτικές σειρές έχουν πάρει φωτιά και αυτήν τη στιγμή οι θεατές έχουν "κολλήσει" με δέκα shows που εμφανίζονται ξανά και ξανά σε λίστες. Από πολιτικά θρίλερ μέχρι σειρές αγωνίας και τρόμου, οι επιλογές είναι πολλές και ποιοτικές.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΑν θες να ζήσεις μία 'Δεύτερη Ζωή', τότε θα ταυτιστείς απόλυτα με το Παιδί Τραύμα
Το δεύτερο single "Δεύτερη Ζωή" από τον ομώνυμο δίσκο μόλις κυκλοφόρησε και στο βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Κεχαγιάς, βλέπουμε μία πολύ δημοφιλή ηθοποιό της νέας γενιάς.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη'Βοήθεια!': O Sam Raimi επιστρέφει στον τρόμο με τη νέα του ταινία - Πρωταγωνιστεί η Rachel McAdams
Ο Sam Raimi επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε: στον τρόμο. Στο Send Help, η Rachel McAdams και ο Dylan O’Brien παλεύουν για την επιβίωσή τους σε ένα νησί που αποδεικνύεται πιο εφιαλτικό απ’ όσο φαίνεται.
Γραφει Παυλος Κρουστης