O Woody Allen μόλις τα έβαλε με το 'μεγάλο, κακό Netflix᾽

Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που δεν έχουμε δει νέα ταινία του τόσο καιρό.

Μετά το Rifkin's Festival του 2020, o Woody Allen έχει σιωπήσει σκηνοθετικά και δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Τα δύο χρόνια που πέρασαν από τότε αποτέλεσαν μία χαοτική περίοδο στον κόσμο του, καθώς στο ενδιάμεσο βγήκε ένα καταγγελτικό ντοκιμαντέρ του HBO που ερευνούσε την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης του, ενώ παράλληλα οι υπάλληλοι του εκδοτικού οίκου από τον οποίο θα κυκλοφορούσαν τα απομνημονεύματά του οργάνωσαν μία μαζική αποχή προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

H κουβέντα με τον Alec Baldwin

Τα παραπάνω ωστόσο δεν ευθύνονται για την απουσία του από τα κινηματογραφικά δρώμενα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για όλα φταίει το "μεγάλο κακό Netflix". Για την ακρίβεια ο 86χρονος σκηνοθέτης, πρόσφατα συμμετείχε σε ένα live στο Instagram με τον Alec Baldwin με αφορμή το χιουμοριστικό βιβλίο του, Zero Gravity και όταν η συζήτηση στράφηκε στα παράπονά τους για το Χόλιγουντ, ο Allen είπε ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία ταινιών στην εποχή του streaming:

"Πιθανότατα θα γυρίσω άλλη μία ταινία, αλλά ο ενθουσιασμός έχει χαθεί, επειδή δεν υπάρχει πλέον το κινηματογραφικό αποτέλεσμα", είπε. "Όταν ξεκίνησα, έκανα μία ταινία και πήγαινε σε κινηματογράφους σε όλη τη χώρα και ο κόσμος ερχόταν. Τώρα κάνεις μία ταινία και περνάς μερικές εβδομάδες σε έναν κινηματογράφο, ίσως έξι ή τέσσερις εβδομάδες, και μετά πηγαίνει κατευθείαν στο streaming ή στις συνδρομητικές προβολές. Οι άνθρωποι λατρεύουν να κάθονται στο σπίτι και να τα βλέπουν στις μεγάλες οθόνες τους και να έχουν καλό ήχο και καθαρή εικόνα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα όπως όταν ξεκίνησα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Και έτσι δεν είναι τόσο ευχάριστο για μένα", πρόσθεσε.

>Διάβασε ακόμη: 5 πραγματικά ιδιαίτερες ταινίες του Woody Allen

Όταν ο Baldwin ανακοίνωσε τη συνέντευξη σε μια ανάρτηση στο Instagram, οι fans τον κατακεραύνωσαν επειδή έκανε παρέα με τον αμφιλεγόμενο σκηνοθέτη, ενώ μάλιστα κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι είναι υπεύθυνος για το θάνατο της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins, η οποία σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Rust. "Επιτρέψτε μου να προλογίσω αυτό δηλώνοντας ότι έχω μηδενικό ενδιαφέρον για τις κρίσεις και τις υποκριτικές αναρτήσεις οποιουδήποτε εδώ. Είμαι προφανώς κάποιος που έχει τις δικές μου πεποιθήσεις και δε νοιάζομαι καθόλου για τις εικασίες οποιουδήποτε άλλου. Αν πιστεύετε ότι μια δίκη πρέπει να διεξαχθεί μέσω ενός ντοκιμαντέρ του HBO, αυτό είναι δικό σας θέμα", έγραψε ο Baldwin.

Αλλά τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: Το Allen v. Farrow του HBO σκιαγράφησε ένα τόσο καταδικαστικό πορτρέτο της υποτιθέμενης σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης του Woody Allen, Dylan Farrow, από τον ίδιο, που η Amazon ακύρωσε τη συμφωνία των 68 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν υπογράψει για τέσσερις ταινίες. Ο Allen συνέχισε να γυρίζει ταινίες, παρόλο που οι ταινίες του δυσκολεύονται να βρουν διανομή. Από την άλλη, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν αποθαρρύνθηκε από αυτό ούτε στο ελάχιστο. 

"Δεν εισπράττω την ίδια ευχαρίστηση όπως όταν κάνω μία ταινία και τη βάζω σε έναν κινηματογράφο", τόνισε ο Allen. "Ήταν ωραίο συναίσθημα να ξέρω ότι 500 άνθρωποι την έβλεπαν ταυτόχρονα... Δεν ξέρω πώς νιώθω πια σε σχέση με αυτό. Θα κάνω άλλη μία και θα δω πώς θα νιώσω", κατέληξε. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος